van 21 september 2018

De Rechtbank Limburg deed op 14 september uitspraak in het kort geding van gemeente mbt de website met foto's & namen van ambtenaren met onrechtmatige en beschadigende teksten. De voorzieningenrechter stelde de gemeente op alle punten in het gelijk en wees alle inhoudelijke vorderingen tegen de gedaagde toe.

In Erfgoedhuis Meerssen is nu een expositie van Loes Knoben (brons), Annemarie Gulikers (gedichten) en Marlies Gulikers (schilderijen). U kunt de expositie t/m 30 november bezichtigen. Op zondagmiddag is altijd één van de kunstenaressen aanwezig. Annemarie Gulikers draagt diverse zondagen gedichten voor.

Op donderdag 27 september vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 Meerssen. Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen. Voor de agenda lees verder. 

Opsporingshonden in actie zien? Weten wat een boa doet? Kijken in een voertuig van politie of brandweer? Het kan tijdens de Veiligheidsdag Meerssen op zaterdag 6 oktober. Naast interessante infostands zijn er geweldige demonstraties. Kom kijken - kom luisteren - kom meedoen! Locatie: Molenveldweg.

Woensdag 4 oktober vindt een raadsbijeenkomst plaats over het Provinciaal Inpassingsplan MAA (proefdraaien SAMCO). Aanvang 19 uur in het Bestuurscentrum. Tijdens deze bijeenkomst wordt de raad door o.a. de provincie geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen m.b.t. dit inpassingsplan. Belangstellenden zijn welkom.

Maakt u gebruik van ondersteuning van de gemeente op het gebied van opvoeden en opgroeien (Jeugdwet), zelfstandig leven, wonen en meedoen (Wmo) of op het gebied van werk en inkomen (Participatiewet)? Wilt u hier uw ervaringen over delen? Dan zijn wij op zoek naar u! We gaan graag met u in gesprek. 

Limburg wil een onvergetelijke bijdrage leveren aan 75 jaar bevrijding in Nederland. Daarvoor is het Comité 75 jaar bevrijding Limburg op zoek naar ideeën. Hoe kunnen we in Limburg 75 jaar bevrijding zó vieren, dat we onze vrijheid herdenken én doorgeven aan nieuwe generaties? Deel jouw idee(ën) met het comité.

Dit weekend zijn er diverse afsluitingen op en rond de autosnelwegen A2 en A79. Van vrijdagavond 21 t/m maandagochtend 24 september zijn de A2 afrit 55 Maastricht Zuid, oprit 54 Maastricht-Centrum Zuid en de Oeslingerbaan afgesloten. Ook de A79 richting Heerlen/Aachen is dicht tussen knooppunt Kruisdonk en Voerendaal (incl. alle op- en afritten). 

Van 17 t/m 21 september was het De Week Tegen Pesten. In deze week staat het voorkomen en aanpakken van pesten op school centraal en het bevorderen van de sociale veiligheid in het onderwijs. Dit jaar met het thema 'Laat je zien!', waarbij het gaat om wederzijds vertrouwen tussen leerling en leraar.

Heiveld Bunde, Voetbalvereniging Bunde, Scouting Bunde, Tennisvereniging Bunde en Hockeyvereniging Meerssen komen in actie voor Jeugdfonds Sport en Jeugdfonds Cultuur Limburg. De kick-off was tijdens de Bundermijt. Naast verenigingen & fondsen en wethouder Luc Volders was ook Bert van Markwijk erbij als ambassadeur van Jeugdfonds Sport Limburg.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Een overzicht vindt u op www.meerssen.nl. Afgelopen week zijn vragen gepubliceerd over realisatie van betaalbare seniorenappartementen en starterswoningen.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op zaterdag 22 september organiseert gemeenschapshuis de Kollekamp een workshop decoreren vogelhuisjes. Per persoon kunnen  drie vogelhuisjes geverfd en gedecoreerd worden met diverse materialen. Meedoen? Dan meld u even aan!

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is vanwege gevaar voor vallende stenen en bijzondere natuurwaarden afgesloten voor publiek. Een unieke gelegenheid om juist dit deel met een gids te bezoeken op 22 september.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september kunt u weer meedoen aan een workshop bloemschikken in de Kollekamp in Geulle. Het enige dat u moet meebrengen, is goede zin. Koffie en thee worden vers voor u gemaakt.

Ben jij benieuwd wat golf jou te bieden heeft? Kom erachter tijdens de Open Golfdag bij Golfclub Meerssen op zaterdag 29 september. Een unieke kans om kennis te maken met de golfsport. Je bent van harte welkom!

De IVN-herfstexcursie op zondag 30 september gaat deze keer naar drie groeven in Berg en Terblijt. U wandelt door de Groeve Blom, de Meertensgroeve en Natuurpark Lange Akker. Onderweg kijkt u naar verschillende landschappen met hun eigen flora en fauna en kunt u genieten van prachtige herfstkleuren.

Limburg en met name het Heuvelland staat bekend als gebied waar de meest bedreigde amfibieën van Nederland voorkomen: de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad. IKL organiseert op 17 oktober een lezing over de levenswijze en de verspreiding van deze amfibieën aan de hand van beeldmateriaal.

Op zondag 14 oktober vindt voor de 21e keer de Marathon Meerssen plaats. Start en finish zijn op de Markt in Meerssen. De lopers kunnen kiezen uit vijf loopafstanden: 5 km, kwart marathon, halve Marathon, 20 Engelse mijl en de marathon. Verder zijn er diverse jeugdlopen.

IVN Ulestraten organiseert woensdag 3 oktober de lezing “De apotheek in onze achtertuin' door Marjo Dullens, herboriste en IVN natuurgids. Marjo laat u kennismaken met de wereld van de geneeskrachtige kruiden. Geen exotische wonderplanten, maar alledaagse planten in uw achtertuin.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief