van 19 oktober 2018

"Trots op onze inwoners!". Dat is wethouder Paul Sanders als hij hoort dat de gemeente Meerssen in de provincie Limburg koploper is bij het scheiden van gft-afval. "De inwoners zorgen er immers voor dat we steeds meer van grijs naar groen gaan. Wij helpen hen daarbij. Overigens deed onze gemeente het altijd al goed wat betreft afvalscheiden, maar nu staan we op 211 kg aan huis ingezameld gft-afval per persoon per jaar en dat is echt geweldig!"

Op donderdag 25 oktober 2018 vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 in Meerssen. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen op de publieke tribune. U bent van harte welkom!

De afgelopen twee dagen werd er flink geklust in de woning van Frans en Marie-José van der Poel uit Meerssen. "We wilden graag van het gas af en hebben een luchtwaterpomp laten installeren", vertelt Frans. "Vanwege de kosten, het wooncomfort, maar zeker ook vanwege het milieu."

Op donderdag 25 oktober wordt het kunstwerk 'Aigle' van kunstenaar Maarten Vaessen op de rotonde Fregatweg/Meerssenhovenweg geplaatst. Het kunstwerk verbeeldt een overvliegende adelaar van ijzer hooggeplaatst op een boogconstructie. Achterliggende gedachte van het kunstwerk is dat Meerssen vanuit de lucht bezien pas echt tot leven komt.

Op vrijdag 12 oktober ontving burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz voorzitter Annigje Kruytbosch van Douzelage Europa. Zij werd vergezeld door vice-voorzitters Mette Sorenson uit Denemarken, Tibu Rotaru uit Roemenië en Miha Jese uit Slovenie (burgemeester van Skofja Loka).

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Een overzicht vindt u op www.meerssen.nl. Afgelopen week zijn de antwoorden gepubliceerd op vragen over realisatie van betaalbare seniorenappartementen en starterswoningen.

Op vrijdag 12 oktober was het dan zover: de officiële opening van Kindcentrum De WereldSter en Bibliotheek Meerssen. Het prachtige multifunctionele centrum was bij aanvang van het nieuwe schooljaar al in gebruik genomen. Afgelopen vrijdag werd het gebouw echt officieel geopend.

De maand oktober staat in het teken van de Nationale Brandpreventieweken. Dit jaar brengt de brandweer brandpreventie extra onder de aandacht bij aanstaande en jonge ouders. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en kazerne-chef Iwan Custers van Brandweer Maastricht Noord en Meerssen brachten daarom vandaag een speciaal 'Brandweerkoffertje' naar de ouders van Zara.

De vrijwilligers van Bunde Nu Samen organiseren gezellige activiteiten in Ut zaelke in Bunde. Weten wat er allemaal op het programma staat? Lees dan snel verder.

Op 28 oktober is er van 9.00-12.30 uur een kinderkleding- en speelgoed beurs in gemeenschapshuis De Stip, Pastoor. Dom. Hexstraat 10 in Meerssen. Er is voor ieder wat wils te koop voor kinderen van 0-12 jaar. Speelgoed, kleding, schoenen, boeken, fietsjes, stoeltjes, puzzeltjes en spelletjes: alles wat er voor uw kind te koop kan zijn. Gratis parkeren en gratis entree. Komt u ook?

De BKB-Kunstgroep bestaat uit een enthousiaste groep beeldende kunstenaars uit Meerssen en omgeving. In de Auw Kerk in Bunde laten zij u graag zien welke werken zij recent hebben gemaakt. De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 26 oktober en is vervolgens het hele weekend te bezichtigen. U bent van harte welkom.

De Vrouwenbosroute, een wandeling in het Beekse buitengebied wordt zondagmiddag 28 oktober begeleid door IVN Meerssen. De wandeling (7 km) voert ons over veldwegen, langs wegkruisen, over plateaus en door holle wegen naar het Vrouwenbos, een klein bosje midden op een helling in het agrarische landschap.
 

Op vrijdag 26 oktober organiseert Scouting Bunde de jaarlijkse ‘vriendjes en vriendinnetjes dag’. De bedoeling is dat alle kinderen een vriendje, vriendinnetje, neefje of nichtje uitnodigen om mee te doen tijdens deze reguliere clubavond. Dat wordt een gezellige dag!

Bij het gemeentelijke KCC kunt u terecht met meldingen over bijv. trottoirs, lichtmasten, wegen, parkeren, rioleringen, groen, verkeer, zwerfafval, hondenpoep, begraafplaatsen, overlast geluid, overlast jeugd etc. Sinds deze week kunt u uw melding 24 per dag digitaal doorgeven via www.meerssen.nl.

Op donderdag 18 oktober is WML gestart met werkzaamheden aan de waterleiding in de Prinses Ireneweg in Bunde. De werkzaamheden duren enkele weken en kunnen door wegafzettingen voor enige overlast leiden voor zowel omwonenden als weggebruikers.

Op woensdag 31 oktober vindt een openbare themabijeenkomst plaats voor de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 Meerssen. Belangstellenden zijn van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen op de publieke tribune. Agenda: lees verder.

Tot en met 16 november 2018 vinden er werkzaamheden plaats aan de 150 kV-hoogspanningslijn Graetheide-Limmel. De bliksemdraad is namelijk uit een deel van het hoogspanningsnet gestolen. Omwonenden (Bunde/Geulle) zijn d.m.v. een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op zaterdag 20 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een excursie in Groeve ’t Rooth bij Bemelen. Het is één van de weinige groeves waar nog mergel wordt gewonnen. Groeve ’t Rooth is alleen nog toegankelijk tijdens publieksexcursies.

Op zondag 21 oktober zet Waterschap Limburg de deuren open van de waterschapswerf in Sittard. Tussen 11.00-16.00 uur kunnen bezoekers daar zien en ervaren hoe Waterschap Limburg samen met partners werkt aan veilig en schoon water in Limburg, in tijden van een veranderend klimaat.

Op zondag 21 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een rondwandeling door de natuurgebieden Bergse Heide en Ingendael. Er is in dit gebied veel variatie ontstaan met bijzondere soorten. De uitgelezen plek voor een prachtige herfstwandeling.

Op zondag 21 oktober 2018 wordt er vanuit onze prachtige Basiliek van het H. Sacrament in Meerssen weer een live tv-mis uitgezonden op de KRO. Aanvang 10.30 uur.

Festival Vocallis 2018 wordt maandag 22 oktober om 20.00 uur geopend met het concert 'Vergeten Joodse Componisten' in de Synagoge van Meerssen. Het is de aftrap van 3 weken concerten en activiteiten in het teken van de klassieke stem & muziek. Het thema van dit jaar is Oorlog, Vrede, Vrijheid.

Wilt u alvast een voorproefje nemen op het Festival Vocallis? Kom dan maandagmiddag 22 oktober naar de Synagoge in Meerssen. U kunt dan deelnemen aan een wandeling en een lezing door Eleonore Pameijer over vervolgde componisten in Nederland.

Om aandacht te vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker organiseren Natuur- en Milieufederaties ieder jaar de Nacht van de Nacht. Dit jaar is dit op zaterdag 27 oktober. In onze gemeente doven we dan o.a. de aanstraalverlichting van het Proosdijpark, het gemeentehuis en de Basiliek.

Op zaterdag 20 oktober 2018 vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van onze gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00-12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief