van 30 november 2018

MAA heeft de minister gevraagd om de vergunningsprocedure voor het mogen exploiteren van de luchthaven stop te zetten. Als reden geeft MAA aan dat bij de ontwikkeling van de luchthaven omgevingsfactoren en het optimaal benutten van economische kansen in evenwicht moeten zijn. Met andere woorden: economische ontwikkeling mag niet ten koste gaan van de omwonenden.

Al struinend door het Proosdijpark stuiten wandelaars op een monumentale brug. Verscholen in het groen ligt daar een van de mooie verborgen plekjes van Meerssen. De brug heeft onlangs een opknapbeurt gehad. Maar hoe is dit karakteristieke bouwwerk hier ooit terechtgekomen? Daarvoor gaan we terug in de geschiedenis.

Sinds de jaren '90 plaatst de Keulse kunstenaar Demnig zogenaamde Stolpersteine in dorpen en steden in Europa. De stenen moeten de herinnering levend houden aan slachtoffers van de rassenwetten ten tijde van Hitlers Derde Rijk. De gemeenteraad besloot vorig jaar Demnig te vragen ook in onze gemeente Stolpersteine te leggen.

Heeft u nog een nieuw paspoort/id-kaart of rijbewijs nodig voor de feestdagen? Maak tijdig een afspraak! De laatste dag dat u een reisdocument of rijbewijs kunt aanvragen is vrijdag 14 december. Dan heeft u het document nog voor de feestdagen. De laatste dag dat u documenten kunt ophalen is vrijdag 21 december.

Uw gezondheid is belangrijk. Daarbij hoort een goede zorgverzekering. Veel Limburgers worstelen echter met hoge kosten van hun zorgverzekering. Daarom hebben VGZ en de gemeenten in Zuid-Limburg een speciale zorgverzekering. Deze is speciaal voor inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm.

In verband met de feestdagen is het bestuurscentrum / Klant Contact Centrum van de gemeente Meerssen gesloten van maandag 24 december t/m dinsdag 1 januari. Het loket Burgerzaken is rond de feestdagen op enkele dagen beperkt geopend voor uitsluitend aangifte geboorte of overlijden.

Zondag 16 december organiseert de Ruggesteun samen met de lokale omroep Meer Vandaag een inzamelingsactie om houdbare levensmiddelen in te zamelen voor mensen met een smalle beurs. De actie vindt plaats tijdens een live radio en tv-uitzending. Draag ook uw steentje bij!

In de Burgemeester Visschersstraat en Don Boscostraat in Ulestraten is sprake van sluipverkeer. Om dit te voorkomen, zijn afzetpaaltjes en verkeersborden geplaatst. Dit heeft niet het gewenste resultaat gehad. Overleg met diverse partijen heeft geleid tot nieuwe inzichten en maatregelen.

Heeft u wel eens het gevoel dat u er alleen voor staat? Heeft u moeite uw financiën op orde te houden? Zou u graag activiteiten ondernemen met leeftijdsgenoten? Ondervindt u problemen in uw woning of heeft u moeite met huishoudelijke taken? Onze ouderenadviseurs komen graag bij u langs.

In juni hebben wij u in de 3e publieksbijeenkomst bijgepraat over de stand van zaken aanpak wateroverlast. Onlangs tekenden alle partners een samenwerkingsovereenkomst: een mooie stap vooruit. Maar daarmee zijn we er nog niet: ook u kunt maatregelen nemen. Laat u inspireren tijdens de 4e bijeenkomst op 10 december in De Stip.

Op zaterdag 1 december vindt in café Regina in Bunde de presentatie plaats van het kunstwerk 'Aigle'. Aanvang 14.30 uur. Het kunstwerk van de hand van Maarten Vaessen werd onlangs geplaatst op de rotonde Fregatweg/ Meerssenhovenweg.

Op 22 november heeft het 4e Ronde Tafel Gesprek Armoede Meerssen plaatsgevonden. Hiervoor nodigde wethouder Marly Heusschen organisaties uit die zich bezighouden met het bestrijden en voorkomen van armoede of een signaalfunctie hebben. In 2015 werd gestart met een groep van 10 personen. Nu gingen ruim 40 mensen met elkaar in gesprek.

Bij een ramp in uw omgeving, wilt u zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. U ontvangt NL-Alert op uw mobiel. Maandag 3 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland.

Van 16 december t/m 28 februari vindt in Erfgoedhuis Meerssen de expositie 'Catharsis - louter een beter mens' plaats. Kunstenaar en ontwerper Lars Hautmans uit Meerssen toont 8 kunstwerken rond één achterliggend thema: de kracht en spirituele werking van loutering.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op 2 december is het koopzondag in Meerssen. Breng eens een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. U kunt daarna ook lekker genieten van een kopje koffie of thee of wat te eten in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk

Op zaterdag 8 december vindt van 13.00-18.30 uur de jaarlijkse Kerst Inn plaats voor ouderen in Rothem: een gezellig samenzijn met een feestelijk diner en amusement. Locatie: gemeenschapshuis De Koel. Bestel op tijd uw kaarten. Want: op=op.

Wist u dat kasteel Borgharen is verkozen tot het meest inspirerende monument van Limburg? Heeft u al gehoord van Dear Hunter en wat zij doen in de Tuinen van Maastricht? En wilt u meer weten over de realisatie van dorpswijngaard 'Halte St. Gerlach'? U leest het in de Nieuwsbrief van Buitengoed Geul & Maas.

De Jeugdgroep van IVN Meerssen gaat kerststukjes maken. Een natuurlijk kerstcadeautje maken voor je ouders of oma & opa is toch geweldig! Heb je zin om mee te doen? Heb je inspiratie om van natuurlijke materialen iets moois te maken? Kom dan zaterdag 8 december naar het IVN-lokaal (Proostenkelder).

Op zondagmiddag 9 december organiseert Stichting het Limburgs Landschap een excursie door het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek en het aangrenzend hellingbosgebied De Dellen. Speciale aandacht voor natuurontwikkeling en natuurlijk voor winterse zaken. Laat de natuur uw gastheer zijn!

Op 8 en 9 december is Geulle in Kerstsfeer. U kunt dan een bezoek brengen aan de Keramiek Kerst In bij KunstinKlei. Jonge keramisten en andere kunstenaars krijgen de kans hun werk te laten zien. Er zijn diverse activiteiten, zoals een demonstratie Rakustoken.

Op zaterdag 15 december om 19.30 uur geeft het Meerssens Mannenkoor zijn jaarlijks kerstconcert in de kerk van Rothem. Aan dit concert werken mee: Basilicakoor Meerssen, het Limburgs Strijkkwartet en organist Rob Waltmans. U bent van harte welkom!

Het is belangrijk lege batterijen in te leveren, omdat deze gerecycled kunnen worden. Om u hierover te informeren staat Stibat-team op 1 december en 26 januari ter hoogte van het gemeentehuis in de Beekstraat. Als u langskomt, krijgt u een handige Batterij Bewaarbox.

Op zaterdag 1 december 2018 vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief