van 11 januari 2019

Op de gemeentelijke website www.meerssen.nl kunt u de jaarlijkse Nieuwjaarsspeech van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz nalezen. Deze sprak zij uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Meerssen op vrijdag 4 januari 2019.

Ook Meerssen hees deze week de Regenboogvlag als statement tegen de Nashvilleverklaring. De gemeente benadrukt hiermee dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Je moet je geaccepteerd, vrij en sociaal veilig kunnen voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Ook dit jaar wilt de gemeente Meerssen een bedankje voor uw mantelzorger mogelijk maken in de vorm van het mantelzorgcompliment. Voor hun geweldige inzet stellen wij dit jaar eenmalig 150 euro beschikbaar in de vorm van VVV-bonnen. U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen tot 1 april.

De gemeente Meerssen maakt zich sterk voor een dekkend netwerk van AED's in de openbare ruimte. Daarnaast bieden we cursussen Reanimatie & AED. Op het moment van een hartstilstand is het namelijk van levensbelang dat hulp nabij is. Sinds kort werken we samen met Hartveilig.

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het Jeugdlintje in het leven geroepen. Kent u iemand die een Jeugdlintje verdient? Aanmelden kan tot 1 maart.

Op 25 en 26 januari vindt een militaire oefening plaats in de omgeving van Meerssen. De militairen gaan ook op patrouille en komen hierbij o.a. door Rothem. Tijdens deze patrouilles worden oefenscenario's uitgezet. Er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week zijn aanvullende vragen gepubliceerd over het repressief financieel toezicht gemeente Meerssen.

Heeft u al eens een bezoekje gebracht aan 't Zaelke in Bunde. "t Zaelke is iedere maandag en donderdag geopend van 14.00-17.00 uur. U bent van harte welkom! Lees verder voor alle activiteiten de komende weken.

Vorig jaar al werd hij eerste op het Geuldaltoernooi en won hij zilver op de Limburgse Kampioenschappen Judo. Nu is het Gerrit Jan Grootheest uit Meerssen gelukt goud te pakken op het grote Amby Nieuwjaars toernooi in de gewichtsklasse tot 30 kilo.

Tot en met 28 februari vindt in Erfgoedhuis Meerssen de expositie 'Catharsis - louter een beter mens' plaats. Kunstenaar en ontwerper Lars Hautmans uit Meerssen toont 8 kunstwerken rond één achterliggend thema: de kracht en spirituele werking van loutering.

Meer weten over computers, tablets en smartphones? Wilt u wel een cursus volgen, maar weet u niet waar te beginnen? Computer Doe- en Leercentrum (CDL) heeft de oplossing. Loop donderdag 17 januari eens binnen tijdens het gratis Inloopmoment in de bibliotheek.

Op zondag 20 januari organiseert IVN Meerssen een dagwandeling. Start is aan de Kesselkade in Maastricht. Van daar gaat de wandeling door Maastrichts groen naar de Pietersberg. Hier kunt u het groen en diverse markante gebouwen van Maastricht van bovenaf zien. Wandelt u mee?

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief