van 5 april 2019

De gemeente Meerssen is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de dienstverlening verder te verbeteren. Uw mening en ervaringen zijn belangrijk. Daarom houden we een klanttevredenheidsonderzoek. Vul de vragenlijst in op www.meerssen.nl.

Op twee dakdelen van het bestuurscentrum liggen sinds afgelopen week zonnepanelen. In totaal komen er 250 zonnepanelen te liggen. Ingekocht door 32 inwoners uit onze gemeente. Zij maken straks dankbaar gebruik van zonne-energie. Goed voor het milieu én voelbaar in de portemonnee.

In verband met Goede Vrijdag en Paasmaandag is het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen gesloten op vrijdag 19 april en maandag 22 april 2019. Ook bureau Burgerlijke Stand is dan gesloten.

Vanaf 1 mei is het gemeentelijke Klant Contact Centrum gesloten op vrijdag. Het gemeentehuis is vanaf die datum ook niet telefonisch bereikbaar op vrijdag. U kunt dan ook geen producten (zoals paspoorten of id) afhalen. Medewerkers op de afdelingen zijn wel aan het werk.

Vragen over het gebruik van tablets en computers? Kom naar het Inloopuur op 11 april in de Bibliotheek. Als het even kan, krijgt u tips mee naar huis waarmee uw problemen opgelost kunnen zijn. Mocht er meer nodig zijn, dan wordt er samen met u gekeken of een cursus wellicht interessant is.

Studenten Ergotherapie van Zuyd Hogeschool onderzoeken hoe de dementievriendelijkheid kan worden bevorderd in onze gemeente. Om antwoord op deze vraag te krijgen, hebben zij uw hulp nodig! Zij zoeken mensen die beroepsmatig, als actieve burger of als vrijwilliger ervaring hebben met het ziektebeeld dementie of expertise hebben op dit vlak.

Op donderdag 11 april vindt een gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum, Markt 50 Meerssen. Belangstellenden zijn van harte welkom in de publieke tribune.

Op 20 en 21 april is het jaarlijkse Amstel Gold Race weekend. Op zaterdag wordt de Toerversie verreden. Op zondag is de Ladies edition en rijden de professionals. In verband met dit evenement worden op 18 april de paaltjes bij de wegversmallingen in de St. Catharinastraat in Ulestraten tijdelijk verwijderd.

De Maasvallei staat bekend als fietsregio bij uitstek, zowel op de Vlaamse als Nederlandse Maasoever. In 2018 heeft Consortium Grensmaas 13 kilometer fietspaden toegevoegd op trajecten tussen Borgharen en Roosteren. Deze worden op zaterdag 6 april in gebruik genomen. Deze zomer worden de fietspaden ten noorden van Geulle a/d Maas aangelegd.

 

Op 14 april is het koopzondag in Meerssen. Breng eens een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. U kunt daarna ook lekker genieten van een kopje koffie of thee of wat te eten in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

'Wij maken ons zorgen over de positie van de burger die cliënt wordt. Vaak is deze burger niet taalvaardig en wordt hij overspoeld door formaliteiten.' Dat stelt Dré Knols, voorzitter Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Meerssen in het voorwoord van het jaarverslag 2018. U vindt het Jaarverslag op www.meerssen.nl.

Slaapt u niet goed? Arts en slaapcoach Aline Kruit legt uit dat u niet méér moet doen om lekker te slapen, maar juist minder. Leer alles over beter slapen in haar workshop op 17 april of 23 mei. Deze workshop voor mantelzorgers is ook geschikt voor u, als u maar af en toe slecht slaapt.

Senioren Plus Tennis is een beweegactiviteit voor 55+ers. Er wordt bijvoorbeeld gespeeld op een kleiner speelveld. En de deelnemers gebruiken een lichtgewicht racket, dat eenvoudig te hanteren is. Plezier in bewegen staat centraal.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. U kunt alle raadsinformatiebrieven terugvinden in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl

IVN Meerssen organiseert op zondag 7 april een dagwandeling in de omgeving van Schin op Geul. De wandeling voert naar de Sousberg, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht. Daarna gaat de wandeling langs de Geul richting Wylre, waar een lunchpauze is. Via het Gerendal gaat u weer terug naar Schin op Geul.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week is weer een nieuwe brief gepubliceerd.

Van zondag 7 april t/m 30 mei kunt u in Erfgoedhuis Meerssen de expositie Jo & Jos 30 bezoeken: de jubileumexpositie van kunstschilders Jo Lexis en Jos Schols. Gast-exposante is beeldhouwster Marie-José van der Meer.

In verband met werkzaamheden aan de vangrails is de afrit Meerssen (nr 51, richting Maastricht) in de avond/nacht van maandag 8 april op dinsdag 9 april 2019 van 21.00-05.00 uur afgesloten.

Moeite met uw belastingaangifte? Schrijf u in voor het belastingspreekuur in de bibliotheek. Een expert helpt met het doen van uw aangifte. Er is een extra spreekuur op woensdagavond 17 april.

Bankzaken regelen, zoeken naar een vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wilt u graag meer met de computer doen? Dan is Klik & Tik iets voor u. U leert typen, e-mailen en gaat het internet op.

De jeugdgroep van IVN Meerssen gaat waterdiertjes zoeken en bestuderen. Met behulp van een vergrootglas en zoekkaarten proberen de kinderen ze een naam te geven. Uiteraard worden de beestjes daarna weer terug in het water gezet.

Voor de 39e keer organiseert teken- en schilderclub De Vrije Schilders Ulestraten hun jaarlijkse expositie. Op zaterdag 6 en zondag 7 april bent u van harte welkom om schilderijen en tekeningen te bezichtigen in D'n Huppel in Ulestraten.

Cyriel Lendfers - docent, boomverzorger en hovenier met veel passie voor de natuur - legt op maandag 8 april tijdens een lezing uit hoe u heesters kunt verzorgen. Hierbij wordt aandacht besteed aan standplaats, bemesting en vooral het snoeien. U bent van harte welkom.

Heerlijk geurende lavendelvelden, zon, lekker eten, goede wijn en prachtige chansons: dat is Frankrijk. De warme stem van Ghislaine Mommer en virtuoze pianoklanken van Clemens Hoffman doen uw herinneringen aan Frankrijk herleven in de synagoge Meerssen op zondag 7 april.

Buurtnetwerk Bunde heeft in overleg met de gemeente het initiatief genomen een naam te geven aan de nieuwe parkeerplaats in het centrumplan Bunde. Inmiddels zijn alle opties bekend. Welke naam vindt u het beste? U kunt t/m 15 april uw stem uitbrengen.

In het hellingbos van De Dellen en het Meerssenerbroek tussen Meerssen en Houthem is het lente. Overdag is er de zang van vogels. De nacht is voor de uilen en vleermuizen. Gaat u mee op zoek naar vleermuizen op donderdagavond 11 april?

De cursus Creatieve Vorming Textiele Werkvormen Ulestraten houdt open dagen op 13 en 14 april in D'n Huppel in Ulestraten. Onder leiding van Lucy Philippen exposeren de cursisten voor de 35e keer met een twintigtal technieken. Kom een kijkje nemen!

Op zondag 14 april is er van 09.30-14.00 uur weer een tweedehandskledingbeurs in gemeenschapshuis de Kollekamp in Moorveld/Geulle. Shop- en koopjesfanaten: zorg dat je er (tijdig) bij bent om je slag te slaan!
 

Begin april gaan controleurs huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren. Vraag hier altijd naar!

Op zondag 14 april vindt in de synagoge het tweede concert plaats van de Muzen van Meerssen. Deze keer met het thema: Donker & Licht met Johannes Brahms. Aanvang 15.00 uur. Geniet van de prachtige muziek met Frank Mostert (bas-bariton) en Kirsten van Os (piano).

Zin in een mooie muzikale middag? Bezoek op zondag 14 april dan het Lenteconcert van Rothem’s Harmonie en het Eurode saxofoon kwartet. Vanaf 15.00 uur bent u welkom in De Koel in Rothem.

Wil je zelf eens een balletje slaan? Wil je ontdekken wat golfsport jou te bieden heeft? Wil je kennismaken met de mooie golfbaan van Golfclub Meerssen? Kom vrijblijvend en kosteloos naar de golfactiviteit 'Kennismaken met Golfclub Meerssen' op zaterdag 20 april.

Ook dit jaar hebben Oranje Comité Bunde en de Crumblin’ Cookies de handen in elkaar geslagen om in Bunde activiteiten rond Koningsdag te organiseren. Vrijdag 26 April is het Kings Night: een muzikale avond met bands. Zaterdag 27 april is de traditionele fietstocht en Koningsdagspelen.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief