van 10 mei 2019

Het college van B&W heeft besloten een deel van zijn collectie BKR-kunstwerken en aangekochte kunstwerken te verkopen. De gemeente stelt voor de BKR-werken eerst de kunstenaars (of erfgenamen) in de gelegenheid hun kunstwerk terug te kopen. Niet-teruggekochte werken worden openbaar verkocht.

De raadsadviesvergadering van donderdag 16 mei begint later. Om 19.00 uur vindt eerst een openbare toelichting plaats voor de raad op het Rekenkamerrapport over project Proosdijschuur. Aansluitend vindt de raadsadviesvergadering plaats (ca. 20 uur).

In de vroege ochtend van 26 april belde burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz Cor Frissen uit Geulle met heugelijk nieuws: hij kreeg een Koninklijke Onderscheiding. Omdat hij die dag niet aanwezig was, zou hij de versierselen later opgespeld krijgen. En dat was vandaag. Van harte proficiat!

Op woensdag 22 mei vindt een extra raadsvergadering plaats. Aanvang 20.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum. Belangstellenden zijn van harte welkom. Tijdens deze vergadering bespreekt de raad het eindrapport van de Rekenkamer over project Proosdijschuur.

De gemeente zet zich graag in voor een schonere leefomgeving. Daarvoor hebben we echter ook uw hulp nodig. Download de gratis Schoonmonitor-app en laat ons weten wat u van uw omgeving vindt. Op 23 mei kunt u kennismaken met deze app. Een promotieteam is dan aanwezig op de Weekmarkt.

Het gebied (incl. gebouwen) van de Kleiaove, de gymzaal en de voormalige basisschool In 't Riet in Geulle krijgt een andere invulling. Het schoolgebouw wordt omgevormd tot multifunctioneel centrum voor zorg, maatschappelijke, sport, commerciële, horeca en/of culturele activiteiten. Wij ontvingen een aantal zienswijzen op het ontwerpbestemmingplan. Omdat we willen proberen tegemoet te komen aan deze zienswijzen, stellen we de besluitvorming uit tot september.

Regisseur Maurice Nijsten maakt op dit moment opnamen voor de tv-serie 'Hier is mijn vaderland...'. Elke aflevering staat één Limburgse gemeente centraal. Meerssen is één van die gemeenten. U kunt de televisiemaker dus ergens in onze gemeente tegenkomen met zijn cameraploeg.

In verband met de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement is het loket Burgerzaken op donderdag 23 mei 2019 de hele dag gesloten.

Om extreme neerslag te bergen, zijn in onze gemeente o.a. extra waterbuffers nodig. Daarvoor zijn diverse locaties o.a. het gebied achter de Humcoverstraat-Pletsmolen. Op deze plek zijn ook mogelijkheden om water tegen te gaan in huizen en tuinen en het gebied te vergroenen. Onlangs werd het schetsontwerp gepresenteerd. U kunt hierop reageren tot 14 mei.

In verband Hemelvaartsdag en een collectieve vrije dag voor de medewerkers is het bestuurscentrum / gemeentelijke KCC gesloten op donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei. Ook de Burgerlijke Stand is gesloten.

Mensen die een bijzondere verdienste hebben geleverd, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Vindt u dat iemand een lintje verdient? Voordrachten voor Lintjesdag 2020 moeten vóór 1 juli 2019 binnen zijn.

Wat is ernstig hersenletsel? En als je het overleeft, hoe ziet je leven er dan uit? Dit staat o.a. centraal op 25 mei tijdens het tafelgesprek van Wilfried de Jong met drie sportieve patiënten met ernstig hersenletsel. Het HersenStrijdfonds Universiteit Maastricht/MUMC heet u welkom in kasteel Vliek.

Het inloopspreekuur van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland in het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen vervalt op donderdag 16 mei aanstaande. De medewerkers zijn dan ook niet telefonisch bereikbaar.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Harmonie St. Caecilia Geulle bestaat 125 jaar! Dit laten ze niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze staan hier in 2019 op diverse manieren bij stil. Op 10-11-12 mei organiseren ze een tentfeest aan de Andreas Sauerlaan in Geulle. Lees verder voor het hele feestprogramma van dit weekend.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. U kunt alle raadsinformatiebrieven terugvinden in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl.

Zondag 16 juni organiseert CV de Aanhawwersj alweer de 5e smultocht. Ook deze keer is er weer een prachtige route voor u uitgestippeld en worden heerlijke hapjes & drankjes geserveerd. Meld u tijdig aan!

Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei geven de oprichters van The Butterfly House - Stefan Cools en Sandra van den Beuken - een rondleiding door hun privé vlindertuin en de Vlindertuin Meerssen. De rondleiding is van 14.00 uur tot 16.30 uur en er is tevens de mogelijkheid om thee te proeven.

De Zonnebloem afdeling Meerssen geeft aandacht aan mensen (gasten) met een fysieke beperking. Dat doet ze op velerlei manieren. Voor deze activiteiten hebben ze ook financiële middelen nodig. Daarom organiseren zij elk jaar een loterij campagne. Lees verder waar u nog loten kunt kopen.

In Ut Zaelke in Bunde is altijd iets te doen. Zo kunt u iedere maandag en donderdag binnenlopen van 14-17u. Iedereen is welkom. Iedere dinsdag wordt er gewandeld. Op donderdag is er reparatiehulp en kunt u jeu de boules spelen. Maar er is nog véél meer. Lees verder voor alle activiteiten.

Op zaterdag 11 mei organiseert Stichting het Limburgs Landschap een excursie in groeve ’t Rooth bij Bemelen. Groeve ’t Rooth is alleen nog toegankelijk tijdens publieksexcursies van Stichting het Limburgs Landschap. Aanmelden verplicht!

Op 14 mei organiseert het Juupu team Stella Maris de 4e inzameling voor De Ruggesteun. Dit is de voorlaatste inzameling van dit schooljaar. Juupu hoopt natuurlijk weer op een grote opkomst en opbrengst voor De Ruggesteun.

IVN Meerssen neemt u zondag 12 mei mee op een rondwandeling van 12 km vanuit Noorbeek naar ’s Gravenvoeren. De wandeling voert door het prachtige natuurgebied Altenbroek, genoemd naar het gelijknamige kasteel. Stevige wandelschoenen zijn aanbevolen.

(Nog) gelukkiger worden. U leert het op maandag 13 mei in Ut Zaelke in Bunde. “Het is nooit te laat om te zijn wat je had kunnen worden," aldus Josje Smeets. Zij is gelukspsychologe en komt graag in haar geboorteplaats Bunde een lezing geven over geluk.

Op de westhelling van de Maas bij Eben-Emael, vlakbij Maastricht vindt u een afwisseling van bossen en kalkgraslanden. Thier de Lanaye maakt deel uit van het natuurgebied Montagne Saint-Pierre oftewel de Sint Pieterberg. IVN Meerssen organiseert hier op zondag 19 mei een prachtige orchideeënwandeling.

Afgelopen 4 jaar organiseerde de Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme voor iedereen met ideeën of plannen elke 2 maanden een netwerkborrel. Dit concept is toe aan vernieuwing. De Stichting wil graag op 17 mei met iedereen terugkijken op haar rol en taak en het gesprek aangaan over de toekomst. Aanvang 16 uur bij Ontmoet Anna in Meerssen.

Bent u wel eens bij ontmoetingspunt De Ketel in Meerssen geweest? Loop gezellig binnen voor een kopje koffie/thee, een gezellig praatje of doe mee met een van de vele activiteiten. Kijk op de website voor de agenda van deze maand. U bent van harte welkom!

Kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, kunnen terecht bij gezinshuisouders. Dat zijn ouders die als professional een gezinshuis runnen en meerdere kinderen in huis nemen. Op 22 mei vindt hierover om 19.00 uur een infoavond plaats in gemeenschapshuis MFC De Grous in Stein.

Op woensdag 5 juni wandelt IVN Ulestraten in en door het natuurgebied op Landgoed Biesenberg Ulestraten. Sinds 2014 bloeit hier massaal de grote ratelaar. Deze geel bloeiende halfparasiet is vooral te herkennen door het ratelen van de zaden in de kelken, als de plant op en neer beweegt.

Op vrijdag 24 mei 12.00 uur tot zaterdag 25 mei 16.00 uur (dus ook 's nachts) vindt er in Ontmoetingspunt de Ketel een inzamelingsactie plaats van houdbare producten voor. De opbrengst gaat naar Stichting Ruggesteun van de Basiliek. U kunt vanaf 11 mei al producten inleveren bij De Ketel.

Wie komt er nog ooit in een donker bos? IVN-Ulestraten nodigt u uit om op woensdag 19 juni mee te gaan met een late-avondexcursie. We beleven de sfeer van een lange zomeravond in de prachtige omgeving van het gehucht Waterval en het hellingbos bij kasteel Vliek. Iedereen is welkom.

‘Jo & Jos 30’ is de titel van de jubileumexpositie van de kunstschilders Jo Lexis uit Bunde en Jos Schols uit Valkenburg a/d Geul (afkomstig uit Bunde). Zij exposeren t/m donderdag 30 mei in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen. Gast-exposante is Marie-José van der Meer maakt de expo compleet.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief