van 21 juni 2019

Komende week loopt de temperatuur flink op. In verband met de extreme hitte wordt het afval al vanaf 6.00 uur ingezameld. Het afval wordt dus eerder ingezameld dan u gewend bent. U mag uw afval komende week - bij wijze van uitzondering - de avond van tevoren al buitenzetten vanaf 21.00 uur.

Het college van B&W maakt altijd vóór de zomer een kaderbrief. Hierin blikt B&W vooruit op de begroting. De brief geeft de kaders aan waarbinnen de begroting wordt ontwikkeld en geeft inzicht in de financiële situatie. Het financiële plaatje ziet er niet rooskleurig uit. Dit zal leiden tot maatregelen die inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen zullen raken. Geen prettige boodschap, maar wel de meest eerlijke.

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland en dus maakt L1 tijdens de Tour de France weer het programma Tour de L1mbourg. De uitzendingen vinden telkens plaats vanuit een andere gemeente. Ook onze gemeente is dit jaar weer 'gastgemeente' en wel op maandag 8 juli. U bent van harte welkom de uitzending bij te wonen op de Markt in Meerssen.

Douzelage Meerssen organiseerde een bezoek van twee volksdansgroepen: een uit Bad Kötzting (Duitsland) en de ander uit Susice (Tsjechië). De gasten werden op 20 juni in het gemeentehuis ontvangen en namens het college toegesproken door wethouder Jan Gulikers. Fotoverslag: lees verder.

Van 6 t/m 15 juli vinden er werkzaamheden plaats aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. ProRail vernieuwt 7,5 kilometer spoor. Daarnaast vernieuwen ze de overweg Oude Steeg en het overpad van station Bunde. Er rijden in deze periode géén treinen. Ook diverse spoorwegovergangen zijn tijdelijk afgesloten.

Op 27 juni en 4 juli vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum. Belangstellenden zijn van harte welkom. De agenda's treft u aan op www.meerssen.nl.

Meerssen werd de laatste jaren diverse malen getroffen door extreme neerslag. Hierdoor ondervonden inwoners en ondernemers ernstige wateroverlast. Ook Parkeergarage Proosdijpark liep regelmatig vol water. Om de kans op wateroverlast in de garage te verkleinen, passen we de klinkerbestrating bij de toegang aan.

Op donderdag 27 juni is er géén spreekuur van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland in het bestuurscentrum / KCC van de gemeente Meerssen.

Van 19 t/m 27 juni vindt weer het eeuwenoude Octaaf van het H. Sacrament plaats in Meerssen. Van heinde en verre komen pelgrims naar Meerssen om de wonderen te herdenken die hier eeuwen geleden hebben plaatsgevonden. Op zondag 23 juni vindt de grote Octaafprocessie plaats vanuit de Basiliek.

Onze gemeente heeft toeristen veel te bieden op het gebied van natuur, kunst en cultuur, evenementen, monumenten en fiets- en wandelmogelijkheden. Het stimuleren van toerisme is een van de speerpunt van deze raadsperiode. Ondernemers in de toeristische sector zijn hierbij belangrijk. We gaan daarom graag met hen in gesprek 24 juni.

Op woensdag 3 juli vindt een themabijeenkomst plaats voor de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum. Deze bijeenkomst gaat over de evaluatie van het subsidiebeleid. Belangstellenden zijn welkom.

Rijkswaterstaat start op 8 juli met werkzaamheden aan de brug bij Itteren. De werkzaamheden nemen vier weken in beslag en worden op reguliere werkdagen/tijden uitgevoerd. In deze periode is brug Itteren afgesloten voor alle verkeer.

Bij CoderDojo leren kinderen tussen 7-17 jaar om te programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken en games te maken. Het maakt niet uit of je nog nooit geprogrammeerd hebt, iedereen kan meedoen. Zaterdag 22 juni komen we weer bij elkaar. Kom jij ook? 

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week is weer een nieuwe brief gepubliceerd.

Op zaterdag 22 juni wordt de Koninginnerit verreden van de vernieuwde ZLM tour. De rit gaat van Buchten naar Landgraaf. De wielerronde doet ook onze gemeente aan. Lees verder voor de route en doorkomsttijden.

Zaterdag 22 juni organiseert Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden samen met Heemkundevereniging Meerssen een rondwandeling van Geulle a/d Maas naar de Basiliek in Meerssen en weer terug. Meerssen is al sinds 1222 een pelgrimsoord van het H. Sacrament. Wandelt u mee?

Harmonie & Drumband St. Agnes (100 jaar) en BS Franciscus (50 jaar) zijn jarig en vieren feest! Samen trakteren wij alle kinderen van Bunde en omstreken op het gratis muziektheater ‘Over de Brug’ op 22 juni om 16.00 uur bij basisschool Franciscus Bunde.

Tijdens het Octaaf van het H. Sacrament in Meerssen is er op de Markt ook kermis van 22 t/m 26 juni. Op woensdagmiddag 26 juni brengen twee bijzondere gasten een bezoek aan de kermis: Olaf en Elsa van Frozen. Komen jullie een kijkje nemen?

Ga zaterdag 22 juni op pad met de avondexcursie van Stichting Het Limburgs Landschap. Beleef de sfeer van een zwoele zomeravond in het hellingbos. Het zingen van de vogels gaat over in stilte. De invallende duisternis maakt hopelijk de vuurvliegjes actief.

Op zondag 23 juni vindt in de Synagoge Meerssen (Kuileneindestraat 22a) om 15.00 uur een zondagmiddagconcert plaats. Dit concert wordt verzorgd door Clarinet Choir Schinveld (onder leiding van Elly Ernst) en koperkwintet AmBrass.

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni is weer de jaarlijkse fancy fair in speeltuin Sint Joseph in Meerssen. De gehele opbrengst is voor o.a. het onderhoud van de toestellen en de speeltuin. Zondag 30 juni opent wethouder Marly Heusschen de vernieuwde glijbaan.

In het kader van het Orgelfestival Limburg 2019 organiseert de Orgelkring Meerssen ook dit jaar weer een aantrekkelijke serie orgelconcerten in de Sint Martinuskerk in Geulle a/d Maas en de Basiliek van Meerssen. Lees verder voor het programma.

Op zondag 7 juli organiseert Buurtvereniging 't Pleintsje weer de jaarlijkse Rommelmarkt op het grasveld aan de Pastoor Aussemsstraat in Meerssen. U bent van harte welkom van 10.00-17.00 uur.

De openluchtfilms in het Proosdijpark zijn inmiddels een jaarlijkse topper. Ook deze zomer is er weer een heel programma gepland in juli en augustus. Lees verder voor de planning. 

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief