van 19 juli 2019

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Limburg door de geallieerde troepen werd bevrijd van de Duitse overheersing. Daarmee kwam voor onze provincie een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Dit wordt in vrijwel alle Limburgse gemeenten herdacht, zo ook in onze gemeente. Lees verder voor een overzicht van activiteiten die in dit kader worden georganiseerd.

Iedere week krijgen zo'n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie. Daarom is er in Nederland het oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu. Ook in onze gemeente zoeken we voor bepaalde wijken nog Burgerhulpverleners! Meld u aan!

Komende week zijn weer hoge temperaturen voorspeld. In verband met de hitte wordt het restafval al vanaf 6.00 uur ingezameld. Uw restafval wordt dus eerder ingezameld dan u gewend bent. U mag uw afval komende week - bij wijze van uitzondering - de avond van tevoren al buitenzetten vanaf 21 uur.

SGL-locatie woonbegeleidingscentrum en activiteitencentrum Aan de Pas in Bunde is uitgeroepen tot beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de provincie Limburg, in de sector zorg, welzijn en sport. Wethouder Marly Heusschen bracht maandag een bezoekje aan Aan de Pas om hen te feliciteren.

De openluchtfilms in het Proosdijpark zijn inmiddels een jaarlijkse topper. Ook deze zomer is weer een programma gepland. Zaterdag 20 juli: Moonrise kingdom. U komt toch ook? Het begint om 21.15 uur. Neem gerust zelf stoelen en dekens mee. Het gaat alleen door bij goed weer. 

Op 13 augustus start BLM Wegenbouw BV in opdracht van de gemeente met werkzaamheden in Oostbroek Geulle. De aannemer vervangt het asfalt en brengt een rode fietssuggestiestrook aan. De straat is hierdoor vanaf 13 augustus afgesloten voor doorgaand verkeer.

In juli en augustus vervalt het wekelijkse spreekuur van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland in het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen. Ze hebben zomerstop.

Op 9 juli is het Ontwerpprojectplan Waterwet Meerssen Fase 1 en het bijbehorende ontwerpbesluit tot wijziging van de legger over regenwaterbuffers vastgesteld door het Dagelijks Bestuur van Waterschap. Het Waterschap nodigt u uit om op 24 juli in De Stip kennis te komen nemen van de inhoud van deze documenten. Er is uiteraard alle gelegenheid vragen te stellen.

Heeft u nog een paspoort of id-kaart nodig voor de vakantie? Houd rekening met de productietijd van 5 werkdagen. Maak tijdig een afspraak! U kunt een reisdocument ook via de spoedprocedure aanvragen. Hieraan zijn extra kosten verbonden! Door werkzaamheden aan de computersystemen is het niet mogelijk op 22 en 23 juli reisdocumenten via de spoedprocedure aan te vragen.

In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemersbedrijf Gebroeders Van Der Lee onderhoudswerkzaamheden uit aan het rijkswegennet. Als gevolg daarvan worden enkele af- en toeritten afgesloten voor de duur van maximaal een uur. Lees verder voor tijden en locaties.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode. In week 30 en 31 verschijnt er géén gemeentepagina.

Het duurt nog even, maar zet het alvast in uw agenda: de Maas Trek op zondag 6 oktober. Dé kans om het meest noordelijke puntje van het RivierPark Maasvallei te ontdekken. Eenmalige wandelroutes zijn speciaal voor dit evenement ontwikkeld om u enkele heel bijzondere plekjes langs de Maas te tonen.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. U kunt alle raadsinformatiebrieven terugvinden in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl.

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Een deel is, vanwege het gevaar voor vallende stenen en de bijzondere natuurwaarden, afgesloten voor het publiek. Een unieke gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve met een gids te bezoeken op 20 juli.

Bakkerij Painini uit Meerssen werd onlangs uitgeroepen tot 'Winkelier van het jaar 2019' in de categorie 'Bakkerijen' voor de provincie Limburg. Van harte proficiat! De Winkelier van het Jaar-verkiezing is de grootste consumentenverkiezing van Nederland voor lokale winkeliers.

Op 4 augustus neemt IVN Meerssen u mee op een mooie dagwandeling vanuit Schin op Geul. De wandeling gaat richting Valkenburg en Walem. U wandelt over veldwegen, door weilanden, geniet van prachtige panorama's en wandelt langs de oevers van de Geul. De glooiende omgeving maken van deze streek een schitterend wandelgebied.

Van 29 juli t/m 9 augustus zullen de Shero's - jongens en meisjes van 14-17 jaar - van Scouting Meerssen een internationaal kamp organiseren: de Marsna Jamborette. Aan deze bijeenkomst nemen een groot aantal Scoutingleden uit verschillende landen deel. Op zondag 4 augustus is er een open dag.

Heeft u al eens een bezoekje gebracht aan ontmoetingspunt Ut Zaelke van Bunde Nu Samen? Elke maandag en donderdag kunt u binnenlopen van 14-17 uur. Iedereen is van harte welkom! De vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten. Lees verder voor een overzicht wat er te doen is.

In uw paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Het kan soms onduidelijk zijn of er een letter 'O' in staat of het cijfer '0'. De letter 'O' komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer '0'. Dit geldt ook voor het nummer op uw identiteitskaart.

Het Charlemagne Preuve Festijn is een bijzonder eet- en drinkfestijn aan de voet van de Basiliek op de sfeervolle Markt in Meerssen. Dit jaar vindt het festijn plaats op 16, 17 en 18 augustus. Tijdens het evenement staat lekker eten en drinken, beleven en ontmoeten centraal.

Op 1 augustus 2019 treedt de wet 'Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding' in werking in Nederland. Vanaf dan mag in het onderwijs, in overheidsgebouwen, in de zorg en in het openbaar vervoer geen gezichtsbedekkende kleding meer worden gedragen.

'Vers Werk' is de titel waarmee 19 leden van Kunstkring Henri Jonas nog tot 31 juli in Erfgoedhuis Meerssen exposeren. Heeft u al een bezoekje gebracht aan deze bijzondere expositie van deze amateurkunstenaars uit Valkenburg en omgeving.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief