van 27 september 2019

Achter de panden Stationstraat nrs 1 t/m 17 (oneven) loopt ondergronds de Watervalderbeek. Uit onderzoek is gebleken, dat deze overkluizing in slechte staat verkeert. Op korte termijn is renovatie nodig en een gedeeltelijke verlegging van het ondergrondse beek via de Stationstraat. De werkzaamheden hebben langere tijd gevolgen voor bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum. Op woensdag 2 oktober vindt hierover een infobijeenkomst plaats in de Stip.

Op 2 en 3 oktober organiseert Veiligheidsregio Zuid-Limburg samen met Defensie, Koninklijke Marechaussee en Dienst Speciale Interventies een grootschalige oefening op het vliegveld. Tijdens de oefening beoefenen verschillende diensten de inzet tijdens een terroristische aanslag op het vliegveld. Een aantal toegangswegen naar het vliegveld is afgesloten.

Ons klimaat verandert. We hebben steeds vaker te maken met extreme regen, wateroverlast en droogte. Gemeenten nemen samen met het Waterschap en WML maatregelen om de problemen die daaruit voortkomen het hoofd te bieden. Maar dat kunnen we niet alleen. Dat kan alleen met uw hulp! Daarom doen we woningeigenaren nu een aantrekkelijk aanbod.

Tijdens het bevrijdingsconcert op 21 september reikte burgemeester Clermonts-Aretz postuum de Marsna Erepenning uit aan Joseph en Anna Mommers. Michel Mommers nam de Erepenning namens zijn overleden ouders in ontvangst. Tijdens de oorlog liet het echtpaar Mommers 19 maanden het joodse echtpaar Albert en Eva Zeligman onderduiken. Zo overleefden zij de oorlog.

Rijkswaterstaat verlaagt de maximum snelheid op de A79 bij Meerssen tijdelijk (tot 1-1-2020) naar 90 km per uur. De weg bevindt zich in een slechte staat van onderhoud. Totdat onderhoud heeft plaatsgevonden is het noodzakelijk de snelheid te verlagen. 

Op donderdag 3 oktober vindt een extra raadsvergadering plaats over het rapport van het verdiepingsonderzoek van Berenschot naar de mogelijke invoering van een regieorganisatie. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum. U bent van harte welkom.

Van 7 t/m 12 oktober wordt het asfalt vervangen bij Langs de Gewannen in Ulestraten. Als gevolg van deze werkzaamheden is Langs de Gewannen afgesloten vanaf de kruising met de Burgemeester Visschersstraat-Pastoor Eijsstraat tot de kruising Valkenburgerweg.

Op zondag 22 september 2019 vierde het IVN afdeling Meerssen zijn 60-jarig jubileum. Op deze dag reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Jeanny Bronckers-In de Braek uit Meerssen. Van harte proficiat!

Op donderdag 10 oktober vindt een gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum. Belangstellenden zijn van harte welkom! De agenda vindt u op www.meerssen.nl.

Ter afsluiting van alle herdenkingsactiviteiten is er op zondag 29 september om 11 uur een eucharistieviering in de Basiliek van Meerssen. De mis wordt muzikaal opgeluisterd door het Basilicakoor. Deze mis is ter nagedachtenis van slachtoffers van oorlog en terreur, als dank aan de verzetsmensen & bevrijders én ter viering van de vrede & vrijheid. 

Van 27 t/m 30 september vinden er werkzaamheden plaats aan de spoorlijn Maastricht-Sittard). Als gevolg hiervan sluit ProRail ook de spoorwegovergangen Prinses Ireneweg en Kloosterberg in Bunde af. Daarnaast vernieuwt ProRail perron 2 van station Bunde.

Het herdenkingsprogramma wordt op zondag 29 september ook afgesloten met twee concerten in zorgcentra Avé Maria in Geulle en Beukeloord in Meerssen. Aanvang 14.30 uur. De concerten worden verzorgd door Zangkoor Get Real uit Bunde (in Avé Maria), Vocalgroup Song of Joy uit Rothem (in Beukeloord) en twee big bands uit Aken.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Heb je juridisch advies nodig? Tijdens het inloopspreekuur in de bieb kun je vanaf 4 oktober terecht voor een gratis advies. Advocaat mr. Rascha Reijnen geeft je inzicht in jouw rechtspositie, geeft advies hoe te handelen en geeft een inschatting van de kosten die je daaraan kwijt zou zijn. Het juridisch spreekuur is elke eerste vrijdag van de maand.

Op donderdag 24 oktober vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week is weer een nieuwe brief gepubliceerd.

Op 29 september 2019 is het koopzondag in Meerssen. Breng eens een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. U kunt daarna ook lekker genieten van een kopje koffie of thee of wat te eten in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk.

Op maandag 30 september geeft Hakima Potkamp van 13.15-14.00 uur een proefsessie Stoelyoga in Ut Zaelke van BundeNuSamen aan het Mr. Theunissenplantsoen in Bunde. Stoelyoga is een laagdrempelige vorm van yoga waarbij zittende op en staande achter een stoel oefeningen worden gedaan.

Harmonie en Drumband St. Agnes Bunde bestaan 100 jaar. Dit jubileum wordt gevierd in het weekend van 28 en 29 september met een gala-avond en feestdag/receptie. Tijdens de gala-avond op 28 september kunt u genieten van niemand minder dan Martin Hurkens, Pascal Pittie en Daphne Raemakers. Op 29 september is de feestdag met ontbijt en receptie.

Op woensdag 2 oktober geeft Fred Erkenbosch voor IVN Ulestraten een presentatie over waterputten en andere drinkwatervoorzieningen in het verleden in Ulestraten. De lezing begint om 19.30 uur in het IVN-lokaal D’n Haamsjeut (Dorpsstraat 1, Ulestraten)

Op woensdag 2 oktober wordt de Kinderboekenweek gevierd in Bibliotheek Meerssen. Het thema is dit jaar 'reizen'. Ga je mee op reis? Om 14.00 uur is er de theatervoorstelling 'Pien gaat op wereldreis'. Vanaf 15.00 uur is er schminken & knutselen.

Verken het meest noordelijke puntje van het RivierPark Maasvallei tijdens de Maas Trek op zondag 6 oktober! Voor het vijfde jaar op rij kunt u het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens de Maas Trek, een grensoverschrijdend wandelevenement voor jong en oud.

Tegenwoordig is tweedehandskleding vaak niet meer te onderscheiden van nieuwe kleding, dus doe ook mee aan duurzaam shoppen. Goed voor het milieu en uw beurs. Bezoek de tweedehandskledingmarkt (dames-, heren- en kinderkleding) op zondag 6 oktober in de Kollekamp in Geulle.

Op zondag 6 oktober nemen IVN-gidsen u van 09.30-12.30 uur mee op een ochtendwandeling door de Voerstreek. Een prachtig heuvellandschap met schilderachtige dorpjes. Wandelt u mee?

Op 5 & 6 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Ook Bibliotheek Meerssen doet hier aan mee en heeft drie workshops gepland op zaterdagochtend 5 oktober voor kids van 7 t/m 17 jaar. Vergeet je niet vooraf aan te melden!

Maandag 7 oktober geeft paddenstoeldeskundige bij uitstek Henk Henczyk een lezing over paddenstoelen. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van de natuur. U bent van harte welkom bij de lezing in de Proostenkelder. Aanvang 19.30 uur.

Op zaterdag 12 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een excursie door het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek en het aangrenzende hellingbos van De Dellen. Wandel mee en proef de herfstsfeer in Beneden Geuldal.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief