Van 4 oktober 2019

De gemeenteraad heeft op 3 oktober besloten in principe in te stemmen met de vorming van een regieorganisatie met Maastricht als centrumgemeente. Het college heeft de opdracht gekregen in nauwe samenwerking met Maastricht een detailontwerp voor de regieorganisatie, een convenant en een dienstverleningsovereenkomst op te stellen. De resultaten worden medio 2020 voor definitieve besluitvorming aan de raad voorgelegd.

Achter de panden Stationstraat 1-17 (oneven) loopt ondergronds de Watervalderbeek. Bij inspectie heeft de gemeente geconstateerd dat de overkluizing in slechte staat is. Op korte termijn is renovatie nodig en een gedeeltelijke verlegging van de ondergrondse beek via de Stationstraat. De werkzaamheden starten komende week en hebben langere tijd gevolgen voor bewoners, ondernemers en bezoekers in het centrum. Alle info vindt u op een speciale projectpagina.

Zondag 6 oktober wordt de Sfeervol Meerssen Run gelopen. Dit is de opvolger van Marathon Meerssen. Het parcours voert grotendeels door Meerssen en Ulestraten. Om de Sfeervol Meerssen Run mogelijk te maken worden diverse straten afgesloten en omleidingen ingesteld.

Van 7 t/m 13 oktober is de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom worden komende week diverse activiteiten georganiseerd om dit thema onder de aandacht te brengen. Woensdag 9 oktober geeft burgemeester Clermonts-Aretz het startsein tijdens het inloopspreekuur van de wijkagent in Bunde.

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. Wethouder Marly Heusschen ging op 3 oktober langs bij Peuteropvang De WereldSter van MIK om voor te lezen aan de peuters. De peuteropvang nodigde de wethouder uit om te komen voorlezen om zo extra aandacht te schenken aan taal.

Helpt u ook om de risico's van wateroverlast te beperken? Dat kan door het regenwater af te koppelen van het riool. En daar krijgt u ook nog subsidie voor! Kijk op www.waterklaar.nl voor meer informatie.

Afgelopen weekend vierde Harmonie en Drumband Sint Agnes haar 100 jarig bestaansfeest. Bij gelegenheid van dit jubileum ontving de Harmonie en Drumband uit handen van burgemeester Clermonts-Aretz de Koninklijke Erepenning. Van harte proficiat!

Kan jouw kleintje ook zo boos worden als het niet gaat zoals het wil? Of heeft jouw kind of (pre)puber zo nu en dan een fikse woede-uitbarsting. Vraag je je weleens af hoe je hier mee om kunt gaan? En hoe je je kind kunt leren z'n boosheid te beheersen? Chat op 7 oktober met Opvoedcoach Joyce Akse gratis voor persoonlijk advies!

Van 7 t/m 12 oktober wordt het asfalt vervangen bij Langs de Gewannen in Ulestraten. Als gevolg van deze werkzaamheden is Langs de Gewannen afgesloten vanaf de kruising met de Burgemeester Visschersstraat-Pastoor Eijsstraat tot de kruising Valkenburgerweg.

ProRail werkt in de herfstvakantie aan het spoor tussen Maastricht en Schin op Geul. Van 11 t/m 21 oktober vernieuwen ze ballast, spoorstaven en dwarsliggers. Er rijden géén treinen. Daarnaast worden de spoorwegovergangen Weert en Kerkweg in Rothem vernieuwd. 

Op 28 september reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit aan Jacques Claessens. De heer Claessens is dirigent van de jubilerende Harmonie en Drumband Sint Agnes uit Bunde. Van harte proficiat!

Op donderdag 10 oktober vindt een gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het bestuurscentrum. Belangstellenden zijn van harte welkom! De agenda vindt u op www.meerssen.nl.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Verken het noordelijkste puntje van RivierPark Maasvallei tijdens de Maas Trek op zondag 6 oktober. Voor het 5e jaar op rij kunt u RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens Maas Trek, een grensoverschrijdend wandelevenement voor jong & oud.

Tegenwoordig is tweedehandskleding vaak niet meer te onderscheiden van nieuwe kleding, dus doe ook mee aan duurzaam shoppen. Goed voor het milieu en uw beurs. Bezoek de tweedehandskledingmarkt (dames-, heren- en kinderkleding) op zondag 6 oktober in de Kollekamp in Geulle.

Op zondag 6 oktober nemen IVN-gidsen u van 09.30-12.30 uur mee op een ochtendwandeling door de Voerstreek. Een prachtig heuvellandschap met schilderachtige dorpjes. Wandelt u mee?

Op 28 september organiseerde Vluchtelingenwerk Meerssen een Burendag. Het was een waardevolle dag. Veel bezoekers kwamen hapjes proeven. Het bracht de mogelijkheid kennis te maken met mensen uit de buurt, maar het heeft ook voor openingen gezorgd voor uitgebreide gesprekken met buren.

Op 5 & 6 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Ook Bibliotheek Meerssen doet hier aan mee en heeft drie workshops gepland op zaterdagochtend 5 oktober voor kids van 7 t/m 17 jaar. Vergeet je niet vooraf aan te melden!

Maandag 7 oktober geeft paddenstoeldeskundige bij uitstek Henk Henczyk een lezing over paddenstoelen. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van de natuur. U bent van harte welkom bij de lezing in de Proostenkelder. Aanvang 19.30 uur.

Op zaterdag 12 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een excursie door het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek en het aangrenzende hellingbos van De Dellen. Wandel mee en proef de herfstsfeer in Beneden Geuldal.

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is ivm het gevaar voor vallende stenen en aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden afgesloten voor publiek. Een unieke kans juist dit deel met een gids te bezoeken op 13 oktober.

Toer voor ALS is een nieuw landelijk evenement van Stichting ALS Nederland en wordt op 13 oktober voor het eerst gehouden in Bunde. Honderden fietsers, wielrenners, hardlopers en wandelaars zamelen zo geld in voor de strijd tegen ALS.

Op zaterdag 19 oktober organiseert Stichting het Limburgs Landschap een excursie in groeve ’t Rooth bij Bemelen. Groeve ’t Rooth is alleen nog toegankelijk tijdens publieksexcursies van de stichting. Wilt u mee? Even aanmelden!

Op zaterdag 5 oktober vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00 en 12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief