van 29 november 2019

Gouverneur drs. Theo Bovens is gestart met een serie ambtsbezoeken aan Limburgse gemeenten. Deze staan in het teken van een hernieuwde kennismaking van de gouverneur met de gemeenteraad en het college. Dinsdag bracht de gouverneur een bezoek aan onze gemeente. Tijdens het bezoek voerde de gouverneur gesprekken met de burgemeester, leden van de raad en het college. Daarnaast bracht hij met een delegatie een bezoek aan de Synagoge en Stichting de Ruggesteun.

De infobijeenkomst over de werkzaamheden in Meerssen-Centrum verschuift van 3 december naar maandag 9 december. Aanvang 19.30 uur in gemeenschapshuis De Stip. Wij praten u dan bij over de stand van zaken en de verdere planning rond de renovatie en verlegging van de overkluisde Watervalderbeek. Iedereen is van harte welkom. De koffie staat klaar! Voor meer informatie over de reden van de verschuiving lees verder.

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het 'Jeugdlintje' in het leven geroepen. Kent u iemand die een Jeugdlintje verdient? U kunt hem/haar nog tot 1 maart 2020 nomineren.

Met de Via Belgica gids de Via Belgica beleven en ontdekken! Naast Romeinse recepten biedt de gids wandelroutes, beeldreportages, essays en andere inspiratie over Romeins Zuid-Limburg. De 188 pagina's tellende gids (hardcover) is voor 12 euro verkrijgbaar bij Visit Zuid-Limburg Servicepunt Meerssen (Bloemenhuis de Zonnestraal) en Ontmoet Anna.

In verband met de feestdagen is het bestuurscentrum / Klant Contact Centrum van de gemeente Meerssen gesloten van vrijdag 20 december 2019 t/m woensdag 1 januari 2020. Voor aangifte geboorte of overlijden is de burgerlijke stand in deze periode op bepaalde dagen/tijden geopend.

Op maandag 2 december start de gemeente met werkzaamheden aan fietspad Hoolhuis. Dit fietspad loopt evenwijdig aan de rijbaan van autosnelweg A2 (westzijde). De werkzaamheden duren ca. 2 weken. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad volledig afgesloten.

Heeft u een parkeerontheffing of parkeervergunning? Voor het einde van het jaar ontvangt u automatisch per post een nieuwe ontheffing/vergunning voor 2020. Zijn uw gegevens gewijzigd (kenteken of adres) of wijzigen deze binnenkort? Geef dit dan meteen door.

Het huis-aan-huis inzamelen van (gebruikte) kleding gebeurt in de gemeente Meerssen door organisaties die door het college van B&W zijn aangewezen. Er zijn vaste inzameldata. Let op: de huis-aan-huis inzameling van woensdag 11 december komt te vervallen!

1 december 2019 is koopzondag in Meerssen. Breng eens een bezoekje aan het mooie winkelhart van Meerssen. U kunt daarna ook lekker genieten van een kopje koffie of thee of wat te eten in een van de gezellige horecagelegenheden die Meerssen rijk.

Dinsdag 26 november heeft het Juupu-team een succesvolle inzameling georganiseerd voor Stichting Ruggensteun van de Basiliek. In aanwezigheid van wethouder Marly en locatiedirecteur Peter Overgaauw werden er opnames gemaakt door Meer Vandaag. Deze zijn 1 december bij Meer Actueel te zien.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op 1 december is het Gamba concert onder leiding van Hildegard Moonen in de Synagoge van Meerssen met medewerking van sopraan Marjanka Sierevelt. De gespeelde muziek komt uit de renaissance tot vroegbarok, met componisten als Dowland, Byrd, Fanaby, Schein, Dumont.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week is weer een nieuwe brief gepubliceerd.

IVN Ulestraten organiseert op woensdag 4 december een lezing- en discussieavond onder leiding van Frans Vaessen (Adviseur bescherming grondwater van WML) met als thema “Grondwater onder het plateau van Schimmert? We drinken het nog steeds!”

Heeft u juridisch advies nodig? Tijdens het inloopspreekuur in de Bibliotheek Meerssen kunt u vrijdag 6 december terecht voor een gratis advies van advocaat mr. Rascha Reijnen. Het spreekuur is elke eerste vrijdag van de maand van 10.30-11.30 uur.

Op zondag 8 december organiseert Stichting het Limburgs Landschap een excursie door het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek en het aangrenzend hellingbosgebied De Dellen. Speciale aandacht voor natuurontwikkeling en natuurlijk voor winterse zaken.

Microbits, robots, programmeren... Zaterdagochtend 7 december is er weer een maandelijkse Coderdojo in de Bibliotheek Meerssen. Kinderen kunnen dan meedoen met verschillende programmeerworkshops. Niet vergeten aan te melden.

Veel Limburgers worstelen met onverwacht hoge kosten van hun zorgverzekering. Daarom hebben VGZ en gemeenten in Zuid-Limburg een zorgverzekering samengesteld voor mensen met een laag inkomen. Hiermee komt u niet meer voor verrassingen te staan.

Op zaterdag 7 december is van 12.30-18.30 uur weer de jaarlijkse Kerst Inn voor 50 plussers in Rothem: een gezellig samenzijn in kerstsfeer met een heerlijk diner en amusement. Locatie: gemeenschapshuis De Koel. Bestel op tijd uw kaarten. Want: op=op.

Het StartersCentrum Limburg houdt op 10 december het Startersevent "Ondernemen doe je samen!" in het Stadhuis van Maastricht. Een dag speciaal voor aankomende en pas gestarte ondernemers vol met interessante seminars.

Bibliotheek Meerssen verzorgt op 12 december een gezellige voorleeslunch voor 50-plussers, senioren en ouderen. Deze staat geheel in het teken van kerstmis. Onder het genot van een kopje koffie en een lekkere lunch geniet u van een voorgelezen verhaal en muziek.

Op zaterdag 14 december geeft het Meerssens Mannenkoor zijn jaarlijks kerstconcert in de kerk van Rothem. Aanvnag 19.30 uur. Aan dit concert wordt medewerking verleend door Vocaal Ensemble Canto Rinato, Mandoline-Ensemble The Strings en sopraansoliste Davinia van der Zee. U bent van harte welkom.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief