van 5 juni 2020

Sinds 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00-20.00 uur. Dus... bij klachten: blijf thuis en laat je testen! 

Het Dagelijks Bestuur van het Waterschap heeft het Projectplan Waterwet Meerssen Fase 1 vastgesteld. Het definitieve projectplan en bijbehorend besluit tot wijziging van de legger liggen van 8 juni t/m 20 juli ter inzage. Deze stukken gaan over het vergroten van zeven bestaande regenwaterbuffers en het aanleggen van drie nieuwe buffers in de gemeente Meerssen. 

Vanaf deze week gaat de inzameling van het oud papier weer van start. De eerste inzameling vindt aanstaande zaterdag 6 juni plaats in Geulle. Kijk op uw afvalkalender of in de Milieu App wanneer bij u in de buurt het papier wordt opgehaald. Lees verder hoe u de inzamelaars een handje kunt helpen. 

De Heuvellandgemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg a/d Geul gaan samenwerken op het gebied van veiligheid. De gemeenten vertaalden gezamenlijke speerpunten in een integraal veiligheidsplan (IVP) voor het Heuvelland. Een unieke samenwerking in Nederland.

Vanaf 1 juli gaat de gemeente Meerssen samenwerken met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die leven rond het bestaansminimum. Meerssen is hierin koploper en de eerste Limburgse gemeente die is aangesloten bij het fonds!

In april 2019 is het schetsontwerp voor de herinrichting van de omgeving van de Pletsmolen aan de omwonenden gepresenteerd. Het gepresenteerde plan werd door de aanwezigen met enthousiasme ontvangen. Op onze site vindt u de stand van zaken.

Door de maatregelen rondom het coronavirus is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Lees verder voor welke rijbewijzen dit geldt. 

 De werkzaamheden aan de Korte Raarberg zijn alweer een paar weken bezig. In de afgelopen weken is het tijdelijke asfalt opgebroken tot aan het paadje bij huisnummer 34. De huisaansluitingen van de woningen en de fundering voor de weg zijn vernieuwd. De aannemer is nu bezig met het straatwerk (beklinkeren).

Op woensdag 17 juni vindt de eerstvolgende digitale raadsvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur. De raadsvergadering is te volgen via het de livestream op www.meerssen.nl.

De werkzaamheden aan de Pletsstraat vorderen gestaag. BLM is gestart met de werkzaamheden aan fase 2 vanaf de Vliegenstraat tot voorbij de Kalverhof. Lees hier meer over het verloop van de werkzaamheden en enkele praktische zaken.

Mensen die een bijzondere verdienste hebben geleverd, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Vindt u dat iemand een lintje verdient? U kunt hem of haar voordragen. Dit moet tijdig gebeuren, omdat dit een tijdrovende procedure is. Voordrachten voor Lintjesdag 2021 moeten vóór 1 juli binnen zijn.

Bibliotheek Meerssen is sinds 3 juni weer gedeeltelijk open. Namelijk voor het lenen van materialen. Vanwege het coronavirus is natuurlijk niet alles meteen weer zoals het was. Ze hebben te maken met strenge maatregelen, zodat het voor iedereen veilig is om de bibliotheek te bezoeken.

Van 1 - 7 juni is de Week van de Jonge Mantelzorger. In die week start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sde campagne 'Deel je zorg' om jonge mantelzorgers aan te moedigen over de zorg te praten. Veel jonge mantelzorgers vinden het moelijk hulp te vragen.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Op de coronapagina op www.meerssen.nl vindt u informatie over de coronamaatregelen in onze gemeente. Vindt u hier niet het antwoord op uw vraag? Stuur dan een mailtje aan: corona@meerssen.nl of bel ons gemeentelijke Klant Contact Centrum, tel. 14 043. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Op zaterdag 6 juni vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van de gemeentelijke website. Door deze werkzaamheden kan de website tussen 08.00-12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor eventueel ongemak.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief