van 10 juli 2020

Gisteravond vergaderde de raad. Het beloofde een spannende raadsvergadering te worden. Een van de belangrijkste agendapunten was de Kadernota en de vraag van het college aan de raad om mee te denken over oplossingsrichtingen om het financiële tekort weg te werken. Het werd een lange zit, waarin de raad vlak na middernacht uiteindelijk in ruime meerderheid besloot het traject van de Regie-organisatie voort te zetten en niet de weg in te slaan van herindeling.

Omdat niet alle onderwerpen van de agenda konden worden afgehandeld tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 juli, vergadert de raad maandag 13 juli vanaf 19.00 uur verder. Ook deze vergadering kunt u volgen via de livestream op www.meerssen.nl.

Vrijdag 3 juli was het zover: in heel Nederland werden de Koninklijke Onderscheidingen van Lintjesdag uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een besloten bijeenkomst in kasteel Vliek. Tijdens deze feestelijke middag werden ook de jeugdlintjes uitgereikt. Voor een fotoverslag lees verder. 

De werkzaamheden aan de rotonde Herkenberg en de komingang Houthemerweg zijn klaar. De belangrijkste wijziging is dat fietsers nu voorrang hebben op de rotonde op overig verkeer.

In oktober vond een inloopavond plaats in De Stip. Hier werden oplossingsrichtingen getoond voor een veiligere en leefbare Burgemeester Murisstraat en Charles Eyckstraat. De 1e fase heeft betrekking op de omgeving Burg. Murisstraat. Het schetsontwerp van dit plan kunt u inzien op www.meerssen.nl. 

Zoekt u vrijwilligerswerk voor een dagdeel per week? Heeft u ervaring met opvoeden? Wilt u een steuntje in de rug bieden aan ouders met kinderen? Dan is Home-Start misschien iets voor u. Home-Start is voor gezinnen met opgroeiende kinderen.

Bent u senior, inwoner van het Heuvelland en wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de laatste verkeersregels? Grijp nu uw kans. Veilig Verkeer Nederland organiseert een opfriscursus verkeersregels. De gratis cursus vindt plaats op 8, 15 en 22 oktober in Meerssen. 

De gemeente Meerssen wil de verkeersveiligheid in de omgeving van basisschool de Triangel in Ulestraten verbeteren door een schoolzone in te richten. Omwonenden dienden allerlei suggesties en ideeën in. U kunt het schetsontwerp nu inzien op www.meerssen.nl.  

Van 1 t/m 10 augustus vernieuwt Prorail het spoor tussen Meerssen en Valkenburg. Daarnaast vernieuwt ProRail diverse overwegen. Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Ook zijn diverse spoorwegovergangen afgesloten.

Ook in de vakantie heeft Bibliotheek Meerssen weer vanalles te bieden. De Vakantiebieb is bijvoorbeeld geopend. Dat betekent gratis luisterboeken en e-books in één app. En met het vakantie-abonnement leest u een zomer lang voor maar € 10. 

Op 1 juli vond er een digitale informatiebijeenkomst plaats over de herinrichting van de Sint Catharinastraat en Pastoor van Eijsstraat. Naar aanleiding hiervan kunnen omwonenden vragen en/of suggesties indienen. De vragen en antwoorden worden 24 juli op www.meerssen.nl gepubliceerd.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Rijkswaterstaat voert een asfaltreparatie uit op de autosnelweg A2 ter hoogte van afrit 50, Ulestraten. Deze afrit wordt op 21 juli tussen 20.00-05.00 uur afgesloten voor verkeer.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. Deze week zijn diverse raadsinformatiebrieven verschenen. U vindt alle RIBs in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl.

Ontdek de Romeinse schatkamer van Meerssen. Met de nieuwe knapzakroute wandelt u langs plekken waar de Romeinse geschiedenis zich onder de grond verscholen houdt: de vindplaatsen van een Romeinse villa, godenbeelden en het vermoedelijke tracé van de Via Belgica. De knapzakroute voert door het prachtige Geuldal en hartje Meerssen.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week is weer een nieuwe brief gepubliceerd.

Op de coronapagina op www.meerssen.nl vindt u informatie over de coronamaatregelen in onze gemeente. Vindt u hier niet het antwoord op uw vraag? Stuur dan een mailtje aan: corona@meerssen.nl of bel ons gemeentelijke KCC, tel. 14 043.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief