van 17 juli 2020

Het college van B&W heeft besloten om in de kern Bunde weer een ontmoetingsplek voor de jeugd te realiseren en het voormalig trapveldje aan het Heiveldterrein (gedeeltelijk) te herstellen. De realisatie vindt na de zomervakantie plaats (september). Bij de realisatie houdt het college zoveel mogelijk rekening met de ontvangen reacties en wensen.

Sinds 15 juli geldt een nieuwe noodverordening. De noodverordening is slechts op een klein aantal punten aangepast ten opzichte van de vorige. De belangrijkste wijziging is de aangepaste regelgeving rond het bezoek aan verpleeghuizen, indien daar sprake is van één of meerdere coronabesmettingen.

Op 16 juni vond een openbare themabijeenkomst plaats over de (uitkomsten van de) evaluatie van de ontmoetingsplekken in de gemeente Meerssen. Tijdens de themabijeenkomst werden de hoogtepunten uit het evaluatierapport gepresenteerd aan de raad en andere belangstellenden. Het rapport en de presentatie van die avond vindt u nu op onze website.  

Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus kan bellen met 0800-1202 om een afspraak te maken voor een coronatest. Het nummer is gratis en 7 dagen per week bereikbaar van 8.00-20.00 uur. Dus bij klachten: blijf thuis en laat je testen!

Waarschijnlijk gaan deze zomer veel mensen in eigen land op vakantie. Daarom delen wij de komende tijd foto's van mooie, verrassende en gezellige plekjes in  onze mooie gemeente. We willen zo vakantiegangers inspireren een bezoekje te brengen. Deel ook jouw mooiste plekje van Meerssen op sociale media met #ansichtMeerssen en win mooie prijzen!

Op donderdag 24 september vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19 uur. Vanwege de huidige landelijke situatie en maatregelen rond het Coronavirus volgt binnenkort verdere info of deze vergadering weer digitaal plaatsvindt of ergens op locatie.

Ga eropuit deze zomer en ontdek het rijke Romeinse verleden van Meerssen en omstreken! Deze wandeling uit de Via Belgica, Romeins Zuid-Limburg gids voert je langs plekken waar de Romeinse geschiedenis zich onder de grond verscholen houdt. Voor of na de wandeling strijk je met een heerlijk gevulde picknickmand neer in het Proosdijpark. 

Veel ondernemers hebben financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant in een noodlijdende onderneming te investeren. Ze bieden ondernemers in nood een 'reddingsplan' met snel contant geld waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is. Pas op dus!

Wil je goedkoper, groener of gemakkelijker wonen? Leg zonnepanelen op je dak en laat de zon je rekening betalen. Installeer een inloopdouche, zodat je langer zelfstandig kunt wonen. Of wek samen met buurtgenoten duurzame energie op. Bovendien kun je waarschijnlijk gebruikmaken van de stimuleringslening Duurzaam Thuis. 

Deze zomer kunt u weer genieten van twee openluchtfilms in het Proosdijpark van Meerssen. Namelijk op zaterdag 1 en 8 augustus om 21.15 uur. De openluchtfilm is inmiddels een jaarlijkse topper waar iedereen (gratis) welkom is. Noteer alvast in je agenda. Alle info volgt binnenkort.

In de nacht van 26 op 27 juli verricht BAM Rail slijpwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Beek-Elsloo. De werkzaamheden vinden plaats tussen 01.00- 06.00 uur.

Deze week zijn de openingstijden van Bibliotheek Meerssen weer uitgebreid en zijn ze op woensdag en vrijdag de hele dag open. Maandag en donderdag is de Bieb open tot 13.00 uur. Ook het leescafé, de werkplekken, computers en drankautomaten zijn weer deels geopend. Je bent van harte welkom!

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Ontdek de Romeinse schatkamer van Meerssen. Met de nieuwe knapzakroute wandelt u langs plekken waar de Romeinse geschiedenis zich onder de grond verscholen houdt: de vindplaatsen van een Romeinse villa, godenbeelden en het vermoedelijke tracé van de Via Belgica. De knapzakroute voert door het prachtige Geuldal en hartje Meerssen.

Van 1 t/m 10 augustus vernieuwt Prorail het spoor tussen Meerssen en Valkenburg. Daarnaast vernieuwt ProRail diverse overwegen. Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Ook zijn diverse spoorwegovergangen afgesloten.

Breng eens een bezoekje aan Ut Zaelke van Bunde Nu Samen. Voor een kopje koffie of thee of een praatje. Of neem deel aan een van de vele activiteiten in Ut Zaelke. U bent van harte welkom. Lees verder voor een overzicht van activiteiten. 

Bent u senior, inwoner van het Heuvelland en wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de laatste verkeersregels? Grijp nu uw kans. Veilig Verkeer Nederland organiseert een opfriscursus verkeersregels. De gratis cursus vindt plaats op 8, 15 en 22 oktober in Meerssen.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. Deze week zijn diverse raadsinformatiebrieven verschenen. U vindt alle RIBs in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl.

Ook in de vakantie heeft Bibliotheek Meerssen weer vanalles te bieden. De Vakantiebieb is bijvoorbeeld geopend. Dat betekent gratis luisterboeken en e-books in één app. En met het vakantie-abonnement leest u een zomer lang voor maar € 10.

 Op de coronapagina op www.meerssen.nl vindt u informatie over de coronamaatregelen in onze gemeente. Vindt u hier niet het antwoord op uw vraag? Stuur dan een mailtje aan: corona@meerssen.nl of bel ons gemeentelijke KCC, tel. 14 043.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief