van 24 juli 2020

'Wie sjoën os Limburg is'. Met deze boodschap geven de gemeenten van de regio, Waterschap en WML het startschot om iedereen in Zuid-Limburg bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering op onze waterhuishouding. Het doel is inwoners aan te sporen zelf eenvoudige maatregelen te nemen om overlast te voorkomen. Om u op weg te helpen, valt komende week een bosje bloemen op de mat. 

Het aantal coronabesmettingen stijgt. Daarom is het belangrijk dat we afstand houden: als we bij elkaar op bezoek gaan, op het werk en op het terras. Was vaak je handen, werk zoveel mogelijk thuis en vermijd te drukke plekken. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen! Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle.

Vrienden van de Bibliotheek Meerssen organiseert ook deze zomer openluchtfilms in het prachtige Proosdijpark van  Meerssen. Op 1 augustus kunt u kijken naar de film 'Philomena'. Op 8 augustus naar 'Bienvenue chez les Ch'tis'. De film begint om 21.15 uur. U bent van harte welkom.

Van 1 t/m 10 augustus vernieuwt ProRail het spoor tussen Meerssen en Valkenburg. Daarnaast vernieuwt ProRail diverse overwegen. Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Ook zijn diverse spoorwegovergangen afgesloten.

Waarschijnlijk gaan deze zomer veel mensen in eigen land op vakantie. Daarom delen wij de komende tijd foto's van mooie, verrassende en gezellige plekjes in onze mooie gemeente. We willen zo vakantiegangers inspireren een bezoekje te brengen. Deel ook jouw mooiste plekje van Meerssen op sociale media met #ansichtMeerssen en win mooie prijzen!

Op 17 augustus start Kurvers Wegenbouw in opdracht van de gemeente met de reconstructie van de Volderstraat in Meerssen. We vervangen de asfaltdeklaag en vernieuwen de stoep. Op onze website staat nu een projectpagina met alle informatie. Omwonenden ontvangen eind juli een bewonersbrief. 

Ontdek het Romeinse verleden van Meerssen en omstreken! Deze wandeling uit de 'Via Belgica, Romeins Zuid-Limburg' gids voert je langs plekken waar de Romeinse geschiedenis zich onder de grond verscholen houdt. Voor of na de wandeling strijk je met een gevulde picknickmand neer in het Proosdijpark.

Op 1 juli vond een infobijeenkomst plaats over de herinrichting van de Sint Catharinastraat en Pastoor van Eijsstraat. Daarna hebben omwonenden allerlei vragen en suggesties ingediend. De vragen en antwoorden vindt u in de loop van vrijdagmiddag 24 juli op de projectpagina op www.meerssen.nl.

 Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Goedkoper, groener of gemakkelijker wonen? Leg zonnepanelen op je dak en laat de zon je rekening betalen. Of wek samen met buurtgenoten duurzame energie op. Bovendien kun je waarschijnlijk gebruikmaken van de stimuleringslening Duurzaam Thuis.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. Deze week zijn diverse raadsinformatiebrieven verschenen. U vindt alle RIBs in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl.

Breng eens een bezoekje aan Ut Zaelke van Bunde Nu Samen. Voor een kopje koffie of thee of een praatje. Of neem deel aan een van de vele activiteiten in Ut Zaelke. U bent van harte welkom. Lees verder voor een overzicht van activiteiten.

Op donderdag 24 september vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19 uur. Vanwege de huidige landelijke situatie en maatregelen rond het Coronavirus volgt binnenkort verdere info of deze vergadering weer digitaal plaatsvindt of ergens op locatie

Op de coronapagina op www.meerssen.nl vindt u informatie over de coronamaatregelen in onze gemeente. Vindt u hier niet het antwoord op uw vraag? Stuur dan een mailtje aan: corona@meerssen.nl of bel ons gemeentelijke KCC, tel. 14 043.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief