7 augustus 2020

Deze week start Veiligheidsregio Zuid-Limburg met ondersteuning van Visit Zuid-Limburg een campagne om het belang van de corona-maatregelen extra onder de aandacht te brengen bij de inwoners en (internationale) bezoekers van onze regio. De boodschap is: 'Goed dat je de regels volgt!' 'Thank you for following the rules!'.

Ook voor de komende week zijn er hoge temperaturen voorspeld. In verband hiermee wordt het afval al vanaf 6.00 uur ingezameld. Uw afval wordt dus eerder ingezameld dan u gewend bent. U mag uw afval komende week - bij wijze van uitzondering - de avond van tevoren al buitenzetten vanaf 21.00 uur. Op maandag en dinsdag wordt GFT ingezameld, op vrijdag PMD.

Balk gooien, bandenwerpen, touwtrekken en meer challenges... Donderdag 13 en 20 augustus organiseren de straatcoaches van Trajekt de Highland Games Meerssen. Speciaal voor jongeren vanaf 16 jaar en ouder. Geef je wel van te voren op.

Vanaf 4 september start het project 'Dichter bij Huis'. Vluchtelingenwerk organiseert dan 9 bijzondere bijeenkomsten boordevol inspirerende ontmoetingen. Via dit project brengen zij bewoners in contact met elkaar en in het bijzonder met vluchtelingen die in Meerssen wonen. Door het project Dichter bij Huis krijgt u de kans om kennis te maken met verschillende culturen.

Van 12 augustus tot en met 17 augustus gaat ProRail werkzaamheden aan het spoor uitvoeren tussen Maastricht en Sittard. Tijdens de werkzaamheden kunt u hinder ondervinden van de machines die we inzetten en de bouwverlichting. op onze wesbite leest u wanneer we waar aan de slag gaan.

 Breng eens een bezoekje aan Ut Zaelke van Bunde Nu Samen. Voor een kopje koffie of thee of een praatje. Of neem deel aan een van de vele activiteiten in Ut Zaelke. U bent van harte welkom.

Aanstaande zaterdag 8 augustus staat weer een openluchtfilm gepland in het Proosdijpark in Meerssen. Vanaf 21.15 uur kunt u genieten van de film 'Bienvenue chez les Ch'tis'. Iedereen is (gratis) welkom, een vrije bijdrage is gewenst.. De openluchtfilm gaat alleen door bij goed weer. Updates staan op Facebook Bibliotheek Meerssen. Neem zelf stoelen en dekens mee. En zorg voor elkaar. houd afstand!

De Commissie Regionaal Overleg luchthaven Maastricht heeft een vacature voor een plaatsvervangend commissielid omwonenden luchthaven Maastricht. Meer over deze functie leest u op onze website. U kunt nog reageren tot uiterlijk 28 augustus 2020.  

Van 10 t/m 18 augustus en op 14 september 2020 is een geplande militaire oefening in de gemeente Meerssen. De oefening is in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Dit betekent dat de militairen met voertuigen verkenningen en metingen uitvoeren. Het doorgaand verkeer wordt niet gehinderd.

Ontmoetingspunt De Ketel heeft sinds kort ook een tuin. Die is gelegen aan de Burgemeester Kisselsstraat tegenover pand nr. 55. In dit tuintje kunt u samen met ons tuinteam naar hartenlust tuinieren en oogsten. Gereedschap is aanwezig. De Ketel - Tuin wordt dinsdag 11 augustus 2020 om 13.00 uur officieel geopend.

Donderdag 27 augustus a.s. vindt om 19.00 uur een digitale openbare themabijeenkomst van de gemeenteraad plaats waarin nader wordt ingegaan op de mogelijkheden tot ombuigingen om de meerjarenbegroting 2021-2024 sluitend te krijgen. U kunt deze bijeenkomst volgen via de livestream op de gemeentelijke website.

Wilt u goedkoper, groener of gemakkelijker wonen? Leg zonnepanelen op uw dak en laat de zon uw rekening betalen. Installeer een inloopdouche, zodat u langer zelfstandig kunt wonen. Of doe mee met een postcoderoosproject en wek samen met buurtgenoten duurzame energie op.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief