14 augustus 2020

Veiligheidsregio Zuid-Limburg is met ondersteuning van Visit Zuid-Limburg een campagne gestart om het belang van de corona-maatregelen extra onder de aandacht te brengen bij de inwoners en (internationale) bezoekers van onze regio. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, plukken we daar als samenleving de vruchten van. Ook burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz ondersteunt de campagne van harte: "Laten we er samen voor zorgen dat we morgen ook nog gezond zijn!"

Ook voor de komende week zijn er hoge temperaturen voorspeld. In verband hiermee wordt het afval al vanaf 6.00 uur ingezameld. Uw afval wordt dus eerder ingezameld dan u gewend bent. U mag uw afval komende week - bij wijze van uitzondering - de avond van tevoren al buitenzetten vanaf 21.00 uur. Op maandag en dinsdag wordt restafval ingezameld.

Moeite met uw belastingaangifte? Aanstaande woensdag 19 augustus vanaf 17.00 uur is er een extra belastingspreekuur in de bibliotheek van Meerssen, in samenwerking met Stichting Fiscale Rechtshulp. Lees op onze website meer over dit gratis spreekuur. 

Vanaf maandag 10 augustus is een nieuwe noodverordening van kracht. Hiermee geeft Veiligheidsregio Zuid-Limburg uitvoering aan de aangepaste maatregelen die het kabinet op donderdag 6 augustus heeft aangekondigd. Doel daarvan is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Breng eens een bezoekje aan Ut Zaelke van Bunde Nu Samen. Voor een kopje koffie of thee of een praatje. Of neem deel aan een van de vele activiteiten in Ut Zaelke. U bent van harte welkom.

Op maandag 17 augustus start Kurvers Wegenbouw in opdracht van de gemeente Meerssen met fase 1 van het project Reconstructie Volderstraat Meerssen. Binnen dit project is al de komremmer Houthemerweg vernieuwd en de rotonde Herkenberg voorzien van nieuw asfalt. Fietsers hebben nu voorrang op de rotonde.

Van 10 t/m 18 augustus en op 14 september 2020 is een geplande militaire oefening in de gemeente Meerssen. De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Dit houdt in dat de militairen met voertuigen verkenningen uitvoeren en daarbij op diverse locaties metingen uitvoeren. Doorgaand verkeer wordt niet gehinderd.

Wil je goedkoper, groener of gemakkelijker wonen? Leg zonnepanelen op je dak en laat de zon je rekening betalen. Installeer een inloopdouche, zodat je langer zelfstandig kunt wonen. Of doe mee met een postcoderoosproject en wek samen met buurtgenoten duurzame energie op.

Afgelopen weekend is in Meerssen een lachgastank aangetroffen. Het gebruik van lachgas is onder jongeren erg populair. Het kan echter leiden tot gezondheidsproblemen. De Gemeente Meerssen heeft daarom vanaf 25 juli het gebruik van lachgas verboden.

Donderdag 27 augustus a.s. is om 19.00 uur een digitale openbare themabijeenkomst van de gemeenteraad waarin nader wordt ingegaan op de mogelijkheden tot ombuigingen om de meerjarenbegroting 2021-2024 sluitend te krijgen. U kunt deze bijeenkomst volgen via de livestream op de gemeentelijke website.

Voor veel volwassenen is de zomervakantie hét moment om weer eens een boek open te slaan. Terwijl kinderen vaak juist minder lezen in de vakantie. Hierdoor zakken kinderen soms in hun leesniveau. Dat is jammer, zeker als ze daar een heel schooljaar voor hebt gewerkt. Wat kunt u in de vakantie samen doen tegen de vakantieleesdip? Lees hier de tips.

Tussen 29 augustus en 12 september wordt er gewerkt aan de rotondes Prinses Ireneweg/Hoolhuis (afrit A2), de Bunderstraat (toerit A2) en de viaducten over de A2 (Hoolhoes en Putsteeg). Op onze website leest u wat de werkzaamheden inhouden en wanneer deze gepland staan.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina's in Weekblad de Geulbode.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief