21 augustus 2020

Wethouder Luc Volders (verkeer, bereikbaarheid/ openbaar vervoer, parkeren, economie, toerisme, sport, recreatie en evenementen) heeft op 18 augustus om gezondheidsredenen zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. Het ontslag gaat in met ingang van 18 september, of zoveel eerder als een eventuele opvolger de benoeming heeft aangenomen.

 Op donderdag 27 augustus 2020 is er een extra (digitale) raadsvergadering. De vergadering start om 18.30 uur en is via het raadsinformatiesysteem op de gemeentelijke website live te volgen. Op de agenda staat het voorstel tot benoeming van een wethouder. 

Veiligheidsregio Zuid-Limburg is met ondersteuning van Visit Zuid-Limburg een campagne gestart om het belang van de corona-maatregelen extra onder de aandacht te brengen bij de inwoners en (internationale) bezoekers van onze regio. Ook voetbalcoach Bert van Marwijk ondersteunt de campagne van harte. 

Jongeren in Meerssen hebben zelf een waterspektakel georganiseerd. Perfect tijdens het warme weer! Straatcoach Addie Redmeijer: "Door de hoge temperaturen gingen de gepland Highland Games niet door. Dus hebben we dit waterspektakel georganseerd." Bekijk het spetterende filmpje op www.meerssen.nl.

Op donderdag 27 augustus werkt ProRail aan het spoor. Hierdoor kan enige hinder ontstaan. Wilt u meer weten over de werkzaamheden? En wat u daarvan kunt merken? Lees dan verder op onze website.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. U vindt actuele raadsinformatiebrieven en andere bestuurlijke informatie in het raadsinformatiesysteem (RIS) op www.meerssen.nl.

Breng eens een bezoekje aan Ut Zaelke van Bunde Nu Samen. Voor een kopje koffie of thee, of een gezellig praatje. U kunt ook deelnemen aan één of meer van de vele activiteiten in Ut Zaelke. U bent van harte welkom! Lees verder voor het weekprogramma. 

Vanaf 28 augustus 2020 gaat BsGW aanmaningen versturen, zodat particulieren en ondernemers weten dat er nog een bedrag openstaat. De aanmaningen hebben betrekking op alle belastingen voor bij BsGW aangesloten gemeenten en het waterschap. Aan een aanmaning zijn extra kosten verbonden.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina\'s in Weekblad de Geulbode.

In verband met onderhoudswerkzaamheden (Rijkswaterstaat) worden enkele af- en toeritten van de A2, A76 en A79 korte tijd afgesloten (maximaal één uur). Het verkeer wordt omgeleid met behulp van tekstborden. 

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief