van 28 augustus 2020

Speciaal voor omwonenden en gebruikers van het project In t Riet in Geulle organiseren we op 17 september een infobijeenkomst. Deze vindt plaats nog voordat het bestemmingsplan in de raadvergadering wordt behandeld. Omwonenden en gebruikers zijn hiervan op de hoogte gebracht met een bewonersbrief.

Ons heeft het droevige bericht bereikt dat oud-raadslid Marchel Theunissen plotseling is overleden. Hij was van 2000-2010 lid van de gemeenteraad van Meerssen. Ons medeleven gaat uit naar zijn kinderen en familie. Wij wensen hen veel sterkte met dit verlies.

Sinds 21 augustus geldt een nieuwe noodverordening. Hiermee geeft Veiligheidsregio uitvoering aan de aangepaste maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd. Doel daarvan is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. U kunt de noodverordening inzien op onze coronapagina.

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom start op 1 september vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid de campagne Senioren en Veiligheid. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. 

Dit weekend voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt van de rotonde Prinses Ireneweg in Bunde. Dit heeft gevolgen voor het doorgaand verkeer. Op onze website leest u welke gevolgen dat zijn. 

Veiligheidsregio Zuid-Limburg is met ondersteuning van Visit Zuid-Limburg een campagne gestart om het belang van de corona-maatregelen extra onder de aandacht te brengen bij de inwoners en bezoekers van onze regio. Ook wielrenner Tom Dumoulin sluit zich aan bij de campagne en onderstreept daarmee het belang van de basismaatregelen. Als iedereen zich daaraan houdt, plukken we samen de vruchten.

Breng eens een bezoekje aan Ut Zaelke van Bunde Nu Samen. Voor een kopje koffie of thee of een praatje. Of neem deel aan een van de vele activiteiten in Ut Zaelke. U bent van harte welkom. Lees verder voor wat er allemaal te doen is. 

Op 7 september starten wij met werkzaamheden aan de landhoofden onder de brug over t Geulke aan de Klinkenberg. Om de werkzaamheden en het aanleveren van materialen zo veilig mogelijk te laten verlopen, sluiten we bij de brug de weg voor de helft af. Doorgaand verkeer kan hierdoor vertraging oplopen.

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2. Hiervoor sluiten ze korte tijd enkele af- en toeritten af. Op maandagavond 31 augustus sluiten ze korte tijd de toerit 52 Maastricht-Noord en de af- en toerit 50 Ulestraten af. Verkeer wordt omgeleid. 

Van 7 t/m 11 september vindt een militaire oefening plaats in de gemeente Meerssen. Tijdens de oefening trainen militairen van de Koninklijke Landmacht. De militairen voeren diverse verkenningen uit.

 Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina\\\\\\\'s in Weekblad de Geulbode.

De jubileumeditie van de Bundermijt 2020 wordt vanwege de COVID-19 pandemie verplaatst naar 18 en 19 september 2021. Noteer dus alvast in jullie agenda voor volgend jaar: Bundermijt-feesten 18 september 2021 en Bundermijt Braderie 19 september 2021.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. U vindt alle RIBs in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. Op www.meerssen.nl vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen weken zijn diverse brieven gepubliceerd

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief