van 4 september 2020

De wethouders hebben een brief naar de raad gestuurd, waarin ze verzoeken een extra-raadsvergadering te beleggen waarin de koers van de gemeente opnieuw aan de orde komt. De wethouders zijn (gelet op de financiële situatie) tot de conclusie gekomen dat het behoud van een zelfstandige gemeente onhaalbaar is en ook niet in het belang van de gemeenschap. Het college ziet dan ook geen andere oplossing dan te koersen op herindeling met Maastricht. Als de raad in de gevraagde extra-raadsvergadering ervoor kiest de koers tot behoud van de zelfstandige gemeente voor te zetten (met flinke bezuinigingen en/of lastenverzwaringen) dan rest de wethouders niets anders dan hun ontslag in te dienen.

In het Bunder- en Elslooërbos liggen de Leukderbeek en het Leukdervoetpad. Heftige buien zorgen hier voor veel wateroverlast. Met allerlei gevolgen voor de omgeving en de flora en fauna. Vandaag tekenden Provincie Limburg, Gemeente Meerssen en Waterschap Limburg een uitvoeringsovereenkomst om dit probleem gezamenlijk aan te pakken.

Op woensdag 9 september vindt een digitale gecombineerde raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op www.meerssen.nl. Agenda: lees verder. De vergadering van 10 september vervalt.

De werkzaamheden in de Volderstraat verlopen volgens planning. Op 7 september start de aannemer met de werkzaamheden aan de kruising Volderstraat-Synagogeplantsoen. Aansluitend brengen we op 14 en 15 september nieuw asfalt aan vanaf de rotonde Herkenberg tot aan het Synagogeplantsoen. Op 16 september stellen we dit gedeelte open voor verkeer.

Seniorenplatform Meerssen organiseert ieder jaar in oktober de Dag van de Oudere in de Gemeente Meerssen: een gezellige middag voor senioren met allerlei artiesten. Door het coronavirus kan de Dag van de Oudere dit jaar helaas niet doorgaan.

De Bibliotheek Meerssen zoekt voor een aantal uren per week nog een vrijwilliger frontoffice. Je bent dan één van de gezichten van onze bieb en draag bij aan een uitnodigende sfeer. Meer weten? Kijk op www.bibliotheekmeerssen.nl.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina in Weekblad de Geulbode

 Op 7 september starten wij met werkzaamheden aan de landhoofden onder de brug over t Geulke aan de Klinkenberg. Om de werkzaamheden en het aanleveren van materialen zo veilig mogelijk te laten verlopen, sluiten we bij de brug de weg voor de helft af. Doorgaand verkeer kan hierdoor vertraging oplopen.

Van 7 t/m 11 september vindt een militaire oefening plaats in de gemeente Meerssen. Tijdens de oefening trainen militairen van de Koninklijke Landmacht. De militairen voeren diverse verkenningen uit.

Ben jij creatief begaafd, getalenteerd, slim, uitzonderlijk (hoog)begaafd, cognitief-begaafd of een snelle denker die in alles een uitdaging ziet? Bezoek het inloopuur (hoog)begaafdheid in de Bieb op 9 september. Talentbegeleider Anke van Geel begeleidt mensen die regelmatig problemen ervaren door hun (hoog)begaafdheid.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. U vindt alle RIBs in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl

Zaterdag 19 september om 14.00 uur organiseert Heemkundevereniging Meerssen een excursie/bezichtiging van de Heilig Hartkerk van Rothem onder leiding van Mariëtte Paris-Vankan.

Breng eens een bezoekje aan Ut Zaelke van Bunde Nu Samen. Voor een kopje koffie of thee of een praatje. Of neem deel aan een van de vele activiteiten in Ut Zaelke. U bent van harte welkom. Lees verder voor een overzicht van activiteiten.  

Wil je zelf je overheidszaken via internet regelen? Dan is deze cursus iets voor jou. Steeds meer administratieve zaken kun je online regelen. Hiervoor heb je vaak een DigiD nodig. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk. In deze cursus leer je hoe je een DigiD veilig kunt gebruiken.

Op zaterdag 5 september vindt (regulier) onderhoud plaats aan de server van onze website. Door deze werkzaamheden kan de site tussen 08.00-12.00 uur enkele minuten niet bereikbaar zijn. 

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief