van 18 september 2020

Gisteren stelde de gemeenteraad de aanbeveling vast tot herbenoeming van mw. Mirjam Clermonts-Aretz als burgemeester van onze gemeente. Van harte proficiat! De aanbeveling wordt nu gestuurd aan de Commissaris van de Koning in Limburg. Deze stuurt de aanbeveling naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor het nemen van een Koninklijk Besluit over de herbenoeming. Dit besluit wordt vóór het einde van de ambtstermijn (1-3-2021) genomen.

In het kader van de toekomst van de gemeente Meerssen heeft deze week zowel een vergadering van de gemeenteraad van Meerssen plaatsgevonden als een vergadering van de raad van Maastricht. Naar aanleiding van deze vergaderingen hebben de wethouders twee verklaringen afgegeven. Deze kunt u lezen op onze gemeentelijke website. 

Minister Cora van Nieuwenhuizen bracht maandag een bezoek aan Meerssen om het officiële startsein te geven voor de aanleg van een waterbuffer aan de Visweg. Het is één van de maatregelen die dankzij de financiële steun van het Rijk versneld genomen kan worden in de strijd tegen de wateroverlast in Meerssen.

Donderdag 24 september vergadert de gemeenteraad digitaal. Aanvang 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op www.meerssen.nl. Op de agenda staat o.a. een gedachtewisseling over de toekomst van onze gemeente. 

Sinds 16 september is weer een nieuwe noodverordening van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. U kunt de noodverordening inzien op onze coronapagina op www.meerssen.nl. 

Wilt u een afspraak maken voor een rijbewijs, reisdocument, uittreksel etc? Maak deze dan alleen via www.meerssen.nl of bel het Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. We kregen namelijk een melding binnen dat er een malafide website is die mensen geld vraagt voor het maken van een afspraak bij gemeenten. 

Vanaf 17 september ontvangen ruim 140.000 Limburgers een uitnodiging van de GGD voor deelname aan een grootschalig gezondheidsonderzoek. Uw deelname is belangrijk, want met de uitkomsten kijkt de GGD per gemeente wat nodig is om de gezondheid en leefgewoonten van inwoners te helpen verbeteren.

De gemeente Meerssen heeft een zienswijze ingediend op de Ontwerp Luchtvaartnota 2020-2050. Wat deze zienswijze inhoudt, leest u op onze website. 

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen u op, spreken u op straat aan of komen zelfs aan de deur. Ook in Meerssen. Ze zijn bijvoorbeeld zogenaamd collectant van een dierenwelzijnsorganisatie, pakketbezorger of doen alsof ze van de thuiszorg zijn. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen beroofd.

Op 29 september voeren we herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt in de Prinses Ireneweg in Bunde. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van de spoorwegovergang. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, wordt de spoorwegovergang afgesloten. Er wordt een omleiding ingesteld

Voor de 10e keer organiseert Stichting Col di Ulecitta op zondag 20 september een eendaagse wielerwedstrijd alleen voor vrouwen in en om Ulestraten. Informatie over de verkeersmaatregelen vindt u op onze website. 

Vrijdag 11 september was het programma Tour de L1mbourg te gast in de gemeente Meerssen. Vanaf landgoed Vliek in Ulestraten deelden drie tafelgasten hun gedachten over de etappe van de dag en wielrennen in Limburg. Het werd een mooie uitzending in een schitterend Limburgs decor.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina in Weekblad de Geulbode.

Voor het 6e jaar op rij kunt u het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens een aangepaste versie van het grensoverschrijdend wandelevenement Maas Trek. Geen evenement dit keer, maar wel een bijzonder en tijdelijk aanbod om al wandelend het RivierPark Maasvallei te ontdekken.

Laeven Infra b.v. gaat namens de gemeente in de Pastoor Smeetsstraat (omgeving huisnummers 10 t/m 42) de klinkerverharding, trottoirtegels, kolken, verlichting en groen vervangen. Meer over de planning en bereikbaarheid leest u op onze website. 

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. U vindt alle RIBs in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl

Het Waterschap Limburg heeft het afgelopen jaar haar tarieven verhoogd. In eerdere berichten hebben zij uitgelegd waar ze dit geld aan willen besteden. Inmiddels staat de jaarrekening van 2019-2020 op de website van het Waterschap. Daarin leest u waar het geld daadwerkelijk naartoe is gegaan.

Ontmoetingspunt De Ketel is weer geopend. Op maandag, woensdag en vrijdag van 10.30-16.30 uur kunt u weer terecht. De vrijwilligers van de Ketel zijn nog op zoek naar mensen die willen meewerken in de Keteltuin. Heeft u een paar uurtjes vrij in de week, kom dan helpen.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief