van 2 oktober 2020

Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames stijgt snel. Daarom zijn er landelijk nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen en verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Lees verder voor alle maatregelen. Alleen samen krijgen we corona onder controle!  

Burgemeester Clermonts-Aretz heeft maandag overleg gevoerd met de fractievoorzitters over de onstane situatie. Tijdens het overleg is het proces om te komen tot de begroting besproken. Meerdere fracties hebben suggesties voor het opstellen hiervan en gaan daarover in gesprek. De fractievoorzitters werden verder geïnformeerd dat de deadline van 15 november (die de provincie aan alle gemeenten stelt) niet haalbaar is. 

Vanaf deze week geldt ook een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Ook in het voortgezet (speciaal)onderwijs geldt een dringend advies om buiten de les mondkapjes te dragen. 

Op 24 september hebben mevrouw Marly Heusschen en de heren Jan Gulikers en Paul Sanders met onmiddellijke ingang ontslag genomen als wethouder. Dit betekent dat op dit moment het college van B&W alleen bestaat uit burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz. Als gevolg van deze situatie kan het zijn dat de verdere afhandeling van dossiers/projecten enige vertraging oploopt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Vanaf 30 september is een nieuwe noodverordening van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. U vindt de noodverordening op onze website. 

In Nederland is een op de vier jongeren tussen de 4 en 24 jaar mantelzorger. Zij groeien op met een broer, zus of ouder met een ziekte, stoornis of beperking. Zorgen voor een ander geeft vaak voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. Daarom is het van 5 t/m 11 oktober weer de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger. Ook in onze regio zijn er speciale activiteiten.

Tozo 3 is nu beschikbaar. Ondernemers kunnen aanvragen indienen tot 30 juni 2021.Tozo 3 bestaat uit een tegemoetkoming voor levensonderhoud en een mogelijkheid voor het aanvragen van een lening voor bedrijfskapitaal. De Gemeente Maastricht voert Tozo 3 voor ons uit, net als de eerdere Tozo-regelingen. 

Zondag start L1 met de nieuwe tv-serie Hier is mijn vaderland (naar een idee van Maurice en Denise Nijsten). In elke aflevering staat een mooie Limburgse gemeente centraal. Meerssen mag zondag 4 oktober de spits afbijten. In de aflevering zal veel moois uit onze gemeente de revue passeren. Kijken dus!

Het kabinet heeft een steun- en herstelpakket aangekondigd dat vanaf 1 oktober geldt. Een van de maatregelen is de verlenging van de steunmaatregel NOW. Om banen te beschermen in deze crisis kunnen ondernemers een deel van de loonkosten vergoed krijgen, afhankelijk van hun omzetverlies.

Op 19 oktober start BLM Wegenbouw in opdracht van de Gemeente met de herinrichting van de Klinkenberg en de omgeving De Witte hoek. Naast wegwerkzaamheden vernieuwen we ook het Eburonenpark aan de Klinkenberg en het plein aan de Eburonenstraat. 

Iedere week krijgen zo\'n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie. Daarom is er het oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu. Ook u kunt helpen door u aan te melden als burgerhulpverlener! We zoeken nog vrijwilligers voor een aantal wijken in onze gemeente.

Kunstenaar Gunter Demnig legt op 5 november op 7 adressen in de gemeente in totaal 16 Stolpersteine voor burgers die in Wereldoorlog II door de Nazi s zijn vermoord. Daarnaast wordt op 25 oktober een expositie geopend in het Erfgoedhuis. 

Op 5 oktober starten wij met de laatste werkzaamheden aan de Volderstraat. Voor deze werkzaamheden aan het asfalt moeten wij ook de kruising Volderstraat-Kruisstraat-Kuileindestraat-Beekstraat afsluiten. Deze werkzaamheden duren een week.

Het klinkt misschien cliché, maar een gemeente ziet en hoort niet alles wat er in een wijk gebeurt. U bent de oren en ogen van uw wijk. In veel gevallen is uw buurt rustig en veilig. Maar mocht u toch een verdachte situatie zien, of een vermoeden hebben van criminaliteit, meld dit dan via www.meerssen.nl.

In het Bunder- en Elslooërbos liggen de Leukderbeek en het Leukdervoetpad. Heftige buien zorgen hier voor wateroverlast. Met allerlei gevolgen voor de omgeving en de flora en fauna. Onlangs tekenden Provincie, Gemeente en Waterschap een overeenkomst om dit probleem aan te pakken. Op onze website leest u het resultaat van de inloopbijeenkomst van 15 september. 

Met ingang van 5 oktober worden er werkzaamheden uitgevoerd langs de Vliegveldweg in Meerssen ter hoogte van het ecoduct. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren worden tijdelijke verkeermaatregelen getroffen. Doorgaand verkeer blijft gewoon mogelijk.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina in Weekblad de Geulbode.

In opdracht van Rijkswaterstaat is Consortium Grensmaas op 1 oktober begonnen met het herstel van erosieschade aan de Maasoever in Geulle a/d Maas. Dit werk duurt ca. zes weken. In de laatste week van oktober wordt ook in Borgharen de oever versterkt om verdere afkalving te voorkomen. Dat duurt ca 5 weken.

Breng eens een bezoekje aan Ut Zaelke van Bunde Nu Samen. Voor een kopje koffie of thee of een praatje. Of neem deel aan een van de vele activiteiten in Ut Zaelke. U bent van harte welkom.Lees verder voor alle activiteiten.

Op donderdagavond 8 oktober voert Rijkswaterstaat tussen 20.00-05.00 uur werkzaamheden uit langs de A2. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van de Angelafietstunnel (Weerterkerkweg).

Voor het 6e jaar op rij kunt u het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens een aangepaste versie van het grensoverschrijdend wandelevenement Maas Trek. Geen evenement dit keer, maar wel een bijzonder en tijdelijk aanbod om al wandelend het RivierPark Maasvallei te ontdekken.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief