van 23 oktober 2020

De samenwerkende raadsfracties Lokaal DNA, CDA, KIJK!!! en Focus houden op zaterdag 24 oktober een persconferentie waarin ze de namen bekendmaken van twee kandidaat-wethouders. Ook presenteren de partijen dan een koersdocument waarin de prioriteiten voor de gemeente Meerssen benoemd staan tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Op maandag 2 november 2020 vergadert de gemeenteraad digitaal. De vergadering start om 19.00 uur en is via de website van de gemeente Meerssen live te volgen (via het raadsinformatiesysteem).

Het coronavirus heeft teveel ruimte gekregen om zich te verspreiden. Het kabinet heeft daarom op dinsdag 13 oktober besloten dat strengere maatregelen nodig zijn. Meer informatie vindt u op onze coronapagina. Nieuw is ook de CoronaMelder-app.

Vanaf woensdag 28 oktober begint firma GMB Rioleringstechnieken met de renovatie van de bestaande vuilwater-riolering aan de Korte Raarberg. De werkzaamheden vinden dagelijks plaats tussen 07.30 en 17.00 uur en duren tot vrijdag 13 november 2020.

Op zaterdag 24 oktober doet de gemeente Meerssen mee aan de Nacht van de Nacht. Doel van de Nacht van de Nacht is aandacht vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker.

In de week van 2 november begint de firma VSH in opdracht van Enexis en WML met werkzaamheden aan het water- en gasnet in de Pastoor Leonardus Canisiusstraat en de Pastoor Joannes Moreesstraat in Meerssen. De werkzaamheden duren ca. twee maanden. De bewoners krijgen een bewonersbrief met verdere informatie.  

Op 15 oktober 2020 stelde de gemeenteraad de Verordening Starterslening gemeente Meerssen 2020 vast. Deze verordening biedt starters op de woningmarkt de mogelijkheid om via een aanvullende hypotheek de aanschaf van hun eerste woning mogelijk te maken. Zo probeert de gemeente een bijdrage te leveren aan het stimuleren van de woningmarkt.

Op maandag 9 november 2020 vindt er een digitale financiële raadsadviesvergadering (t.b.v. de begroting 2021) plaats. De vergadering begint om 19.00 uur en is via de website van de gemeente Meerssen live te volgen (via het raadsinformatiesysteem).

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. Afgelopen week zijn er weer nieuwe RIBs aan de raad verstuurd. U vindt ze allemaal in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl.

Op maandag 26 oktober in opdracht van Roberts-Habets BV asfaltwerkzaamheden uitgevoerd in plangebied Gen Eijcke in Ulestraten. Tijdens de werkzaamheden sluit de aannemer het plangebied af voor alle verkeer. Als het nieuwe asfalt is afgekoeld, gaat de rijbaan weer open. De bewoners hebben inmiddels een informatiebrief ontvangen.

In verband met de verdere uitbreiding van het Coronavirus heeft Ut Zaelke in Bunde helaas weer moeten besluiten alle activiteiten in én buiten Ut Zaelke voorlopig te staken. Dat geldt voor alle (sport-)groepen, die gebruik maken van de faciliteiten van Ut Zaelke. Ze volgen de ontwikkelingen en houden u op de hoogte.

Op woensdag 11 november en donderdag 12 november 2020 vindt de jaarlijkse begrotingsvergadering van de gemeenteraad plaats. Aanvang 18.00 uur. U kunt de begrotingsvergadering volgen via de livestream op www.meerssen.nl.

Er is weer nieuws van Bibliotheek Meerssen. Zo bieden zij elke donderdag van 14.00-15.00 uur (op afspraak) hulp met de CoronaMelder-app. En leest u graag voor? De Voorleesexpress zoekt vrijwilligers. Meer informatie vindt u op onze website. 

Baudouin Clairbois is sinds kort werkzaam als combinatiefunctionaris Sport en Bewegen in de gemeente Meerssen. Hij stelt zich graag even aan u voor. "Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Voorkom veel stilzitten."

In verband met de verdere uitbreiding van het Coronavirus heeft Ut Zaelke in Bunde helaas weer moeten besluiten alle activiteiten in én buiten Ut Zaelke voorlopig te staken. Dat geldt voor alle (sport-)groepen, die gebruik maken van de faciliteiten van Ut Zaelke. Ze volgen de ontwikkelingen en houden u op de hoogte.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief