van 30 oktober 2020

De raadsfracties Lokaal DNA, CDA, Kijk!!! en FOCUS hebben op 24 oktober twee fulltime wethouders genomineerd: Gerard IJff en Rein Dupont. Daarnaast presenteerden zij een koersdocument met voorstellen die zij in de afgelopen weken via het college aan de ambtelijke organisatie hebben voorgelegd. Lees verder voor meer informatie hierover.  

Op maandag 2 november vindt een extra digitale raadsvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur. Tijdens deze vergadering staat de tussentijdse benoeming van de twee nieuwe wethouders op de agenda. U kunt de vergadering volgen via de livestream op www.meerssen.nl.

De gemeente Meerssen heeft in Moorveld een illegale keet aangetroffen. Deze staat op gemeentegrond. De eigenaar van de keet is onbekend. Vermoedelijk wordt de keet gebruikt als hangplek. Dit is - zeker in Coronatijd - een ongewenste situatie. De gemeente verwijdert de keet daarom. Als de eigenaar het gebouwtje wil behouden, dan moet hij zich melden.

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, vrije tijd en contact met familie en vrienden. We moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. Met aandacht voor elkaar komen we hier samen doorheen. De Rijksoverheid bundelt bijzondere activiteiten, ideeën en verhalen op een speciale website: lees verder.

Met de slogan “Zet ‘m op maar dump ‘m niet op straat" vragen de Limburgse gemeenten, Waterschap Limburg, WML en provincie onder de vlag van Waterklaar aandacht voor de Limburgse waterkwaliteit. Het doel is in de periode tot 15 november inwoners bewust te maken van goed rioolgebruik, zodat we samen ons Limburgs water ‘sjoën’ houden.

Op maandag 9 november vindt een digitale financiële raadsadviesvergadering (Begroting 2021) plaats. De vergadering begint om 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op www.meerssen.nl.

Het is de Week van de Pleegzorg. Wist u dat er in Nederland 23.000 kinderen bij pleegouders wonen? Hoewel we het laatste jaar een kleine stijging hebben gezien in het aantal pleegouders, komen we helaas nog steeds pleegouders tekort. Opent u uw wereld voor een pleegkind? 

Op woensdag 11 november en donderdag 12 november vindt de digitale begrotingsvergadering van de gemeenteraad plaats. Beide avonden starten om 18.00 uur. Ook de begrotingsvergadering kunt u volgen via de livestream op www.meerssen.nl.

De opleving van het coronavirus en maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Lees verder voor meer informatie. 

Op woensdag 28 oktober heeft Hans Kanters uit Bunde zijn boek Cheeta aangeboden aan burgemeester Miriam Clermonts-Aretz. Deze spannende roman is 1 oktober 2020 verschenen.

Kijk op www.rijksoverheid.nl of www.vrzl.nl. Ook op onze gemeentelijke coronapagina vindt u informatie. Vindt u hier niet het antwoord op uw vraag, stuur dan een mailtje aan corona@meerssen.nl of bel ons gemeentelijke KCC, tel. 14 043. Onze medewerkers helpen u graag verder.

De herfst is weer in het land. Zoals elk jaar ruimt de gemeente van oktober t/m december de gevallen bladeren op. Op ca. 70 locaties in onze gemeente zijn bladkorven geplaatst. Deze zijn alleen voor bladeren! Wordt er ander afval in de bladkorven gegooid, dan halen we de bladkorf weg. 

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. De informatie wordt voor mensen zonder internet in beknopte vorm doorgeplaatst op de wekelijkse gemeentepagina in Weekblad de Geulbode.

De coronacrisis heeft grote impact op bedrijven. Desalniettemin willen ESZL, Keyport, MKB Limburg, LWV, LLTB en Crossroads Limburg vooruit kijken en onderzoeken welke kansen bedrijven zien en pakken. Met een vragenlijst willen zij inzicht krijgen in de impact van de crisis en de mate waarin u kansen ziet en pakt en de ondersteuning die u daarbij nodig heeft.

Op grond van artikel 40 van het reglement van orde kan de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. In het raadsinformatiesystemop onze website vindt u een overzicht van de vragen & antwoorden. Afgelopen week is weer een brief gepubliceerd.

Moeite met uw belastingaangifte? Op 5 november organiseert Bibliotheek Meerssen om 17.00 uur een gratis belastingspreekuur samen met Stichting Fiscale Rechtshulp. Heeft u vragen over inkomstenbelasting, over dit jaar of eerdere jaren? U bent welkom. Maak wel even een afspraak!

Frans Verstappen (arts / fysiologie) houdt in het Leopoldskerkje een lezing over de coronapandemie. I.v.m. de coronamaatregelen mogen max. 30 personen deelnemen. De lezing vindt vier keer plaats. U dient zich aan te melden. Kijk voor data, tijdstippen en info op de website van het Leopoldskerkje (lees verder).  

Bent u creatief-begaafd, getalenteerd, slim, uitzonderlijk (hoog)begaafd, cognitief-begaafd of een snelle denker die in alles een uitdaging ziet? U bent van harte welkom bij het gratis inloopuur (hoog)begaafdheid. Het inloopuur wordt twee keer per maand georganiseerd door en in de Bibliotheek.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief