van 4 december 2020

Vandaag kwam de eerste fase gereed van de maatregelen, die de wateroverlast in de gemeente Meerssen bij hevige buien drastisch moeten verminderen. Bestuurder Josette Van Wersch van Waterschap Limburg en wethouder Gerard IJff gaven de afronding van de eerste fase een feestelijk tintje. 

Door de uitstoot van CO2 warmt onze aarde op. Om de opwarming van de aarde te remmen, moeten we overstappen van fossiele brandstoffen (benzine, diesel, olie en gas) naar duurzame, schone vormen van energie (wind en zon) en warmte. Ook in Maastricht-Heuvelland gaan we over naar duurzame energie. Het grootschalig opwekken van zonne- en windenergie kan impact hebben op onze leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat u meedenkt. Vul daarom vóór 13 december de enquête in.

Deze zomer gingen veel mensen in eigen land op vakantie. Wij vroegen u een foto van uw mooiste plekje in onze gemeente te delen op social media om vakantiegangers te inspireren. U maakte daarbij kans op mooie prijzen. De winnaars zijn inmiddels bekend en hebben hun prijs in ontvangst genomen. Van harte proficiat! Bekijk de winnende plaatjes via lees verder. 

Op donderdag 10 december vergadert de gemeenteraad digitaal. Aanvang 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op www.meerssen.nl. Hier vindt u ook de agenda van deze vergadering. 

In december krijgt u uw persoonlijke afvalkalender 2021 in de brievenbus. Hierop ziet u in één oogopslag welk afval wanneer wordt opgehaald. De verspreiding van de kalender start op 7 december en duurt tot 18 december. De uitgebreide Afvalwijzer vindt u op www.meerssen.nl. En maakt u al gebruik van onze handige Milieu App?

Woensdag was er een storing in de telefooncentrale van de gemeente. We waren hierdoor niet telefonisch bereikbaar. Daarvoor onze excuses. Als zich een storing voordoet, informeren wij u via onze website en social media. We proberen storingen uiteraard zo snel mogelijk op te lossen. 

Door corona is de werkdruk in de ziekenhuizen hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte. Daarom heeft het Kabinet besloten dat tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken. Ook carbid schieten mag in onze gemeente niet zomaar. Daarvoor heb je namelijk een vergunning voor nodig.

Het gaat nog niet goed met het aantal coronabesmettingen. Daarom blijven maatregelen van toepassing om het virus in te dammen. Op 1 december is de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 ingegaan. Deze vervangt de noodverordeningen. 

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het dragen van een mondkapje sinds 1 december verplicht. Dit geldt voor alle publiek toegankelijke binnenruimtes, waaronder winkels, musea, restaurants en theaters. Meer weten? Kijk op www.rijksoverheid.nl/mondkapjes.

In verband met de feestdagen is het bestuurscentrum / Klant Contact Centrum gesloten van donderdag 24 december 2020 t/m vrijdag 1 januari 2021. In deze periode is de Burgerlijke Stand uitsluitend voor aangifte van geboorte of overlijden geopend op bepaalde dagen/tijden.

Ons drinkwater is veilig en lekker. Dat willen we zo houden. Daarvoor is belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met ons grondwater. Om vervuiling te voorkomen, zijn waterwingebieden en grondwaterbeschermingsgebieden aangewezen. In deze gebieden gelden strengere regels. Lees verder als u wilt weten of u in beschermd gebied woont en wat hier wel en niet mag. 

Door corona waren er in 2020 geen herhalingscursussen reanimatie & AED. Bent u burgerhulpverlener? Uw pasje blijft gewoon geldig totdat u een nieuwe cursus heeft gevolgd. De certificering en daarmee uw aanmelding bij HartslagNu verloopt niet. 

Het gebied (incl. gebouwen) van gemeenschapshuis de Kleiaove, de gymzaal en de voormalige basisschool In t Riet in Geulle krijgt een andere invulling. De behandeling van bestemmingsplan In t Riet zou eigenlijk plaatsvinden in november. Lees verder wat de stand van zaken is. 

De inzameling van oudpapier in Meerssen-West is deze maand verplaatst van zaterdag 19 december naar vrijdagavond 18 december.

Het gemeentebestuur publiceert officiële kennisgevingen, service-informatie en ander nieuws op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. Voor mensen zonder internet plaatsen wij de informatie in beknopte vorm door op de wekelijkse gemeentepagina in Weekblad de Geulbode.

De huis-aan-huis kledinginzameling van woensdag 9 december vervalt. U kunt natuurlijk wel uw afgedankte kleding en textiel in een textielcontainer in de wijk gooien (verpakt in een plastic zak) of bij de milieuparken afgeven. De eerstvolgende inzameling is op 10 februari 2021.

Is gamen de avoriete bezigheid van uw kind? Is stoppen met gamen een terugkerend strijdpunt? Krijgt uw kind woedeaanvallen tijdens het gamen? Dan is de CJG-themachat Gamen op maandag 14 december interessant voor u.

Raadsinformatiebrieven zijn brieven van het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad over een bepaald onderwerp. Afgelopen week zijn er weer nieuwe RIBs aan de raad verstuurd. U vindt ze allemaal in het raadsinformatiesysteem op www.meerssen.nl.

Kijk op www.rijksoverheid.nl of www.vrzl.nl. Ook op de gemeentelijke coronapagina vindt u allerlei informatie. Staat hier niet het antwoord op uw vraag? Stuur dan een mailtje naar corona@meerssen.nl. Of bel het gemeentelijke Klant Contact Centrum, tel. 14 043. Onze medewerkers helpen u graag verder.

 Afgelopen week is BLM Wegenbouw op verschillende locaties in de Sint Catharinastraat (Ulestraten) gestart met het vervangen en blinderen van verzakte en losliggende putten. Blinderen van putten houdt in dat deze ‘blind’ onder het asfalt komen te liggen zonder deksel. Volgende week start de aannemer met het plaatsen en bijplaatsen van tijdelijke verkeersremmende maatregelen in de vorm van geleidebanden. Daarnaast worden de waaiervormige deksels in de kolken aan de kant van de weg vervangen door spijlvormige roosters met een ruimere instroomopening. Hierdoor kan bij hevige regenval regenwater beter weglopen. Tot slot krijgt de witte blokmarkering op de kruispunten een opfrisser, zodat deze weer goed zichtbaar is.

Afdelingen
Bestuur en organisatie
Bekendmakingen
Agenda
Overig nieuws
Gemeentewijzer
Bestuurscentrum
Bezoekadres:
Markt 50,
6231 LS Meerssen

Postadres:
Postbus 90
6230 AB Meerssen

tel. 14043
info@meerssen.nl

Openingstijden en contactinformatie
www.meerssen.nl
Vragen of opmerkingen
Afmelden nieuwsbrief