Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 18 december 2020

Aandacht voor elkaar: Gouverneur Bovens bezoekt Meerssen 

Gouverneur Theo Bovens was op visite in het kader van de campagne 'Aandacht voor elkaar'. Hij bezoekt alle gemeenten in Limburg om te praten over de impact van de coronacrisis. Huisarts Van Empel was erbij en vertelde over zijn ervaringen. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz overhandigde het grote hart vol hartenkreten uit onze gemeente. Warme boodschappen die ons hart verlichten in deze barre tijden.

Openingstijden 

rond de feestdagen

Het bestuurscentrum is gesloten van 24 december 2020 t/m 1 januari 2021. Op maandag 4 januari kunt u weer op afspraak terecht. Lees verder voor de openingstijden voor aangifte van geboorte of overlijden.

Lees verder

Nederland in lockdown

Het coronavirus grijpt snel om zich heen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Daarom is Nederland in lockdown. Burgemeester Annemarie Penn riep namens alle burgemeesters van Zuid-Limburg op niet de grenzen van de maatregelen op te zoeken. Houd je eraan! 

Lees verder

Begroting en Toekomst Meerssen

Het college van Gedeputeerde Staten heeft onze gemeenteraad per brief laten weten dat de begroting van Meerssen onder repressief toezicht valt. Dit is de lichtste vorm van financieel toezicht. Ook doen GS het aanbod onder gezamenlijke verantwoordelijkheid een onderzoek in te richten waarin alle mogelijke toekomstscenario's van Meerssen onafhankelijk en deskundig worden getoetst.

Lees verder

Géén vrije inloop gemeentehuis

Tijdens de lockdown is er géén vrije inloop bij ons gemeentelijke KCC. U kunt alléén op afspraak terecht. We vragen u uitsluitend afspraken te maken voor wat écht noodzakelijk is. Tijdens uw bezoek is een mondkapje verplicht!

Lees verder

Is jouw idee GOUD waard?

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en heb je zin om tijdens de kerst- en/of carnavalsvakantie een te gekke activiteit te organiseren voor jou en je vrienden? Meld je dan nu aan en wie weet wordt jouw idee werkelijkheid. Bij het organiseren krijg je hulp van de straatcoaches en combinatiefunctionaris sport & bewegen. Dit initiatief komt van het landelijke plan 'Jeugd aan zet in crisistijd'. Heb jij een te gek idee? Lees snel verder!

Lees verder

Vuurwerkverbod
met oud en nieuw

Oud en nieuw wordt dit jaar net ff anders. We vieren het thuis met een klein groepje. Oudejaarsvuurwerk is er niet bij, want dat is verboden dit jaar. Ook Carbid schieten is in onze regio verboden. 

Lees verder

Een blijk van waardering
voor uw mantelzorger

Ook dit jaar stelt de gemeente Meerssen het mantelzorgcompliment beschikbaar: een blijk van waardering voor de geweldige inzet van uw mantelzorger. U kunt het compliment aanvragen tot 1 april 2021. 

Lees verder

Gemeente schenkt insectenhotel aan jubilerend IVN Ulestraten

De gemeente Meerssen schenkt ter ere van het 40 jarig jubileum een insectenhotel aan IVN Ulestraten. Het hotel wordt komend voorjaar geplaatst door stichting IKL. De locatie is nog niet bekend. Wethouder Gerard IJff bood het twee kamer insectenhotel onlangs aan tijdens een online bijeenkomst. 

Lees verder

Géén Gemeentegids meer

Gemeente Meerssen geeft sinds 2017 géén papieren gemeentegids meer uit. Er zijn echter commerciële bedrijven die soortgelijke gidsen uitgeven. Zij kunnen ondernemers, verenigingen en instellingen benaderen voor (betaalde) advertenties of controle van gegevens. Let altijd goed op of hier kosten aan verbonden zijn. Deze bedrijven werken dus NIET samen met de gemeente Meerssen. 

Lees verder

Parkeren in Meerssen-Centrum ook met parkeer app

Vanaf 4 januari kunt u binnen de betaald parkeerzone in Meerssen-Centrum ook betalen met een parkeerapp. Er zijn allerlei providers die parkeerapps aanbieden in de App Store of Google Play Store. Contant of met pinpas betalen, blijft overigens ook gewoon mogelijk.

Lees verder

Vet, recycle het!

Gemeenten, waterschappen en WML roepen u op om overtollig (frituur)vet niet door de gootsteen of het toilet te spoelen, maar weg te brengen naar een inzamelpunt. Het vet zorgt voor verstopte riolen en verstoorde zuiveringsprocessen en kost inwoners zo via de belastingen veel geld.

Lees verder

Zorgverzekering voor mensen 
die minder te besteden hebben

Heeft u minder te besteden? Ook dan is het belangrijk dat u goede zorg krijgt. Daarom is samen met gemeenten in Zuid-Limburg het VGZ Zuid-Limburgpakket samengesteld. Een voordelige zorgverzekering voor inwoners van Zuid-Limburg met een lager inkomen.

Lees verder

Natuurlijke bestrijding eikenprocessierups op 't Heiveld 

De laatste jaren neemt de overlast van de eikenprocessierups toe. Ook in onze gemeente. De gemeente heeft IKL gevraagd met een pilotproject een start te maken met het natuurlijk bestrijden van de rups. Het pilotproject vindt plaats op sport- en recreatieterrein Heiveld in Bunde. 

Lees verder

Werkzaamheden Klinkenberg, Witte Hoek en Eburonenpark

Fase 1 van project Klinkenberg, Witte Hoek en Eburonenpark in Rothem is klaar. Het gedeelte Klinkenberg vanaf rotonde Witte Hoek tot voorbij de Kuilenstraat is weer open voor verkeer. Lees verder voor meer informatie over de stand van zaken en de verdere planning. 

Lees verder

Meer nieuws

- Raadsinformatiebrieven

- Artikel 40 Vragen & Antwoorden
- Werk in Uitvoering

Gemeentepagina van deze week

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex