Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 5 februari 2021

Geen Carnaval. Geine Vastelaovend

Geen carnavalsactiviteiten. Geen optochten. Geen dansende menigte en volle cafés. Corona haalt een streep door Carnaval 2021. Dat doet pijn in het hart van de echte vasteloavesvierder. Dit jaar is het helaas niet anders. Het belangrijkste is dat we gezond blijven. We moeten samen nog even volhouden. Dan kunnen we er volgend jaar hopelijk weer een mooi carnavalsfeestje van maken.

Lees verder

Nieuwe wethouders benoemd

Tijdens de raadsvergadering van 4 februari zijn Wim Kemp en Peter Hovens benoemd tot wethouders van de gemeente Meerssen. Beiden gaan parttime aan de slag. Samen met wethouder Gerard Ijff (fulltime) en burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz is het college van B&W nu weer voltallig. 

Lees verder

Denk mee over: 
Regionale Energie Strategie en 
Transitievisie Warmte

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, moeten we overstappen op duurzame energie. De energieregio's in Nederland onderzoeken waar en hoe het beste duurzame energie kan worden opgewekt. Dat wordt verwerkt in een Regionale Energie Strategie. 

Tijdens online bijeenkomsten op 22 en 24 februari kunt u meedenken over de mogelijkheden voor het daadwerkelijk vormgeven van de opgaven uit het Klimaatakkoord in onze gemeente. 

Lees verder

Lockdown verlengd

Het aantal besmettingen per dag neemt af, maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen terrein in Nederland. Daarom heeft het kabinet besloten de lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij winkels.

Lees verder

Themabijeenkomst gemeenteraad MAA

Op donderdag 11 februari vindt een themabijeenkomst voor de gemeenteraad plaats over de ontwikkelingen rondom Maastricht Aachen Airport. Aanvang 19.00 uur. U kunt deze themabijeenkomst volgen via de livestream op deze website. 

Lees verder

Gemeentehuis gesloten
op 15 en 16 februari 

Het gemeentehuis is gesloten op maandag 15 februari en dinsdag 16 februari (eigenlijke carnavalsdagen). Door de coronamaatregelen kunnen er geen carnavalsactiviteiten plaatsvinden. De Burgerlijke Stand is voor aangifte geboorte of overlijden geopend op maandag 15 februari van 9.00-10.00 uur.

Lees verder

Extra raadsvergadering

Op maandag 8 februari vindt een extra digitale raadsvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur. Op de agenda staat het aanbod van de provincie mbt een vervolgonderzoek mbt de toekomst van onze gemeente. U kunt de vergadering volgen via de livestream op onze website.

Lees verder

Sportactiviteiten voor kinderen

Kunnen jouw kinderen ook wel een uitlaatklep gebruiken na een dag hard leren? Kinderen in basisschoolleeftijd mogen binnen de coronamaatregelen in groepsverband sporten in de buitenlucht. Daarom organiseert 'Meerssen Beweegt!' vanaf 8 februari wekelijks leuke beweegactiviteiten op verschillende locaties in alle kernen.

Lees verder

LVK finalisten veel succes

Vandaag is de finale van 't LVK. Door corona zonder publiek en aan de hand van clips van de artiesten. Ook onze gemeente is vertegenwoordigd: De Kloomp met 'De Kloomp Groet' strijdt mee om de felbegeerde Bertha Paulissen trofee. Wij wensen hen veel succes! 

Lees verder

Meer vrijwilligers voor je club?

Heb je te weinig vrijwilligers om de club draaiende te houden? Is het een uitdaging vrijwilligers te motiveren? Neem dan deel aan het traject 'Meer vrijwilligers door creatief denken' en ga samen met andere verenigingen uit de gemeente dit voorjaar aan de slag.

Lees verder

Online sportlessen van MUMC+

Door corona zijn de sportscholen helaas gesloten. Dat betekent echter niet dat we niet meer kunnen sporten. Een stevige wandeling, een eindje fietsen. Er is nog vanalles mogelijk. Jammergenoeg wordt individueel sporten in de buitenlucht moeilijker door de coronamaatregelen. MUMC+ heeft daarom hun online sportaanbod uitgebreid.

Lees verder

Aanpassing dienstverlening- 
en regeling Arriva

Door het coronavirus heeft Arriva hun dienstregeling en dienstverlening moeten aanpassen. Zo dient u weer voor in de bus in te stappen en worden enkele buslijnen opnieuw gestart (zoals lijn 797: Meerssen – Bunde – Geulle - Beek). Meer informatie vindt u op onze website en de website van Arriva.

Lees verder

Meer nieuws 

Gladheidsbestrijding

- Waar moeten laadpalen komen in de gemeente Meerssen? 

Subsidie aanvragen voor het fonds voor cultuurparticipatie

Gemeentepagina van deze week
- Raadsinformatiebrieven
Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex