Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 19 februari 2021

Oud-burgemeester Jan Mans overleden

Diep bedroefd hebben wij kennisgenomen van het overlijden van de heer Jan Mans, oud-burgemeester en ereburger van Meerssen. Jan Mans was een rots in de branding voor velen. Hij was een markante persoonlijkheid en een geboren bestuurder. Als burgemeester zette hij zich vanaf de herindeling (1982) tot 1988 in voor onze gemeente. Maar ook in de jaren na zijn burgemeesterschap heeft hij veel voor Meerssen betekend. Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Anny, dochters, kleinkinderen en overige familie. Wij wensen hen veel sterkte met dit verlies.

Lees verder

Tweede Kamerverkiezingen

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen veilig kan stemmen. Want elke stem telt. Uiterlijk 3 maart ontvangt u uw stempas thuis. Er zijn deze keer ook extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

Lees verder

Markt Meerssen definitief autovrij

Van 1 juni tot 1 december waren er tijdelijke verkeersmaatregelen op de Markt. Aanleiding was de versoepeling van coronamaatregelen. De horecaondernemers op de Markt vroegen het gemeentebestuur of ze gebruik mochten maken van het marktplein om hun terrassen tijdelijk uit te breiden. Onlangs besloot het college van B&W de tijdelijke maatregelen om te zetten naar definitieve verkeersmaatregelen en de Markt definitief autovrij te maken. 

Lees verder

Welk scenario kies jij? 

Duurzame energie en warmte? Denk vanuit de huiskamer mee over het beleid van de gemeente. Wanneer? Op maandag 22 februari (inwoners) en woensdag 24 februari (ondernemers) van 19.30-21.15 uur. Liever niet actief meedoen, maar wel weten wat er gezegd wordt? Dat kan ook! Aanmelden: lees verder.

Lees verder

Werkzaamheden Pastoor de Reimsstraat, Past. Creftenstraat en Past. Halmansstraat

Aan de Pastoor de Reimsstraat en Pastoor Creftenstraat in Meerssen en de Pastoor Halmansstraat in Ulestraten wordt flink aan de weg getimmerd. De riolering en inrichting van de weg wordt aangepakt. U kunt de schetsontwerpen nu inzien op onze website. Eventuele suggesties en aanvullingen zijn welkom. 

Lees verder

Restauratie Pilasters
kasteel Geulle

Sinds afgelopen najaar zien de oude pilasters behorend bij Kasteel Geulle er even wat anders uit. Ze zijn namelijk ontmanteld om gerestaureerd te worden door Koninklijke Woudenberg Maastricht.

Lees verder

Kom in beweging tijdens
de Winter Games Editie 2

Op zaterdag 20 februari wordt de tweede editie van de Winter Games georganiseerd. Dit keer op het Heiveld in Bunde. Wederom een dag waarin jeugd en jongeren weer eens goed in beweging kunnen komen. Deelname is gratis. Wil je meedoen? Meld je ff aan! 

Lees verder

Belastingspreekuur in de Bieb

Moeite met je belastingaangifte? Schrijf je in voor het gratis belastingspreekuur van Stichting FIRST in bibliotheek Meerssen. Ze starten op dinsdag 2 maart. 

Lees verder

Is uw huis ook meer waard geworden? 

Eind februari ontvangt u uw aanslag gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen. Denkt u dat schatting van de waarde van uw huis niet klopt? Bel dan eerst BsGW voor toelichting. Zij beoordelen kosteloos of de WOZ-waarde klopt. Bezwaar maken is dan vaak niet meer nodig. Dat bespaart u tijd en voorkomt onnodige kosten.

Lees verder

Militaire oefening

In de periode van 1 t/m 5 maart 2021 worden meerdere militaire oefeningen gehouden in de gemeente Meerssen. Bij de oefeningen wordt het doorgaande verkeer niet gehinderd.

Lees verder

Meer nieuws 

- Raadsinformatiebrieven
Artikel 40 Vragen & Antwoorden

- Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex