Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 5 maart 2021

Veilig stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in coronatijd is het heel belangrijk uw stem uit te brengen. Wij zorgen ervoor dat u veilig kunt stemmen. Voor mensen van boven de 70 is het mogelijk om per brief te stemmen. Speciaal voor kiezers die tot een coronarisicogroep behoren, zijn op 15 en 16 maart ook al twee stemlokalen open. U kunt ook altijd iemand machtigen om uw stem uit te brengen. Uiteraard gelden in de stemlokalen de coronamaatregelen en hanteren we strikte hygiëneregels. 

Lees verder

Infobijeenkomst Routenetwerk Buitengoed Geul & Maas

In het kader van Buitengoed Geul en Maas werken de gemeenten Meerssen, Maastricht, Valkenburg en de Provincie Limburg samen aan een goede recreatieve infrastructuur. In de eerste fase zijn fiets- en wandelroutes aangelegd van Meerssen tot Schin op Geul. In de tweede, afrondende fase leggen we fiets- en wandelroutes aan van Bunde tot in Maastricht. Tijdens een online infobijeenkomst op 23 maart informeren u graag over de nieuwe routes. Interesse? Meld u aan. 

Lees verder

Subsidies 2021 vrijwilligersorganisaties  

Kreeg u als vrijwilligersorganisatie een basissubsidie (waardering/ stimuleringssubsidie), activiteitensubsidie of evenementensubsidie toegekend voor 2021? In de beschikking staat dat de subsidie uiterlijk 1 maart zou worden uitbetaald. Helaas heeft dit enige vertraging opgelopen. We leggen op onze website uit hoe dat komt en wat dit voor uw vrijwilligersorganisatie betekent.

Lees verder

Wie verdient een Jeugdlintje? 

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het Jeugdlintje in het leven geroepen. Kent u iemand die een Jeugdlintje verdient? Nomineer hem/haar dan vóór 1 april.

Lees verder

Loketten Burgerzaken gesloten op 15,16 en 17 maart

In verband met de Tweede Kamerverkiezingen zijn de loketten Burgerzaken gesloten op 15, 16 en 17 maart. U kunt op deze dagen dus geen afspraak maken voor het aanvragen van een rijbewijs, paspoort, identiteitskaart etc.

Lees verder

Cursus Leider Recreatieve Sport

Schuilt er een leider in jou? Vind jij het leuk om op een eigentijdse en stimulerende manier een groep te laten sporten en/of bewegen met spelelementen? Dan is de cursus Leider Recreatieve Sport niveau 1 wat voor jou! De cursus is voor jongeren van 14-26 jaar.

Lees verder

EMEC start lokale 
campagne 'Zet 'm op 60!'

Op 3 maart is EMEC gestart met de 'Zet 'm op 60' campagne om bewoners te vragen hun cv-ketel op 60 graden te zetten. EMEC is een van de 60 energiecoöperaties die vandaag starten met deze landelijke actie. Huishoudens die hun ketel lager zetten, kunnen ook nog duurzame prijzen winnen.

Lees verder

Certificaat reanimatie en AED blijft geldig

Door het coronavirus waren er in 2020 geen herhalingscursussen reanimatie & AED. Bent u Burgerhulpverlener? De pasjes die door Hartveilig zijn verstrekt tijdens de cursussen van vorig jaar, blijven geldig totdat u een nieuwe cursus heeft gevolgd. De certificering en uw aanmelding bij HartslagNu verloopt niet. U kunt dus gewoon opgeroepen worden.

Lees verder

Energieheld op de bres voor duurzaam boodschappen doen

Anke Dijkstra is – samen met haar broer Bas – eigenaar van de Albert Heijn in Bunde. De winkel is flink uitgebreid, maar mét aandacht voor duurzaamheid. "We moeten vooral samen zorgen voor een goede toekomst." In gesprek met een energieheld over minder voedselverspilling, een gasloos pand en energie uit sinaasappelschillen.

Lees verder

Groot onderhoud A79

De snelweg A79 tussen Maastricht en Heerlen krijgt dit jaar een flinke opknapbeurt. De weg wordt veiliger, stiller en duurzamer. Fase 1 vindt plaats van 26 februari tot 28 maart. Dan gaat de A79 tussen Maastricht en Hulsberg (richting Heerlen) op de schop. Dit deel van de weg is dan ook afgesloten voor alle verkeer. 

Lees verder

Kleine wijziging portefeuilles college van B&W

Op 2 maart stelde het college van B&W nog een kleine wijziging vast in de portefeuilleverdeling. Het beleidsterrein 'Monumenten' gaat van wethouder Wim Kemp naar wethouder Gerard IJff.

Lees verder

Themachat 'Omgaan met hoogbegaafdheid bij je kind'

Als uw kind aanleg heeft voor hoogbegaafdheid, moet dat nog wel tot ontwikkeling komen. Dat is niet vanzelfsprekend. Daar is een stimulerende omgeving voor nodig en zijn er meer niet-cognitieve persoonlijke factoren van invloed. Het opvoeden van een hoogbegaafd kind kan dan ook best een uitdaging zijn. CJG043 organiseert daarom 15 maart de themachat 'Omgaan met hoogbegaafdheid bij je kind'.

Lees verder

Bibliotheek Meerssen ontvangt subsidie voor gezinsaanpak

Bibliotheek Meerssen ontvangt € 4200,- subsidie van de Koninklijke Bibliotheek om haar dienstverlening voor laagtaalvaardige ouders uit te breiden. De Bibliotheek zet de komende jaren in op de gezinsaanpak van laaggeletterdheid. Dit betekent dat zij zoekt naar manieren om laagtaalvaardige gezinnen te bereiken en ouders te ondersteunen bij het stimuleren van de taalontwikkeling van hun kinderen. 

Lees verder

Verkeershinder Slingerberg 

Staatsbosbeheer voert natuurherstelwerkzaamheden uit. Door deze werkzaamheden krijgen bijzondere dieren en planten weer de kans zich te ontwikkelen. Van 10 t/m 12 maart staan er daarom verkeersregelaars op de Slingerberg in Geulle. Wij adviseren u een andere route te kiezen.

Lees verder

Meer nieuws

- Tijdelijke afsluiting Steegstraat Meerssen

Werkzaamheden WML Lange Raarberg Meerssen

Militaire oefening 29 maart - 1 april 

Gemeentepagina van deze week

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex