Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 9 april 2021

Herdenkingsbos Meerssen: al meer dan 180 aanmeldingen

Een aandenken dat groeit, bloeit en helpt om onze wereld groener en klimaatbestendiger te maken. Dat wordt mogelijk met de aanleg van Herdenkingsbos Meerssen. Voor slechts 40 euro adopteert u een boom op een prachtige locatie bij de Veeweg. Een boom om te gedenken, te koesteren, als aandenken, om iets te vieren of gewoon om onze gemeente nog groener en klimaatbestendiger te maken. Afgelopen weken werden meer dan 180 bomen geadopteerd. U kunt zich nog aanmelden! Op onze projectpagina leest u hoe het precies in zijn werk gaat.   

Lees verder

Werkzaamheden project Pletsmolen - Watervalderbeek

De laatste jaren treedt bij de Pletsmolen (en Humcoverstraat) regelmatig wateroverlast op bij hevige buien. De gemeente Meerssen en Waterschap Limburg nemen in en om het Watervalderbeekdal maatregelen om wateroverlast tegen te gaan. Ook bij de Pletsmolen gaan we nu aan de slag. Op onze website leest u over het plan en de planning. 

Lees verder

Wie sjoën greun os Limburg is

Klimaatverandering zorgt voor uitersten. Maastricht-Heuvelland, Waterschap Limburg en WML nemen maatregelen om wateroverlast en droogte te voorkomen en de waterkwaliteit te bewaken. Deze maatregelen zijn echter niet genoeg om het probleem blijvend op te lossen. Daarom roepen we inwoners op te helpen door in de tuin regenwater op te vangen waar het valt en steen te vervangen door groen. Om u op weg te helpen, bieden we subsidie bij het afkoppelen en worden 100 Tuiny Forest bloeipakketten met 50% korting beschikbaar gesteld. 

Lees verder

Werkzaamheden Burgemeester Murisstraat starten later

Door vertraging in leveringen en personele onderbezetting moet de aannemer de start van de werkzaamheden in de Burgemeester Murisstraat, Burg. Binckhorststraat en Burg. Wilmarstraat helaas twee weken uitstellen. De aannemer start nu op 26 april met de voorbereidende werkzaamheden. Op onze website vindt u de aangepaste planning.  

Lees verder

Raadsvergadering 
donderdag 15 april 

Op donderdag 15 april vergadert de gemeenteraad digitaal. Aanvang 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. Hier vindt u ook de agenda voor deze vergadering.  

Lees verder

Wie verdient een Jeugdlintje?
U kunt nog tot 15 april nomineren

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het 'Jeugdlintje' in het leven geroepen. Kent u iemand die een Jeugdlintje verdient? U kunt hem/haar nog tot 15 april 2021 nomineren. Dus wees snel!

Lees verder

Nieuwe fase werkzaamheden autosnelweg A79

Vrijdagavond 16 april wordt om 21.00 uur de A79 tussen oprit 4 (Hulsberg) en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen) afgesloten. Deze afsluiting duurt tot zondagavond 16 mei 21.00 uur.

Lees verder

Online-informatiebijeenkomst Ontwerp-Woonvisie

Dinsdag 13 april houdt de gemeente Meerssen van 19.30-21.00 uur een online informatiebijeenkomst over de Ontwerp-Woonvisie. De bijeenkomst is vooral informerend, maar er is ook ruimte om ideeën en dilemma's aan te dragen. U kunt zich aanmelden via onze website.

Lees verder

DigiCafé in Bibliotheek Meerssen

Heb je ook wel eens ruzie met je computer of tablet? Lukt het niet om e-books of luisterboeken te lenen? Hapert je e-mail? Gewoon een vraag over Word of Facebook. Je bent welkom in het wekelijks (coronaproof) Digicafé in Bibliotheek Meerssen op maandag tussen 10.00-12.00 uur in onze bibliotheek. Samen met jou zoeken ze naar een antwoord.

Lees verder

Meer nieuws

Gemeentepagina van deze week

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex