Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 18 juni 2021

Weet wat(er) speelt in Limburg

Met deze boodschap geven Waterleiding Maatschappij Limburg, Waterschap Limburg en de Limburgse gemeenten het startschot om iedereen in Limburg bewust te maken van wat(er) speelt op het gebied van klimaat en water in Limburg en wat inwoners zelf kunnen doen om het water op peil en gezond te houden. Limburg heeft tal van waterrijke gebieden en 16 drinkwaterbrongebieden. In tien van deze brongebieden zijn wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Ontdek te voet of met de fiets wat(er) speelt in Limburg en geniet van de omgeving. De waterwandel- en fietsroutes zijn te ontdekken op oppadmetwaterklaar.nl. 

Lees verder

Energiescan én lening voor verduurzaming

Middenstanders, stichtingen en verenigingen kunnen gemakkelijk besparen op energiekosten. Dankzij Stichting Duurzaam Meerssen kunnen zij een scan laten uitvoeren om te kijken waar bespaard kan worden. En mocht dit leiden tot investeringen, dan kan een lening tot max. € 5.000 worden afgesloten tegen 0% rente. Te mooi om waar te zijn? Maud Bastings van traiteur- en delicatessen-winkel Madame Henriette is nu al enthousiast. Lees haar verhaal op onze website. 

Lees verder

Maatregelen tegen overlast rond Kindcentrum Meerssen

Helaas wordt er overlast van jongeren(groepen) ervaren door omwonenden en gebruikers van het Kindcentrum in Meerssen. Deze overlast vindt met name na sluitingstijd van het Kindcentrum plaats (in de avonduren). Daarom is besloten om (naast de maatregelen die al genomen zijn) de toegankelijkheid van het terrein te beperken. Vanaf 18.30 uur is het terrein niet meer openbaar toegankelijk.

Lees verder

Apple probleem gemeentelijke website opgelost

Sinds de laatste update van Apple kregen bezoekers van onze website die gebruikmaken van een iPhone / iPad een beveiligingswaarschuwing. Onze website is echter gewoon veilig. Het betrof een technisch (wereldwijd) probleem. Inmiddels kunnen Apple-gebruikers onze website weer raadplegen. Het probleem is opgelost!

Zware onweersbuien voorspeld

Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag en avond 18 juni fikse onweersbuien voorspeld. Deze buien kunnen zwaar uitpakken met zware windstoten en hagel. Lokaal kan in korte tijd veel neerslag vallen, met wateroverlast tot gevolg. We weten niet of en waar precies de buien gaan vallen, maar adviseren bewoners van risicogebieden voorzorgsmaatregelen te treffen. Houd het weer goed in de gaten!

Lees verder

Ontmoetingsplek Bunde

Onlangs was de jaarlijkse themabijeenkomst voor de raad over het jeugdbeleid openbare ruimte. Er werd ook gesproken over het voornemen te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van een ontmoetingsplek voor Bunde op het meest noordelijk deel van het Amicitasterrein in Meerssen-West (dichtbij kern Bunde). Wethouder Wim Kemp gaat hierover in gesprek met direct betrokkenen. Daarnaast is er ook een bijeenkomst gepland voor een iets breder publiek.  

Lees verder

Vervolg raadsvergadering op maandag 21 juni 

Op maandag 21 juni is het vervolg van de raadsvergadering van afgelopen woensdag. Aanvang 20.00 uur. De agenda vindt u op onze website. U kunt de vergadering volgen via de livestream op onze website (rechtstreeks link via 'Lees verder').

Lees verder

Afsluiting Fregatweg ivm werkzaamheden routenetwerk Buitengoed Geul en Maas

In het kader van Buitengoed Geul en Maas werken de gemeenten Meerssen, Maastricht, Valkenburg en Provincie Limburg samen aan een goede recreatieve infrastructuur. In de tweede (afrondende) fase leggen we fiets- en wandelroutes aan van Bunde tot in Maastricht. Omdat enkele werkzaamheden plaatsvinden in de Fregatweg, is deze in week 26 (start 28 juni) en week 27 (bij uitloop) afgesloten. 

Lees verder

Rioolreiniging en inspectie in gedeelte kern Meerssen

Van 28 juni t/m 9 juli laten we de riolering reinigen en inspecteren in een gedeelte van woonkern Meerssen. De rioolinspectie voeren we uit om te onderzoeken hoe de toestand is van de rioleringen. Bewoners van betreffende straten ontvangen voorafgaande aan het werk een bewonersbrief. Lees op onze website hoe het reinigen en inspecteren in zijn werk gaat en hoe u overlast kunt voorkomen. 

Lees verder

Beweeg Bewust van start

Afgelopen week is de eerste patiënt van Huisartsenpraktijk Bunde gestart met Beweeg Bewust. Beweeg Bewust is een beweeginterventie waarbij een deelnemer een jaar begeleiding krijgt op weg naar duurzaam bewegen. Hierbij wordt op basis van de persoonlijke (gezondheid)situatie en fysieke gesteldheid gekeken welke vorm van sport en bewegen het beste bij de deelnemer past.

Lees verder

Gratis webinar 'De gezondere sportomgeving, hoe doe je dat?'

Werken aan een gezonde leefstijl was nog nooit zo belangrijk. Hoe kan uw vereniging zich voorbereiden op een gezondere sportomgeving? Tijdens het gratis webinar krijgt u praktische tips over hoe u met kleine stappen aan de slag kunt met thema's als een rookvrije sportvereniging, gezonde alternatieven van aanbod in de kantine en verantwoord alcoholbeleid waaronder NIX18.

Lees verder

Onderzoek verduurzaming historische woonhuizen 

Limburg telt een grote hoeveelheid historische woonhuizen. Vanuit de ambitie om Limburg groener en duurzamer te maken, voert de Provincie een onderzoek uit naar de kennis over en bereidheid tot verduurzaming van deze woningen. Woont u in een historisch of monumentaal woonhuis? Wilt u meedenken over energiebesparing? Vul de vragenlijst in.

Lees verder

Open atelier bij Marijke Stultiens

Op zaterdag 19 juni, zondag 20 juni, zaterdag 26 juni en zondag 27 juni van 11-18 uur is er open atelier bij kunstenares Marijke Stultiens. Dit is de laatste keer dat ze als vanouds exposeert in huis, tuin en ateliers. Ze gaat nl. haar huidige huis inruilen voor een kleinere ruimte op hetzelfde adres. Lees meer op haar website. 

Lees verder

Raadsadviesvergadering 24 juni

Op donderdag 24 juni vindt er een digitale raadsadviesvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op deze website. Hier vindt u ook de agenda voor deze vergadering.  

Lees verder

Wat te doen bij hitte? 

In de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek, voor anderen kan aanhoudende hitte juist nare gevolgen hebben voor hun gezondheid. U kunt eenvoudig maatregelen nemen om overlast door hitte te beperken voor u en de mensen in uw omgeving.

Lees verder

Informatiepunt digitale overheid in bibliotheek Meerssen

Vrijdag 18 juni opent in Bibliotheek Meerssen een Informatiepunt Digitale Overheid. U kunt elke vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur terecht met vragen over het digitaal regelen van overheidszaken. Het Informatiepunt staat voor u klaar bij vragen over de digitale overheid en DigiD. 

Lees verder

Gratis kinderactiviteit in bibliotheek Meerssen 

Op woensdagmiddag 23 juni en op zaterdagochtend 26 juni vind je een onbewoond eiland bij Bibliotheek Meerssen. Kom jij ook naar het ongekleurde eiland om te kijken wat daar allemaal te zien, te horen en te maken is? Kunstenaar Tatsuya Tanaka daagt kinderen tussen 6-12 jaar uit samen met hem het ongekleurde eiland weer kleur te geven.

Lees verder

Werk in Uitvoering

Op de gemeentelijke website vindt u bij 'Werk in Uitvoering' de werkzaamheden die in de komende periode plaatsvinden. Zo vindt u er nu informatie over de werkzaamheden aan de tunnel onder de A79 aan de Geuldalweg. Daarnaast worden er komende week asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd in de Prinses Wilhelminaweg (Bunde) en in Waterval (Ulestraten). 

Lees verder

Meer nieuws

Ut Zaelke in Bunde is weer open

Militaire oefening 

Via Belgica Wandel III-daagse

Gemeentepagina van deze week

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex