Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 25 juni 2021

Revitalisering van de organisatie: wat betekent dit voor u?

Vorige week werd het Raadsvoorstel 'Revitalisering organisatie gemeente Meerssen' aangenomen. Dat betekent dat de gemeenteraad akkoord is met de plannen om de gemeentelijke organisatie nieuw leven in te blazen. Maar wat betekent dit nu voor de inwoners van de gemeente Meerssen? We vroegen het wethouder Gerard IJff. 

Lees verder

Vacature-alert! 

Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur Riolering & Water. Word jij onze nieuwe collega? Lees verder voor meer informatie over deze vacature. Kijk ook eens bij de andere vacatures op onze gemeentelijke website.

Lees verder

Fonteinen Proosdijparkvijver doen het niet

Het is u vast al opgevallen dat de fonteinen in de Proosdijparkvijver het niet doen. Dat komt doordat de pompen defect zijn. Ze worden op dit moment gerepareerd. Dat duurt wat langer, omdat we op onderdelen moeten wachten. Om de algen in de vijver terug te dringen hebben we de stroming weer op gang gebracht. Zo spoelen overtollige algen weg richting Geul.  

Lees verder

Tour de L1mbourg weer vanuit Meerssen

Tijdens de Tour de France 'fietst' het L1 wielerprogramma 'Tour de L1mbourg' door Limburgse wielergemeenten. Van 26 juni t/m 18 juli komt de uitzending vanaf prachtige locaties in Limburg. Op woensdag 14 juli strijkt de L1 karavaan neer bij Wijngoed Raar Saint Remi in Meerssen.

Lees verder

Nederland zet grote stap: 
bijna alles kan op 1,5 meter

Het vaccineren tegen corona gaat hard. We zien dit terug in de besmettingscijfers en in het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen. Deze cijfers dalen snel. De meeste maatregelen zijn daarom niet meer nodig. Het kabinet heeft dan ook besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten. Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij 1,5 meter afstand de allesbepalende norm blijft. 

Lees verder

Coronavaccinaties: de feiten

Jij beslist zelf of je je laat vaccineren tegen het coronavirus. Als je twijfelt, is het belangrijk dat je je goed laat informeren. Vooral op social media komt zóveel voorbij. Ook berichten die elkaar tegenspreken. Wat is nu een feit en wat is een mening?  

Lees verder

Loketten Burgerzaken gesloten op donderdag 29 juli

De loketten Burgerzaken zijn op donderdag 29 juli gesloten in verband met de invoering van een nieuw model Nederlandse id-kaart. Hiervoor moet het landelijke computersysteem een update krijgen. U kunt deze dag dus geen reisdocumenten aanvragen. Dat geldt ook voor spoedaanvragen. 

Lees verder

Vooraankondiging raadsvergadering 8 juli

Op donderdag 8 juli vindt de eerstvolgende openbare raadsvergadering plaats. Aanvang 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. De agenda wordt binnenkort gepubliceerd.  

Lees verder

Themabijeenkomst Omgevingswet

Op woensdag 30 juni is er een themabijeenkomst voor de gemeenteraad over de invoering van de Omgevingswet per 1 juli 2022. Aanvang 19.00 uur. U kunt de themabijeenkomst volgen via de livestream op onze website. Lees verder voor de onderwerpen die aan de orde komen.

Lees verder

Zeven nieuwe Archeo Route locaties geopend in Limburg

Tijdens de Nationale Archeologie Dagen zijn in heel Limburg 7 nieuwe Archeo Route Limburg locaties geopend. De Archeo Route Limburg maakt met de modernste technieken archeologie en archeologische vondsten zichtbaar en bereikbaar. Op locatie staat de bezoeker oog-in-oog met een virtuele archeoloog. Hij vertelt het verhaal achter de archeologische vondst. 

Lees verder

Open atelier bij kunstenares Marijke Stultiens

Op zaterdag 26 juni en zondag 27 juni van 11-18 uur is er open atelier bij kunstenares Marijke Stultiens. Dit is de laatste keer dat ze als vanouds exposeert in huis, tuin en ateliers. Ze gaat nl. haar huidige huis inruilen voor een kleinere ruimte op hetzelfde adres. Lees meer op haar website.

Lees verder

Walking Football start 1 juli 

Walking Football is een aangepaste vorm van voetbal gericht op 55-plussers. Hierbij is rennen niet toegestaan en zijn het veld en de teams kleiner. Op donderdag 1 juli gaan we van start op het park van RKUVC in Ulestraten. Wekelijks zullen we een balletje trappen. Heb jij interesse om mee te doen? Lees dan snel verder. 

Lees verder

Let op met koolmonoxide

Koolmonoxide (CO) staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. U ziet of ruikt het niet, maar wanneer u het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Een koolmonoxidevergiftiging kan echt iedereen overkomen. Het is van levensbelang dat mensen zich bewust zijn van het risico op een vergiftiging én hoe u deze kunt voorkomen.

Lees verder

Werk in uitvoering

Op onze website vindt u bij 'Werk in Uitvoering' de werkzaamheden die de komende periode plaatsvinden. Zo vindt u er o.a. info over werkzaamheden van WML in Meerssen-west, asfalteringswerk aan het fietspad tussen de Schonen Steynweg en Groeneweg, schilderwerkzaamheden in de Kerkstraat en het reinigen en inspecteren van de riolering in een deel van Meerssen. 

Lees verder

Meer nieuws

Gemeentepagina van deze week

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex