Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 20 augustus 2021

Belastingdienst biedt getroffenen watersnood hulp bij belastingzaken

Als alles onder water heeft gestaan, weet je soms niet waar je moet beginnen. Mensen zijn op zoek naar de juiste hulp bij het opbouwen van hun huis en/of hun onderneming. Daarbij gaat het om voor de hand liggende zaken als verzekeringskwesties, maar ook om zaken waar je niet meteen aan denkt. Zoals belastingzaken. Daarom biedt de Belastingdienst graag hulp aan. Vanuit de belastingkantoren Maastricht en Venlo bieden we hulp in overleg met de gemeente en andere hulpinstanties.

Lees verder

Benefietuitzending Omroep Max

Op woensdag 18 augustus 2021 organiseerde Omroep Max de nationale inzamelingsactie MAX voor Limburg. In drie speciale uitzendingen werd geld ingezameld voor inwoners die grote schade hebben ondervonden door de hevige overstromingen, en vooral de mensen die bijzonder kwetsbaar zijn. Tijdens de uitzending kwamen getroffen inwoners en ondernemers en hun burgemeesters aan het woord. De verhalen waren indrukwekkend. 

Lees verder

Bundermijt afgelast

Het had één groot zomers feest moeten worden op 18 en 19 september in Bunde. Maar helaas kan de Bundermijt door de coronamaatregelen niet doorgaan. De organisatie vindt het onzettend jammer en hoopt dat ze de Bundermijt in 2022 weer tot een groot feest kan maken. 

Lees verder

Asfaltonderhoud fietspad Meerssenhovenweg

Op maandag 30 en dinsdag 31 augustus voert de aannemer werkzaamheden uit aan het fietspad langs de Meerssenhovenweg van Bunde naar Meerssen. Het asfalt van het fietspad wordt vernieuwd vanaf de Geulbrug (Maastrichterlaan) tot aan de rotonde bij de Fregatweg. Door de werkzaamheden is via de Meerssenhovenweg geen fietsverkeer mogelijk. Fietsers worden plaatselijk omgeleid.

Lees verder

Visit Zuid-Limburg bedankt vrijwilligers

In de dagen na de watersnood bleken veel fiets- en wandelpaden getroffen door de overstromingen. Visit Zuid-Limburg plaatste daarom een oproep op media om vrijwilligers te werven, die de routes wilden nalopen. In de weken daarna hebben 114 vrijwilligers maar liefst 2.175 kilometer routes gecontroleerd. Visit Zuid-Limburg bedankt alle vrijwilligers!

Lees verder

Scheurvorming in uw woning?

Heeft uw woning (deels) onder water gestaan en merkt u dat er scheuren in uw woning ontstaan, of dat scheuren groter worden? Neem contact op met uw verzekering. Op verzoek kan de gemeente een voorinspectie doen. Bel hiervoor tel. 14 043. U dient zelf een ingenieursbureau in te schakelen voor advies mbt de scheurvorming. Wij adviseren om ook dit in overleg met uw verzekering te doen. 

Lees verder

Eenmalige gift voor ernstig getroffen huishoudens

Het Nationaal Rampenfonds (Giro 777) heeft meer dan 11 miljoen euro aan giften ontvangen van betrokken Nederlanders voor getroffen Limburgers. Met dit bedrag wil het Nationaal Rampenfonds ernstig getroffen huishoudens eenmalig maximaal 1.000 euro schenken. De periode voor het indienen van een verzoek voor deze gift is verlengd van 20 augustus tot 1 september.

Lees verder

Steun mogelijk voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties

Bij het Nationaal Rampenfonds (NRF) komen ook aanvragen binnen voor financiering van herstelprojecten van verenigingen, stichtingen en (andere) maatschappelijke organisaties. Het NRF beseft dat het indienen van een projectaanvraag veel voorbereiding vergt. U kunt uw aanvraag daarom indienen tot 1 oktober 2021. 

Lees verder

Themabijeenkomst gemeenteraad over huisvesting De Bundeling en De Lindegaerd 

Uit het Integraal Huisvestingsplan Meerssen 2021 -2035 Onderwijs en Opvang is gebleken, dat de huisvesting van basisscholen De Bundeling in Bunde en De Lindegaerd in Rothem aandacht behoeft. Op woensdag 1 september 2021 is er een themabijeenkomst voor de gemeenteraad. U kunt de bijeenkomst volgen via een livestream. Aanvang 19.00 uur.  

Lees verder

Geneet vaan ut leve!

Zangeres Beppie Kraft heeft zich laten prikken en kan niet wachten om weer te 'genete vaan ut leve'! Beppie roept iedereen op om zich te laten vaccineren. Zodat ook jij weer volop van het leven kunt genieten! 

Lees verder

Korte cursus 'Omgaan met niet-aangeboren hersenletsel' (NAH)

Als iemand door een hersenbloeding, herseninfarct, aandoening of ongeluk een hersenbeschadiging oploopt, heeft dit veel gevolgen. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor de naaste omgeving. Tijdens deze korte cursus voor mantelzorgers krijgt u informatie, tips uit de praktijk en horen we graag uw verhaal.

Lees verder

Meer nieuws

Bekendmakingen

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in ut Zaelke Bunde

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex