Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 27 augustus 2021

Meldpunt schade hoogwater Limburg voor particulieren, ondernemers, verenigingen etc. 

Het kabinet heeft overstroomd Limburg tot rampgebied uitgeroepen. Daarbij is de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) van toepassing verklaard. Particulieren, ondernemers, overheden, religieuze instellingen, verenigingen en stichtingen kunnen onder voorwaarden in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten bij materiële schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar is. Hiervoor wordt momenteel een ministeriële regeling opgesteld, waarin het precieze schadegebied en de voorwaarden worden opgenomen. Vooruitlopend op de regeling is het mogelijk om schade te melden. Meer informatie en het meldingsformulier vindt u op de website van rvo.nl.

Lees verder

Aanvragen gift uit Nationaal Rampenfonds verlengd tot en met 31 augustus

Giro 777 heeft meer dan 11 miljoen aan giften ontvangen van betrokken Nederlanders voor getroffen Limburgers. Met dit bedrag wil het Nationaal Rampenfonds aan alle ernstig getroffen huishoudens eenmalig maximaal 1.000 euro schenken. De periode voor het indienen van een verzoek voor deze gift is verlengd tot 1 september.

Lees verder

Steun voor projecten van verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties 

Bij het Nationaal Rampenfonds (NRF) kunt u ook een aanvraag indienen voor financiering van herstelprojecten van verenigingen, stichtingen en (andere) maatschappelijke organisaties. U kunt uw projectaanvraag indienen tot 1 oktober 2021. Op de website van het Nationaal Rampenfonds vindt u het aanvraagformulier en informatie over de voorwaarden. 

Lees verder

Werkzaamheden Ziggo in de Beekstraat, Meerssen

Op maandag 30 en dinsdag 31 augustus voert Ziggo werkzaamheden uit in de Beekstraat in Meerssen. Op onze website vindt u een kaartje waarop staat aangegeven waar de werkzaamheden precies plaatsvinden. 

Lees verder

Update werkzaamheden
Burgemeester Murisstraat in Meerssen

Tot half november 2021 vinden er werkzaamheden plaats in de Burgemeester Murisstraat, Burgemeester Binckhorststraat en Burgemeester Wilmarstraat in Meerssen. De straten ondergaan een herinrichting om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren.


Lees verder

Asfaltonderhoud fietspad Meerssenhovenweg

Op maandag 30 en dinsdag 31 augustus voert aannemer Wegenbouw Kurvers in opdracht van de gemeente werkzaamheden uit aan het fietspad langs de Meerssenhovenweg van Bunde naar Meerssen. Het asfalt wordt vernieuwd vanaf de Geulbrug (Maastrichterlaan) tot aan de rotonde bij de Fregatweg.

Lees verder

Veiligheidsvest voor burgerhulpverleners en nieuwe cursusdata

Om ervoor te zorgen dat burgerhulpverleners duidelijk herkenbaar zijn voor omstanders en hulpdiensten, stelt de gemeente Meerssen een veiligheidsvest beschikbaar voor elke vrijwilliger. Meer informatie over het veiligheidsvest én nieuwe data voor (herhalings)cursussen reanimatie en AED-bediener vindt u op onze website.

Lees verder

Wandelen vanuit Hoeskamer Ulesjtraote

Op donderdag 2 september kunt u weer deelnemen aan een mooie wandeling vanuit de Hoeskamer Ulesjtraote. De wandelaars vertrekken om 13.30 uur vanuit de Hoeskamer in D'n Huppel. Tijdens de wandeling die ongeveer twee uur duurt, vertelt IVN-natuurgids Els Derks-van der Wiel u graag meer over natuur en landschap. Aanmelden is niet nodig. 

Op excursie met het Limburgs Landschap

In het Zuid-Limburgse landschap liggen op diverse plekken voormalige groeven. Doordat de groeven als een soort badkuip in het landschap liggen, heerst er een apart klimaat. Dat maakt de groeven uniek en zorgt voor de aanwezigheid van bijzondere planten en dieren. Op zondag 5 september om 13.30 uur van de natuur genieten tijdens een rondwandeling door groeve Blom bij Berg & Terblijt? Meld je dan snel aan, want vol is vol. En honden mogen niet mee. 

Lees verder

Kindervoorstelling Circus op stelten en meer nieuws van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Lees verder

Richard Jensen van Roda JC: zet mijn team en mij niet buiten spel! 

Voetballer Richard Jensen van Roda JC roept iedereen op om zich te laten vaccineren. Want daarmee zetten we samen corona buiten spel. Bekijk het verhaal van Richard en andere bekende Limburgers op de website van GGD Zuid-Limburg.  

Lees verder

Meer nieuws

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in ut Zaelke Bunde

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex