Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 17 september 2021

Themabijeenkomst gemeenteraad over de wateroverlast 

Op donderdag 23 september vindt een themabijeenkomst plaats voor de gemeenteraad over de wateroverlast van juli 2021. Aanvang 19.00 uur. U kunt de themabijeenkomst volgen via de livestream op onze website. Tijdens de bijeenkomst wordt teruggeblikt op de wateroverlastramp en worden vragen van raadsleden beantwoord.

Lees verder

Expositie Wil van der Laan in Erfgoedhuis Meerssen

Van 9 t/m 17 oktober exposeert schilder-beeldhouwer Wil van der Laan zijn werk in het Erfgoedhuis in Meerssen. Tijdens de expositie maakt u kennis met prachtige bronzen van beroemde machthebbers van het Romeinse Rijk. De expositie is geopend van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren (donderdag tot 20.00 uur). In het weekend is de expositie geopend van 14.15-17.30 uur. Dan is de kunstenaar zelf aanwezig.

Lees verder

Meld uw schade vóór 15 december 2021

De Wet tegemoetkoming schade bij rampen wordt toegepast op de hoogwatersituatie in Limburg. Iedereen kan t/m 15 december geleden schade melden. Dit kan via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het gaat om een tegemoetkoming in de materiële schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar is. Op de site van de RVO leest u meer over de soorten schade, hoe u kunt melden en wat er daarna gebeurt. 

Lees verder

Heeft u hulp nodig bij uw schademelding?

Bent u als ondernemer of particulier getroffen door de wateroverlast en heeft u hulp nodig bij het melden van uw schade bij de RVO? Neem dan contact op met tel. 14 043 of via het algemene mailadres. U kunt uw vragen telefonisch of per mail stellen aan een deskundige medewerker of een afspraak maken om in het gemeentehuis samen uw aanvraag door te lopen. 

Lees verder

Rijk vergoedt ook schade aan personenauto’s particulieren

Is uw auto door het hoogwater in juli zo beschadigd dat hij technisch total loss is verklaard? Dan kunt u in aanmerking komen voor een schadevergoeding van de rijksoverheid. De hoogte van de vergoeding in de schade is € 2.700 voor een personenauto van een particulier. De auto was aantoonbaar WA of WA+ verzekerd. Daarnaast moet in geval van een WA+ verzekering duidelijk zijn dat de verzekeraar de claim heeft afgewezen. 

Lees verder

Nederland verder open met Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Meer weten? Kijk op Rijksoverheid.nl. 

Lees verder

Oproep aan ondernemers getroffen door wateroverlast

Het is voor de brancheorganisaties en het Rijk van belang om meer zicht te krijgen op het aantal bedrijven dat omzetschade heeft geleden en de totale (geschatte) omvang van de geleden omzetschade. Hiertoe is een formulier omzetderving waterschade opgesteld. Om de gesprekken over een mogelijke regeling voor omzetcompensatie te ondersteunen doet de Provincie een dringend verzoek aan ondernemers dit formulier voor 22 september in te vullen en te mailen. 

Lees verder

Alle VMBO-leerlingen in Stella Maris College Meerssen

Op 6 september startte het nieuwe schooljaar. Wethouder Wim Kemp ging langs op het Stella Maris College. Voor hen was het namelijk een extra bijzondere start van het jaar, want de laatste groep vmbo-leerlingen is overgekomen naar Meerssen. Met ingang van dit schooljaar zit de gehele vmbo-populatie, die voorheen in Valkenburg zat, in Meerssen. De Unilocatie Stella Maris College is daarmee een feit.

Lees verder

Scholen krijgen SDG-box overhandigd

Op 15 september gingen wethouders Gerard Ijff (Duurzaamheid) en Wim Kemp (Onderwijs) langs op een aantal scholen in onze gemeente. Ze gingen de zogenaamde SDG-box overhandigen. Wat deze box precies inhoud, houden we nog even geheim. Volgende week informeren we u uitgebreid hierover. Houd dus vooral de gemeentelijke media in de gaten! Alvast een tip: volgende week is het de Week van de Duurzaamheid.

Lees verder

Werkzaamheden Pastoor de Reimsstraat & Past. Creftenstraat

De gemeente Meerssen gaat werkzaamheden uitvoeren in de Pastoor N. de Reimsstraat en Pastoor N. Creftenstraat (gedeelte tussen de Past. Dom. Hexstraat – Past. de Reimsstraat). Hierbij pakken we de riolering en de inrichting van de weg aan. De werkzaamheden starten 27 september en duren tot medio december. 

Lees verder

Taalcafé in de Bibliotheek

Elke vrijdag van 15.00-16.30 uur ben je welkom bij het Taalcafé in de Bibliotheek. In het Taalcafé kun je oefenen met de Nederlandse taal. Er worden gesprekken gevoerd, nieuwe woorden geleerd, we lezen, schrijven of doen een taalspel. Je ontmoet nieuwe mensen en bent op een leuke manier met taal bezig. Het maakt niet uit hoe lang je al Nederlands leert of spreekt. Kom je meedoen? De koffie staat klaar!

Lees verder

Werkzaamheden Vliegenstraat 

Eind 2020 hebben wij infrastructurele aanpassingen gedaan in de Vliegenstraat. Door slecht weer konden we nog niet de rode fietspadcoating aanbrengen. Dat zou in het voorjaar van 2021 gebeuren. Uit inspectie blijkt echter dat het asfalt op diverse plaatsen moet worden vervangen. Dit pakken we eerst aan. Daarnaast passen we de kruisingen Vliegenstraat - Sint Rochusstraat en Kastanjelaan - Vliegenstraat-Spoorstraat aan, zodat ze verkeersveiliger worden. 

Lees verder

Landschapswandeling langs en over de dijken van Julianakanaal 

Op zondag 26 september wandelt IVN Ulestraten in samenwerking met de Heemkundevereniging Meerssen, onder leiding van Fred Erkenbosch, door een gebied dat volop in ontwikkeling is nl. RivierPark Maasvallei en het Buitengoed Geul en Maas. 

Lees verder

Chatspreekuur 'Anders omgaan met de emoties van je Kind'

Kan uw kind soms heel erg boos worden? In reactie op frustratie of een teleurstelling of zomaar, uit het niets? Is uw kind vaak lichtgeraakt en geneigd om emotioneel te reageren op relatief kleine voorvallen? Dan is de themachat 'Anders omgaan met de emoties van je Kind' wellicht interessant voor u.

Lees verder

Terugblik inloopavond Sint Catharinastraat / Pastoor van Eijsstraat Ulestraten

Op 13 september organiseerde BLM Wegenbouw samen met de gemeente een inloopavond over de herinrichting van de Sint Catharinastraat/Pastoor van Eijsstraat. Tijdens de avond konden bewoners en andere geïnteresseerden vragen stellen over de planning en uitvoering van de tijdelijke maatregelen in de Sint Catharinastraat en de definitieve maatregelen in de Pastoor van Eijsstraat. De bijeenkomst was goedbezocht en mensen maakten ruim gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen. 

Lees verder

Sfeervol Meerssen Social Run

Zondag 26 september vindt een hardloopevenement plaats om het hardloopvuurtje in Meerssen brandend te houden: de Sfeervol Meerssen Social Run. Hardlopen zonder wedstrijdelement. Start en finish zijn op de Markt. Wethouder Sport Peter Hovens geeft om 14 uur het startsein. Een ronde is 5 kilometer. Deze kun je één of twee keer lopen. Inschrijven via de website van Sfeervol Meerssen Run. Deelname is gratis. 

Lees verder

Festival Via Belgica: 
Voed de Romein in je

Hang je mooiste toga maar vast klaar: op zondag 3 oktober staat het Romeins kwartier in Heerlen in het teken van - hoe kan het ook anders - de Romeinen! Op het kruispunt van de Via Belgica en Via Traiana vindt het Festival Via Belgica plaats. Een gratis festival met Romeinse workshops, spellen voor de kinderen, ambachten en activiteiten en voor de lekkerbekken genoeg te eten en te drinken.

Lees verder

MaasTrek: wandel mee in RivierPark Maasvallei

Zondag 3 oktober kunt u voor het zevende jaar op rij het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens het grensoverschrijdend wandelevenement 'MaasTrek'. Dit jaar trekken we opnieuw naar het meest zuidelijke stukje van de Maasvallei, in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Maasmechelen en Lanaken, volgens het bekende recept.

Lees verder

Werk in UItvoering

Op onze website vindt u bij 'Werk in Uitvoering' de werkzaamheden die de komende periode plaatsvinden. Zo vindt u er o.a. informatie over de tijdelijke afsluiting van de overweg aan de Roggeveldstraat en de aanleg van een schouwpad langs de spoorlijn Meerssen-Valkenburg. 

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

- Activiteiten in de Bibliotheek

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex