Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 1 oktober 2021

Minister Barbara Visser bezoekt de Gemeente Meerssen in het kader van de wateroverlast

Afgelopen woensdag 29 september bracht de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat Barbara Visser een bezoek aan Limburg in het kader van de wateroverlast. Ze kwam ook naar de gemeente Meerssen. Op onze gemeentelijke website vindt een uitgebreid fotoverslag van het bezoek van de minister. 

Lees verder

Vul de vragenlijst van de Veiligheidsregio in over de crisisaanpak hoogwater! 

Als onderdeel van de evaluatie 'hoogwater', roept Veiligheidsregio Zuid-Limburg samen met de zestien gemeenten u op de vragenlijst in te vullen over de overstromingen van afgelopen juli. De Veiligheidsregio wil onderzoeken hoe inwoners en ondernemers uit de regio de bestrijding beleefden. Invullen kan t/m 10 oktober. Hulp nodig bij het invullen? Dan kunt u op vrijdag tussen 10-12 uur op afspraak terecht in het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Bel voor een afspraak, tel. 043-3642411. 

Lees verder

Stella Maris College krijgt weer een voldoende

Vrijdag 24 september heeft de Inspectie van het Onderwijs het Stella Maris College in Meerssen bezocht. De inspectie heeft geconstateerd dat de onderwijskwaliteit op school weer voldoende is. Dat is goed nieuws! De gemeente Meerssen feliciteert de school met dit mooie resultaat. Deze positieve beoordeling van de Inspectie zou niet zijn behaald zonder de inzet en het harde werk van de medewerkers op de school. Chapeau!

Lees verder

Samen uw levensloop bestendige woning bouwen

De gemeente Meerssen heeft een stuk grond aan de Burgemeester Thijssenlaan in Geulle aangewezen als CPO-locatie. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dat betekent dat we op deze plek graag een initiatief zien ontstaan dat geïnteresseerden zich via de CPO-constructie verenigen in een stichting/vereniging. Vervolgens gaan zij samen geschikte woningen realiseren. De gemeente stelt alleen een aantal technische eisen, zodat de deelnemers voldoende ruimte krijgen zelf invulling te geven aan hun woonomgeving.  

Lees verder

Maas Trek: wandelen RivierPark Maasvallei

Aanstaande zondag 3 oktober kunt u voor het zevende jaar op rij het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens het grensoverschrijdend wandelevenement 'Maas Trek'. Dit jaar trekken we opnieuw naar het meest zuidelijke stukje van de Maasvallei in Maastricht, Meerssen, Maasmechelen en Lanaken. Veel wandelplezier!

Lees verder

Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering

Vanaf 1 januari 2022 wordt de Regeling tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering weer heringevoerd. Deze was in 2021 afgeschaft. Heeft u een laag inkomen (tot 110% van het minimuminkomen) én bent u aanvullend verzekerd voor ziektekosten? Dan heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming in uw premie.

Lees verder

Luxemburgse Kniddels met Europees sausje in Meerssen 

Op 27 september werd er in het Proosdijpark gesmuld van Luxemburgse Kniddels, overgoten met een Europees sausje uit de Kniddel Kitchen van Frank Metscher. Frank komt uit het Luxemburgse Niederanven, een van de zustersteden uit de stedenband Douzelage waar ook Meerssen deel van uitmaakt.  

Lees verder

Cursus Wandel Jezelf Positief Gezond

Wilt u in beweging komen om bewust uw gezondheid op de eerste plaats te zetten? Zou u willen leren werken aan uw belangrijkste bezit: uw gezondheid? Dan is deze wandelcursus echt iets voor u. Onder leiding van een Positief Gezond wandelcoach ga je met een kleine groep de natuur in en worden de diverse dimensies van gezondheid belicht. 

Lees verder

Raadsadviesvergaderingen 6 en 7 oktober 2021

Op woensdag 6 oktober en donderdag 7 oktober vinden raadsadviesvergaderingen plaats. Aanvang 19.00 uur. U kunt de raadsadviesvergaderingen volgen via de livestream op onze website. Hier vindt u ook de agenda's. 

Lees verder

Festival Via Belgica 

Hang je mooiste toga maar vast klaar: aanstaande zondag 3 oktober staat het Romeins kwartier in Heerlen helemaal in het teken van - hoe kan het ook anders? - de Romeinen! Op het kruispunt van de Via Belgica en de Via Traiana vindt het Festival Via Belgica plaats. Een gratis festival met Romeinse workshops en spellen voor de kinderen, ambachten en activiteiten. 

Lees verder

Vooraankondiging raadsvergadering 20 oktober 

Op woensdag 20 oktober vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats. De vergadering begint om 19.00 uur. U kunt de raadsvergadering volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. Er wordt rekening gehouden met een mogelijke uitloop op donderdag 21 oktober. 

Lees verder

Expositie: 2 Vrouwen in de kunst. Vrouwelijke kunst?!

Op zondag 10 oktober is de besloten officiële opening van het Kunsthuis Artistiek Meerssen. Tevens is dit de start van de expositie '2 Vrouwen in de kunst. Vrouwelijke kunst?!' Deze loopt t/m 28 november. Het Kunsthuis is tijdens de expositie geopend van donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. 

Lees verder

Expositie Wil van der Laan in Erfgoedhuis Meerssen

Van 9 t/m 17 oktober exposeert schilder-beeldhouwer Wil van der Laan zijn werk in het Erfgoedhuis in Meerssen. Tijdens de expositie maakt u kennis met prachtige bronzen van beroemde machthebbers van het Romeinse Rijk. Openingstijden? Lees verder.  

Lees verder

Eerste fysieke bijeenkomst Sportakkoord Meerssen

Afgelopen dinsdag vond de eerste fysieke bijeenkomst Sportakkoord Meerssen plaats in het gemeentehuis. Maar liefst 20 partners uit de themagroepen en wethouder sport Peter Hovens waren aanwezig. Onder leiding van Anita Verstappen, Hanneke Philipsen en Roger Heuvelsland werd op een interactieve wijze met elkaar van gedachten gewisseld.

Lees verder

Programma kinderboekweek ‘worden wat je wil’

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar ... ieder kind kan worden waar het van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! Doe je mee?

Lees verder

Herfstsferen opsnuiven in Beneden-Geuldal

Op zaterdag 9 oktober organiseert Het Limburgs Landschap een excursie door het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek en het aangrenzende hellingbos van De Dellen. Wandelt u mee? 

Lees verder

Werk in uitvoering

Op onze website vindt u bij 'Werk in Uitvoering' de werkzaamheden die de komende periode plaatsvinden. Zo vindt u er o.a. informatie over het onderhoud aan de watergangen bij Landgoed Kruisdonk en een update van de werkzaamheden in de Pastoor de Reimsstraat - Pastoor Creftenstraat in Meerssen.  

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex