Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 15 oktober 2021

Afvalkalender gaat digitaal

Vanaf december 2021 wordt de afvalkalender niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Meerssen. De afvalkalender is beschikbaar in de Milieu App of via besteuitafval.nl. Geen smartphone? Of kunt u niet printen? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente via 14 043. In het telefoonmenu kiest u voor optie 4 'geprinte afvalkalender aanvragen'.

Lees verder

Regenboogvlag in top

De gemeente Meerssen hees tijdens de landelijke Coming Out Dag op 11 oktober de Regenboogvlag. Hiermee benadrukken we dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

Lees verder

Vacature-alert! Wij zoeken diverse nieuwe collega's!

Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een medewerker Frontoffice Klant Contact Centrum (KCC). De afdeling Ruimte zoekt een Beleidsmedewerker Afval & Milieu. Iets voor jou? Lees dan snel verder en reageer! 

Lees verder

Gratis verf van Sikkens voor getroffenen wateroverlast 

Tijdens de nationale inzamelingsactie MAX voor Limburg werd geld ingezameld voor de getroffenen van de waterramp. Verfgroothandel Sikkens kondigde toen aan 5.000 potten verf ter beschikking te stellen voor getroffenen. Sinds woensdag kunt u terecht in de loods van de Bergse Kracht om verf van Sikkens af te halen. De loods is vandaag (vrijdag) open van 13-16 uur en zaterdag van 10-17 u. Meer info: lees verder.

Lees verder

Hulp bij Coronatoegangsbewijs 

Wil je toegang tot horeca, een evenement in Nederland of een reis maken binnen de Europese Unie, dan heb je daar een corona(toegangs)bewijs voor nodig. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck of via de website coronacheck.nl. Hulp nodig? De Bibliotheek en Trajekt bieden ondersteuning. Ook bij een papieren bewijs. 

Lees verder

Sessies voor ondernemers 

Speciaal voor ondernemers organiseren Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) en de gemeente Meerssen digitale sessies (op 21 oktober en 4 november) waarin ondernemers terecht kunnen met al hun vragen rondom de gevolgen van de coronamaatregelen. Ook wethouder Economie Peter Hovens en verschillende specialisten schuiven aan.

Lees verder

Training voor mantelzorgers: psychische kwetsbaarheid in je naaste omgeving

Bent u als mantelzorger nauw betrokken bij iemand met psychische problemen? Steunpunt mantelzorg Zuid start in november met de training 'Psychische kwetsbaarheid in je naaste omgeving'. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin u leert goed om te gaan met uw naaste die psychisch kwetsbaar is.

Lees verder

Melding openbare ruimte 24 per dag online indienen 

Wilt u melden dat een lantaarnpaal het niet doet? Dat er afval gedumpt is? Een trottoir verzakt is? Of u geluidsoverlast ervaart? Wist u dat u dit soort meldingen 24 uur per dag kunt doorgeven via onze gemeentelijke website? Klik op de button op de beginpagina en vul het digitale formulier in. Liever telefonisch? Bel dan naar tel. 14 043. Of stuur een mailtje aan ons algemene mailadres. 

Lees verder

Rechthebbenden van graven Meerssen en Bunde gezocht

Bij enkele graven op de begraafplaats van Meerssen en Bunde staan sinds kort bordjes. Van deze graven zijn de rechthebbenden onbekend. Nabestaanden, bezoekers of de rechthebbenden wordt gevraagd contact op te nemen met de gemeente. Dan kan gekeken worden wat met deze graven moet gebeuren. 

Lees verder

Raadsvergadering 
woensdag 20 oktober 

Op woensdag 20 oktober vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats. De vergadering begint om 19.00 uur. U kunt de raadsvergadering volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. Lees verder voor de agendapunten van deze vergadering. 

Lees verder

Expositie 'Jochie, je moet er trots op zijn...' in de Synagoge

Op vrijdag 8 oktober werd de schilderijen-expositie 'Jochie, je moet er trots op zijn...' geopend. De expositie is in de voormalige Synagoge in Meerssen met werk van Herman Silbernberg. Kijk voor meer informatie en openingstijden op onze website. 

Lees verder

Expositie Wil van der Laan in Erfgoedhuis Meerssen

Tot en met zondag 17 oktober exposeert schilder-beeldhouwer Wil van der Laan zijn werk in het Erfgoedhuis in Meerssen. Neem een kijkje bij deze bijzondere expositie en maak kennis met prachtige bronzen van beroemde machthebbers van het Romeinse Rijk. Openingstijden? Lees verder.  

Lees verder

Herinrichting gedeelte Pastoor Arnold Somyasingel

Door meldingen van parkeeroverlast in Pastoor Arnold Somyasingel ter hoogte van de huisnummers 165-235 heeft de gemeente in maart 2020 tijdelijke maatregelen genomen ten aanzien van het parkeren op de straat. In het voorjaar 2022 willen we een gedeelte van de straat herinrichten. De ontwerptekening vindt u nu op de projectpagina op onze website.   

Lees verder

Koffietijd in de Bieb

Elke maandagmiddag is er een gezellig koffiemoment in het leescafé van de Bibliotheek. Gastvrouw Annemie staat van 14.00-16.00 uur voor iedereen klaar met een kopje koffie/thee en iets lekkers. Een moment van ontspanning, 'n praatje, 'n ontmoeting of met een krantje of tijdschrift. Iedereen is welkom, ook niet-leden. Wel graag uw coronatoegangsbewijs tonen.

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Ontmoetingspunt De Ketel

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex