Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 29 oktober 2021

Informatiemarkt in De Stip voor getroffenen wateroverlast  

In juni en juli 2021 zijn enkele honderden huishoudens en diverse bedrijven in de gemeente Meerssen zwaar getroffen door wateroverlast. Wethouder Wim Kemp heeft namens het college van B&W gesprekken gevoerd met getroffen bewoners. Doel van deze gesprekken was in kaart te brengen welke behoefte er in de nasleep van de wateroverlast leeft aan informatie en ondersteuning. Naar aanleiding van de geconstateerde behoefte heeft de gemeente besloten om op zondag 28 november een informatiemarkt te organiseren. 

Lees verder

Gemeentebegroting 2022 en Begrotingsvergadering

Op maandag 8 en woensdag 10 november is de jaarlijkse begrotingsvergadering van de gemeenteraad. De vergadering begint op maandag om 17.00 uur en op woensdag om 18.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op onze website. Hier kunt u ook de Gemeentebegroting 2022 inzien. 

Lees verder

Agenda raadsadviesvergadering woensdag 3 november 2021

Op woensdag 3 november vindt er een digitale raadsadviesvergadering plaats. De vergadering begint om 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op onze website. Hier vindt u ook de agendapunten voor deze vergadering.  

Lees verder

Wandeling vanuit de Hoeskamer Ulesjtraote

U kunt weer weer lekker wandelen vanuit de Hoeskamer Ulesjtraote. Op donderdagmiddag 4 november wandelt u onder leiding van IVN-natuurgids Els Derks-van der Wiel door de mooie omgeving van Ulestraten. Vertrek om 13.30 uur vanaf de Hoeskamer Ulesjtraote. Deelname is gratis. Na afloop kunt u gezellig een kopje koffie/thee of fris te drinken. 

Lees verder

Militaire oefening

Van 6 tot en met 8 december is er een militaire oefening in de gemeente Meerssen. De oefening wordt gehouden voor militairen van de Koninklijke Landmacht. De militairen gaan klimmen en afdalen in de Curfsgroeve. In de nacht van 6 op 7 december zijn er nog andere activiteiten in de groeve. De militairen overnachten op het Militair Oefenterrein De Dellen. 

Lees verder

De Nacht van de Nacht

Op zaterdag 30 oktober doet de gemeente Meerssen mee aan de Nacht van de Nacht. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de gevolgen van verlichting in het donker. We doven tijdens de Nacht van de Nacht een gedeelte van de aanstraalverlichtingen van het Proosdijpark, het Bestuurscentrum en de Basiliek.

Lees verder

Reconstructie Hein Cortenstraat en Burgemeester Janssenstraat in Ulestraten

In de week van 8 november tot en met 12 november begint aannemer Laeven B.V met de reconstructie van de Hein Cortenstraat en de Burgemeester Janssenstraat. Hierdoor is er vanaf maandag 8 november tot en met vrijdag 17 december geen doorgaand verkeer mogelijk via de Hein Cortenstraat en de burgemeester Janssenstraat.

Lees verder

Bouw samen uw levensloopbestendige woning

De gemeente Meerssen heeft een stuk grond aan de Burgemeester Thijssenlaan in Geulle aangewezen als CPO-locatie. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Via een CPO-constructie verenigen mensen zich in een stichting/vereniging. Vervolgens gaan zij samen geschikte woningen realiseren. Belangstelling? Kijk op onze website. Inschrijven is mogelijk tot 31 oktober.

Lees verder

Kunt u niet meer zelfstandig naar de bibliotheek komen? 

Meld u zich dan aan voor Bibliotheek-aan-Huis. Deze service van Bibliotheek Meerssen  is er voor mensen die aan huis gebonden zijn door ziekte, handicap of ouderdom. Om van deze service gebruik te kunnen maken, moet u lid te zijn van de bibliotheek. Het lenen van boeken en andere materialen via de service Bibliotheek-aan-Huis is verder gratis. Belangstelling? Lees verder op onze website.

Lees verder

Bladruimen & Bladkorven

De herfst is weer in het land. Zoals elk jaar ruimt de gemeente van oktober t/m december weer de gevallen bladeren op. We hebben op ca. 70 locaties in de gemeente bladkorven geplaatst. In deze korven kunt u bladeren gooien. De korven zijn niet bedoeld voor ander afval! Als ander afval in de bladkorven wordt gegooid, dan wordt de bladkorf verwijderd.

Lees verder

Sirenealarm (WAS)

Elke eerste maandag van de maand hoort u de sirenes in onze gemeente (test). Zij vormen samen het Waarschuwings- en Alarmeringssysteem (WAS). In de komende jaren besluit de rijksoverheid of en hoe het sirenealarm wordt voortgezet. Meer feiten en cijfers leest u op onze website.

Lees verder

Werk in uitvoering

Op onze website vindt u bij 'Werk in Uitvoering' de werkzaamheden die de komende periode plaatsvinden. Zo vindt u er o.a. een update over de werkzaamheden in de Pastoor N. de Reimsstraat en Pastoor N.  Creftenstraat, de herinrichting van de Pastoor van Eijsstraat in Ulestraten en de tijdelijke afsluiting van het fietspad bij de rotonde Sint Josephstraat ivm werkzaamheden.

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex