Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 5 november 2021

Informatiemarkt voor getroffenen wateroverlast  

Op zondag 28 november organiseert de gemeente Meerssen een informatiemarkt voor getroffenen van de wateroverlast. Deze vindt plaats in Gemeenschapshuis De Stip. De informatiemarkt heeft als doel praktische vragen te beantwoorden op allerlei gebied. Daarom zijn er diverse organisaties aanwezig. Wilt u de informatiemarkt bezoeken? Meld u dan aan voor een van de drie tijdsblokken. Vergeet uw coronatoegangsbewijs (QR code) en mondkapje niet! 

Lees verder

Statement van de 16 Zuid-Limburgse burgemeesters

Het aantal coronabesmettingen loopt weer op. Dinsdag werden daarom passende maatregelen aangekondigd. De 16 Zuid-Limburgse burgemeesters nemen deze situatie natuurlijk heel serieus. Ze overleggen samen over wat er - kijkend ook naar de cijfers in Zuid-Limburg - nodig is. We blijven in Zuid-Limburg de landelijke lijn volgen. Dat betekent dat we - tot nader order van de Rijksoverheid - geen aanvullende maatregelen treffen en dus ook geen (grootschalige) evenementen verbieden. Lees verder voor het hele statement. 

Lees verder

Extra coronamaatregelen 

Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, heeft het kabinet extra maatregelen genomen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. Op onze coronapagina leest u meer hierover. Actuele informatie vindt u ook altijd op rijksoverheid.nl. Blijf gezond!

Lees verder

Lim­burg heeft 1,2 mil­jard no­dig voor wa­ter­vei­lig­heid

Minister Visser heeft dinsdag de Limburgse Propositie Water in ontvangst genomen. Hierin wordt het Rijk uitgenodigd samen met de regio te werken aan een structurele aanpak en financiering voor klimaatadaptatie om de watersystemen in Limburg klimaatrobuust te maken. Het Rijk wordt ook opgeroepen de prioritering van de projecten in het Hoogwaterbeschermingsprogramma aan te passen én om samen met de regio een fonds van 1,2 miljard euro te realiseren.

Lees verder

Heeft u behoefte aan een gesprek of hulp nav de wateroverlast? 

De wateroverlast heeft een diepe impact gehad op de samenleving in de gemeente Meerssen. Het kan zijn dat u hier last van heeft, zowel op psychosociaal vlak, als materieel vlak. Het kan ook zijn dat uw kinderen deze gebeurtenis als traumatisch hebben ervaren. Heeft u behoefte aan een gesprek of hulp? Neem dan vrijblijvend contact op met Trajekt Meerssen. 

Lees verder

Bijdrage Rampenfonds ook voor gedupeerden wateroverlast 29 juni 

De gemeente heeft een projectaanvraag ingediend bij het Nationaal Rampenfonds om ervoor te zorgen dat ook gedupeerden van de wateroverlast van 29 juni 2021 in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage van max. 1000 euro uit het Rampenfonds. Het NRF is hiermee akkoord gegaan. Bent u één van de gedupeerden? U kunt t/m 29 november een aanvraag indienen. Dien ook bij twijfel ook uw aanvraag in. We zullen dit als gemeente dan nader bekijken. 

Lees verder

Aanvraagperiode NRF-steun herstelprojecten verenigingen, stichtingen verlengd

Naar aanleiding van de wateroverlast komen bij het NRF ook aanvragen binnen voor financiering van herstelprojecten van verenigingen, stichtingen en (andere) maatschappelijke organisaties. De aanvraagperiode is verlengd tot 1 januari 2022.

Lees verder

Begrotingsvergadering ook op televisie bij Meer Vandaag

Aanstaande maandag vindt de jaarlijkse begrotingsvergadering van de gemeenteraad plaats. De vergadering begint om 17 uur. Het vervolg is op woensdag 10 november vanaf 18 uur. U kunt de vergadering beide dagen volgen via de livestream op onze website en op televisie bij Meer Vandaag.

Lees verder

Open je wereld voor pleegzorg!

Deze week is het de Week van de Pleegzorg. Voor meer dan 23.000 kinderen in Nederland is het niet vanzelfsprekend om thuis veilig en stabiel op te groeien.Gelukkig zijn er veel pleeggezinnen die een kind liefdevol opvangen. Toch zijn er meer pleegouders nodig. Om te zorgen dat er een passende plek is voor ieder kind dat pleegzorg nodig heeft, zoeken we 3500 nieuwe pleegouders. 

Lees verder

Start werkzaamheden Pastoor van Eijsstraat Ulestraten

De Pastoor van Eijsstraat in Ulestraten ondergaat een herinrichting. De maximum snelheid in de straat wordt 30 km/u. Daarnaast leggen we een nieuw regenwaterriool aan. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, vinden de werkzaamheden in fases plaats. Meer informatie vindt u op onze website.

Lees verder

Inloopavond Parkeerbeleid 

Op 8 december organiseert de gemeente Meerssen een inloopavond over het parkeerbeleid 2022-2025. U kunt tussen 18.15-20.00 uur binnenlopen in De Stip in Meerssen. U moet zich vooraf wel even aanmelden. Vergeet niet uw coronatoegangsbewijs mee te nemen. Tijdens de avond kunt u vragen stellen en eventuele verbetervoorstellen kenbaar maken. Het parkeerbeleid staat op ook op onze website. Via mail kunt u ook suggesties indienen.   

Lees verder

Inzameling afval wateroverlast

Uit de bewonersbijeenkomsten met getroffenen van de wateroverlast bleek dat een aantal huishoudens op advies van de verzekeraar nog niet alles hebben opgeruimd. De gemeente wil hierbij helpen en zorgt voor het (gratis) ophalen van dit grof huisvuil. Het gaat dan om afval dat verbonden is aan de wateroverlast. Hiervoor zal een aparte afvalwagen om de twee weken rondrijden. U moet zich hier wel voor aanmelden. 

Lees verder

Houd de stoepen bladervrij

Nu het herfstweer in het land is, verkleuren de bomen en vullen de straten zich met afvallende bladeren. Als gemeente zorgen wij ervoor dat de straten zo schoon mogelijk blijven. We vragen inwoners die hier fysiek toe in staat zijn, hun eigen stoep bladervrij te houden. Heeft u een oudere buur of woont u naast iemand die slecht ter been is? Veeg dan ook even zijn of haar stoepje. Wel zo aardig! Het voorkomt ook dat de putten en riolen verstopt raken.

Lees verder

Afvalkalender gaat digitaal

Vanaf december 2021 wordt de afvalkalender niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Meerssen. De afvalkalender is beschikbaar in de Milieu App of via besteuitafval.nl. Geen smartphone? Of kunt u niet printen? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente via tel. 14 043. Kies vervolgens in het telefoonmenu voor optie 4 'geprinte afvalkalender aanvragen'. U krijgt dan in december een papieren versie thuisgestuurd. 

Lees verder

Kinderkleding & speelgoedbeurs

Op 21 november 2021 is van 9.00 tot 12.30 uur de Kinderkleding- & speelgoedbeurs in Gemeenschapshuis De Stip (Pastoor Dominicus Hexstraat 10) in Meerssen. U bent van harte welkom. Entree en parkeren is gratis.  

Via Belgica wandelweekend

Na het succes van de allereerste Via Belgica Wandel III-daagse vindt voor alle wandelliefhebbers op 5, 6 en 7 november weer een Via Belgica Wandelweekend plaats. Laat je gratis en voor niks dwars door de Limburgse heuvels meenemen en duik nog dieper in het Romeins verleden.

Lees verder

Wandelmaatje gezocht!

Vindt u het leuk om te wandelen? Bent u fit, graag buiten en gaat u graag met mensen om? We zoeken maatjes om af en toe een wandelingetje te maken met dorpsgenoten die er zelf niet zo gauw aan toe komen. Er zijn mensen die alleen thuis wonen, veel stil zitten, niet of nauwelijks buiten komen en soms een stimulans nodig hebben om iets te gaan ondernemen. Meer weten? Lees verder!

Lees verder

Sint Maarten en Sinterklaas in Rothem

Zoals ieder jaar wordt er Sint Maarten in Rothem gevierd. Donderdag 11 november wordt om 18.30 uur met lampionnen vertrokken vanaf het Pastoor Geelenplein door Rothem. Bij terugkomst op het Pastoor Geelenplein wordt het Sint Maartensvuur ontstoken. De Goedheiligman wordt zondag 14 november rond 13.45 uur verwacht 'Tussen de Bruggen' en zal via de Klinkenberg en de Kerkweg naar 'De Koel' gaan. 

Online toeristische Wegwijzer voor Zuid-Limburg

Visit Zuid-Limburg stelt gratis haar nieuwe 'Online Wegwijzer Zuid-Limburg' - in vaktermen een widget - beschikbaar voor alle toeristisch-recreatieve ondernemers die daar belangstelling voor hebben. Met deze nieuwe techniek, kan elk bedrijf uit de branche haar gasten actuele toeristische informatie - naar keuze - aanbieden over bijvoorbeeld activiteiten en routes in de (eigen) omgeving.

Lees verder

Cursus 'Veilig online met DigiD'

De overheid gaat digitaal. Jij ook? Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn alleen nog digitaal te gebruiken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het gebruik van een DigiD of het doorgeven van een verhuizing. Vind je het moeilijk om met websites van de overheid te werken? Bibliotheek Meerssen biedt in samenwerking met de gemeente de beginnerscursus 'Veilig online met DigiD' aan.

Lees verder

CJG043 organiseert themachat over zindelijkheid

Wilt u binnenkort gaan starten met de zindelijkheidstraining van uw kind en vraagt u zich af hoe u dit het beste kunt aanpakken? Of zijn jullie al begonnen met de zindelijkheidstraining en loopt u tegen bepaalde dingen aan? Dan is het Thema Chatspreekuur 'Zindelijkheid' van CJG043 wellicht interessant voor u.

Lees verder

Een kleurrijke placemat voor bij het Nationale Schoolontbijt

Van 1 tot 5 november vond weer het Nationaal Schoolontbijt plaats. Basisschoolleerlingen in het Heuvelland en Maastricht hebben samen met hun meesters en juffen gezond en gezellig ontbeten in de klas. In deze feestelijke ontbijtweek willen we het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind.

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Militaire oefening

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex