Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 12 november 2021

Eerste boom Herdenkingsbos voor drs Jan Mans

Woensdag 10 november was Boomfeestdag. Dé uitgelezen dag om de eerste boom te planten van het Herdenkingsbos in de gemeente Meerssen. Deze boom is ter nagedachtenis van drs. Jan Mans, voormalig burgemeester en ereburger van de gemeente Meerssen en bovenal een deskundige en warme man. Volgend jaar in november worden de andere 330 bomen geplant. Samen met houten 'herinneringsbankjes' vormen zij straks een mooi gebied waar mensen kunnen herdenken, herinneringen ophalen en troost vinden.  

Lees verder

Enquête! Denk mee over Burgerparticipatie, Actief Burgerschap en Burgerkracht

De gemeente doet haar werk voor alle inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen. Omdat u als geen ander weet wat uw buurt of wijk nodig heeft, vragen wij u regelmatig om mee te denken over plannen en projecten. Om u 'mee te nemen' in de ontwikkelingen rond de nieuwe Omgevingswet & Participatie en tegelijkertijd te horen wat naar uw mening goed gaat en beter kan op het gebied van burgerparticipatie, actief burgerschap en burgerkracht houden wij een online-enquête. Denk mee en vul de enquête in vóór 9 december!

Lees verder

Vertel ons over jouw ideale centrum tijdens de Meerssense Toekomstwandelingen!

We zijn al een tijd aan de slag met het Centrumplan en gaan nu de laatste puntjes op de i zetten. Een levendig centrumgebied met de sfeervolle Markt als centrale ontmoetingsplek. Kan het nóg beter en mooier? Daar willen we samen met jou achter komen! Hoe we dat gaan doen? We gaan wandelen! Tijdens de toekomstwandeling kijken we om ons heen en praten aan de hand van vijf thema's over de manier waarop we het hart van Meerssen een mooie toekomst kunnen geven. Wandel je mee?

Lees verder

Informatie coronamaatregelen

Op vrijdag 12 november om 19.00 uur is er een nieuwe persconferentie van demissionair minister-president Marc Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge over de coronamaatregelen. Actuele informatie over de coronamaatregelen vindt u op rijksoverheid.nl/coronavirus. In de loop van de avond delen we het nieuws ook op de coronapagina op onze website en de gemeentelijke social media. 

Lees verder

Gedupeerden wateroverlast 29 juni: dien vóór 29 november uw aanvraag NRF in! 

Ook gedupeerden van de wateroverlast van 29 juni kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage van maximaal 1000 euro uit het Rampenfonds (NRF). Bent u één van deze gedupeerden? Dien dan tijdig (vóór 29 november) uw aanvraag in. Ook bij twijfel! We zullen dit als gemeente dan nader bekijken. 

Lees verder

Heeft u behoefte aan een gesprek of hulp nav de wateroverlast? 

De wateroverlast heeft een diepe impact gehad op de samenleving in de gemeente Meerssen. Het kan zijn dat u hier last van heeft, zowel op psychosociaal vlak, als materieel vlak. Het kan ook zijn dat uw kinderen deze gebeurtenis als traumatisch hebben ervaren. Heeft u behoefte aan een gesprek of hulp? Neem dan vrijblijvend contact op met Trajekt Meerssen. 

Lees verder

Gemeentebegroting 2022 

Afgelopen maandag en woensdag was de jaarlijkse begrotingsvergadering van de gemeenteraad. Meer informatie over de Gemeentebegroting 2022 vindt u in de 'Gemeentebegroting in één oogopslag' die woensdag 24 november in Weekblad de Geulbode verschijnt. Deze info staat dan tevens op onze gemeentelijke website.   

Lees verder

Afvalkalender gaat digitaal

Vanaf december 2021 wordt de afvalkalender niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Meerssen. De afvalkalender is beschikbaar in de Milieu App of via besteuitafval.nl. Geen smartphone? Of kunt u niet printen? Bel dan met de gemeente via tel. 14 043. Kies in het telefoonmenu optie 4 'geprinte afvalkalender aanvragen'. U krijgt dan in december een papieren versie thuisgestuurd.

Lees verder

Themabijeenkomst Toekomstbestendig begraafplaatsenbeheer

Op dinsdag 23 november vindt er een themabijeenkomst voor de gemeenteraad plaats over 'Toekomstbestendig begraafplaatsenbeheer'. Aanvang 19.00 uur. U kunt deze themabijeenkomst volgen via de livestream op deze website.

Lees verder

Themabijeenkomst 'Onderzoeks-rapportage oorzaken hinder en schade door verkeerstrillingen Sint Catharinastraat'

Op dinsdag 23 november vindt een themabijeenkomst voor de gemeenteraad plaats over de 'Onderzoeksrapportage oorzaken hinder en schade door verkeerstrillingen Sint Catharinastraat Ulestraten'. De themabijeenkomst begint om 20.00 uur. Via de livestream op onze website kunt u de bijeenkomst volgen.

Lees verder

Vooraankondiging raadsvergadering

Op woensdag 15 december vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats. De vergadering begint om 19.00 uur. Belangstellenden kunnen de vergadering volgen via de livestream op onze website. Er wordt rekening gehouden met een mogelijke uitloop op donderdag 16 december. Ook dan begint de vergadering om 19.00 uur. 

Lees verder

Voorlezen en muziek op schoot

Op woensdag 24 november van 15.00-16.00 uur staat er een gezellige activiteit voor de allerkleinsten gepland in de bibliotheek. Lekker bij papa of mama op schoot luister je naar verhaaltjes en maak je samen muziek. Het voorlezen wordt verzorgd door Stella en Antoinette van het consultatiebureau.

Lees verder

Inzameling afval wateroverlast

Uit de bewonersbijeenkomsten met getroffenen van de wateroverlast bleek dat een aantal huishoudens op advies van de verzekeraar nog niet alles hebben opgeruimd. De gemeente wil hierbij helpen en zorgt voor het (gratis) ophalen van dit grof huisvuil. Het gaat dan om afval dat verbonden is aan de wateroverlast. Hiervoor zal een aparte afvalwagen om de twee weken rondrijden. U moet zich hier wel voor aanmelden.   

Lees verder

Werk in uitvoering

Op onze website vindt u bij 'Werk in Uitvoering' de werkzaamheden die de komende periode plaatsvinden. Zo vindt u er o.a. een update over de werkzaamheden in de Pastoor N. de Reimsstraat en Pastoor N. Creftenstraat (fase 5) en informatie over de herinrichting van de Pastoor van Eijsstraat in Ulestraten.

Lees verder

Voorlees- en knutselmiddag

Woensdag 17 november is van 14.30-16.00 uur weer de maandelijkse voorlees- en knutselmiddag in de bibliotheek. Natuurlijk staat deze middag in het teken van Sinterklaas. Iedereen is welkom en je hoeft geen lid te zijn. Graag vooraf aanmelden.

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex