Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 3 december 2021

Samen brengen we de rust terug in de zorg! 

Op dit moment hebben we in heel Nederland te maken met hoge besmettingsaantallen. Zuid-Limburg is daar geen uitzondering op. Integendeel zelfs, de zorgpartijen in onze regio luidt de noodklok. Voor het weekend kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan. Die maatregelen zijn nodig om de druk op de zorg te verminderen. De burgemeesters van Zuid-Limburg maken zich zorgen. Ze sluiten aan bij het bericht van de zorgpartijen afgelopen zaterdag in de diverse media. Lees verder voor de hele verklaring van de burgemeesters. 

Lees verder

Wie verdient een Jeugdlintje?

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het 'Jeugdlintje' in het leven geroepen. Kent u iemand die een Jeugdlintje verdient? Nomineer hem/haar vóór 1 april.

Lees verder

Webinar Watersysteem gemeente Meerssen

Op 29 juni en in juli werd ook onze gemeente getroffen door enorme wateroverlast. De vraag die we vaak krijgen, is hoe het watersysteem binnen de gemeente Meerssen er uit ziet, welke overheden waar voor verantwoordelijk zijn en welke maatregelen gerealiseerd kunnen worden om herhaling te voorkomen. Op dinsdag 14 december geeft wethouder waterbeheer Gerard IJff vanaf 19.00 uur tijdens een webinar uitleg over hoe het watersysteem in onze gemeente er uit ziet. U kunt zich aanmelden via 'Lees verder'.

Lees verder

Werkzaamheden Geulduiker niet voor 2022 klaar

Rijkswaterstaat is nog aan het werk bij de Geulduiker in Bunde. Dit zal nog een aantal weken duren. Vier van de vijf duikers zijn ver schoon, met uitzondering van wat slip in het diepste deel van de duikers. De middelste duiker zit nog heel vol met tegen elkaar aan geduwd hout. Om deze schoon te krijgen, maakt de aannemer aan de uitstroom kant van de duikers een soort werkeiland. 

Lees verder

Wateroverlast had geen invloed op het drinkwater in de gemeente Meerssen

Afgelopen zomer heeft Limburg te maken gehad met enorme wateroverlast waarbij de Maas en de Geul buiten hun oevers traden. In hoeverre heeft deze wateroverlast invloed gehad op de kwaliteit van het drinkwater in onze gemeente? Het antwoord is: dit heeft géén invloed (gehad) op de kwaliteit van het drinkwater. WML legt het uit op onze website. 

Lees verder

Maandag 6 april 12 uur: Testbericht NL Alert

Op  maandag 6 december rond 12.00 uur zendt de overheid weer een NL Alert testbericht uit in heel Nederland. Dit bericht ontvangt u op uw mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie over NL Alert op de landelijke crisiswebsite. 

Lees verder

Telefonische bereikbaarheid 

Door technische storingen kan het voorkomen dat de gemeente telefonisch minder goed bereikbaar is. We doen er alles aan om dit op te lossen. Heeft u een dringende vraag en lukt het niet per telefoon, stuur dan een e-mail. Onze excuses voor het ongemak.

Lees verder

Ter inzage: Ontwerp-Natura 2000 beheerplan Geuldal 

De natuur beleven, benutten en beschermen. Daar draait het om in de Natura2000-gebieden. Nederland telt 161 Natura2000-gebieden. Ze maken deel uit van een samenhangend netwerk van natuurgebieden binnen de Europese Unie. Gedeputeerde Staten van Limburg hebben op 9 november het Natura-2000 Beheerplan Geuldal in ontwerp vastgesteld. Het Ontwerp Natura 2000-bebeerplan ligt tot 5 januari ter inzage.  

Lees verder

Webinar WTS & Verzekeringen terugkijken?  

Dinsdag organiseerde de gemeente een webinar over de WTS & Verzekeringen. In dit webinar gaf ervaringsdeskundige Joop Kneepkens een algemeen beeld van situatie m.b.t. de verzekeringen en WTS. U kunt het webinar bekijken op onze website. Bent u getroffene en heeft u problemen met de schadeafhandeling bij uw verzekeraar? Kunt u hulp gebruiken bij de schademelding WTS? Wilt u hiervoor graag in contact komen met Joop Kneepkens? Lees verder op onze site. 

Lees verder

Schade door hoogwater? Geef het uiterlijk 15 december door!

Heeft u hoogwaterschade te melden? Doe dit in ieder geval vóór 15 december 2021 op rvo.nl/wtsjuli2021. Ook als u de precieze schade nog niet weet! Lukt het niet online? Neem dan telefonisch contact op met tel. 088-0424070.

Lees verder

Afvalkalender 2022 nu online

De Afvalkalender 2022 staat nu online op besteuitafval.nl en in de Milieu App. De afvalkalender wordt niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Meerssen. Geen smartphone? Of kunt u niet printen? Bel dan met de gemeente via tel. 14 043. Kies in het telefoonmenu optie 4 'geprinte afvalkalender aanvragen'. U krijgt dan in december een papieren versie thuisgestuurd.

Lees verder

Gratis met Omnibuzz naar locatie voor uw boosterprik

Ouderen vanaf 65 jaar zónder Omnibuzz pas kunnen sinds 1 december weer gratis reizen naar de locatie waar ze terecht kunnen voor hun corona-boosterprik. Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie - net als bij de 1e en 2e vaccinatie - ook weer gratis. 

Lees verder

Alles over het Sociaal Team: hoe zit het met huishoudelijke hulp?

Een scootmobiel, traplift of hulp bij het huishouden. Zomaar enkele onderwerpen die binnenkomen bij het Sociaal Team. De komende tijd vertellen we u graag wat dit team precies doet, hoe ze te werk gaan en geven we tips hoe u in sommige gevallen zelf de oplossing in handen heeft. Deze week meer over huishoudelijke hulp.

Lees verder

Straatverlichting kapot?
Meld het ons!

In deze lange donkere dagen is het fijn dat er straatverlichting is. Dat is prettiger en veiliger. Ziet u dat ergens in onze gemeente de openbare verlichting het niet doet? Geef het dan aan ons door. Hoe u dat doet? Dat kan 24 uur per dag via onze website of ons e-mailadres. Of tijdens kantooruren via een telefoontje aan ons Klant Contact Centrum. 

Lees verder

Startschot aanbesteding 'Knopen Lopen-wandelnetwerk'

Provincie Limburg is definitief akkoord met het invoeren van het nieuwe wandelnetwerk Knopen Lopen. Hiermee onderstreept de Provincie het belang van een goede wandelinfrastructuur voor Zuid-Limburg. Niet alleen de toeristen, maar ook de inwoners plukken hier de vruchten van. De Provincie Limburg draagt aan de totale kosten 500.000 euro bij: een belangrijke voorwaarde om te kunnen starten met de aanbesteding. 

Lees verder

Orange the World: 
wij zijn #medestander!

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45%. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Dan start ook de jaarlijkse campagne Orange the World. De campagne eindigt op 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen. 

Lees verder

Parkeerontheffing 2022 binnenkort in uw brievenbus

Heeft u een parkeerontheffing/vergunning? Voor het einde van het jaar ontvangt u per post een nieuwe ontheffing/vergunning voor 2022. Zijn uw gegevens gewijzigd of wijzigen deze binnenkort? Geef dit dan zo snel mogelijk door!

Lees verder

Zelf aan de slag met duurzaamheid...maar hoe dan?

De gasprijs gaat omhoog, de klimaattop is achter de rug en dagelijks komen er berichten in het nieuws dat we duurzamer moeten gaan leven. De meeste mensen willen best iets doen voor het klimaat en meedoen met de energietransitie. Maar waar begin je? We geven enkele tips op onze website.

Lees verder

Gladheidsbestrijding:
wat doet de gemeente

De kans op winterse weervoorspelling wordt steeds groter. Op onze gemeentelijk website vertellen wij u hoe de gemeente Meerssen omgaat met de gladheidbestrijding op de wegen binnen de gemeente. Hier vindt u ook alle strooiroutes binnen de gemeente Meerssen.

Lees verder

Taalcafé in de Bibliotheek

Vanaf vrijdag 3 december van 15.00 tot 16.30 uur ben je weer wekelijks welkom bij het Taalcafé in de Bibliotheek. In het Taalcafé kun je oefenen met de Nederlandse taal. We voeren gesprekken, leren nieuwe woorden, lezen, schrijven of doen een taalspel. Soms praten we over een thema, soms gewoon over wat we deze week hebben meegemaakt.

Lees verder

Werk in uitvoering

Op onze website vindt u bij 'Werk in Uitvoering' de werkzaamheden die de komende periode plaatsvinden. Zo vindt u er o.a. van Enexis aan de Pasweg in Bunde en  werkzaamheden van Ziggo in Westbroek Geulle.

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex