Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 10 december 2021

Gemeenteraadsverkiezingen: Kom werken bij het stembureau!

Op 16 maart 2022 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Ook op 14 en 15 maart kunnen mensen al hun stem uitbrengen. We zoeken nog mensen die willen werken bij de stembureaus. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden! Voor het werken op het stembureau ontvang je een vergoeding van de gemeente. Interesse? Lees snel verder. We houden rekening met de geldende coronamaatregelen, zodat iedereen veilig kan werken!

Lees verder

Webinar Watersysteem 

Op 29 juni en in juli werd ook onze gemeente getroffen door enorme wateroverlast. Op 14 december geeft wethouder Gerard IJff vanaf 19 uur een webinar. Tijdens dit webinar besteden we aandacht aan waar het water vandaan komt, geven we feiten over de buien en de wateroverlast van afgelopen zomer, geven we uitleg per woonkern en waar we als gemeente op dit moment mee bezig zijn. In januari is een vervolg. U kunt zich nog aanmelden!

Lees verder

Infobulletin 'Gemeente Meerssen, na het water ...' - Nummer 2

Deze week ontvingen alle huishoudens in de gemeente Meerssen de tweede uitgave van het informatiebulletin 'Gemeente Meerssen, na het water ...'. De digitale versie van het infoblad kunt u lezen op onze gemeentelijke website. 

Lees verder

In het zonnetje ... 

In juli kreeg onze gemeente te maken met enorme wateroverlast. Mensen moesten hals over kop huis en haard achterlaten en een veilig onderkomen elders zoeken. De impact was groot, zowel materieel als emotioneel. De hulp en ondersteuning in die zware tijd van vrijwilligers, mensen in de buurt, buren was hartverwarmend. Zo ook van Stichting Bergse Kracht. De vrijwilligers werden daarom deze week in 't zonnetje gezet. 

Lees verder

Afvalkalender 2022 nu online

De Afvalkalender 2022 staat nu online op besteuitafval.nl en in de Milieu App. De afvalkalender wordt niet meer huis-aan-huis verspreid. Geen smartphone? Of kunt u niet printen? Bel dan met de gemeente via tel. 14 043. Kies in het telefoonmenu optie 4 'geprinte afvalkalender aanvragen'. U krijgt dan een papieren versie thuisgestuurd.

Lees verder

Heeft u hoogwaterschade? 
Meld het uiterlijk 15 december!

Meld hoogwaterschade uiterlijk 15 december 2021 via rvo.nl/wtsjuli2021. Ook als u nog niet precies weet hoeveel schade u heeft, of nog contact hebt met de verzekeraar, is het van belang dat u zich uiterlijk 15 december meldt. Alleen dan heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming. Lukt het niet online? Neem dan telefonisch contact op: 088-0424070.

Lees verder

Denk goed na over uw zorgverzekering!

Elk jaar krijgt u de kans om uw zorgverzekering aan te passen of over te stappen naar een andere verzekering. Dat moet vóór het einde van het jaar gebeuren. Dat betekent dat dit het goede moment is om na te denken over uw zorgverzekering in 2022. Op de site van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland meer.

Lees verder

Mensenrechtenvlag wappert ook in de gemeente Meerssen

Vrijdag 10 december is de internationale Dag van de Mensenrechten. Ook in de gemeente Meerssen hebben we de Mensenrechtenvlag gehesen. Een kleurige vlag waarmee we aandacht vragen voor gelijkheid van ieder mens op deze aarde.

Lees verder

Op welke fondsen kunt u aanspraak maken?

Het Rampenfonds Limburg, het Watersnoodfonds Limburg en het Nationaal Rampenfonds. Allemaal fondsen die opgericht zijn om getroffenen van de wateroverlast financieel te helpen. Maar door de vele nieuwsberichten zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Gemeente Meerssen maakt het overzichtelijk voor u.

Lees verder

Raadsvergadering 15 december

Op woensdag 15 december vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de livestream op onze gemeentelijke website. Hier vindt u ook de agendapunten voor deze vergadering.

Lees verder

Stichting Leergeld zoekt coördinator intakers

Stichting Leergeld Maastricht & Heuvelland stelt zich ten doel te voorkomen dat kinderen sociaal geïsoleerd raken of uitgesloten worden. Ze richten zich op kinderen en jongeren van 4-18 jaar uit gezinnen die moeten leven van een minimum inkomen, of waar - door omstandigheden - onvoldoende bestedingsruimte is. Op onze site leest u meer over de vacature voor coördinator intakers.

Lees verder

Kap bomen vanwege veiligheid

In opdracht van Rijkswaterstaat kapt groenaannemer Idverde binnenkort 26 bomen langs het Julianakanaal. Het betreft zwakke en zieke bomen. De zwakke, onveilige bomen staan nabij Westbroek. Een paar zieke bomen staan nabij de Brugweg.

Lees verder

Financiële bijstand voor getroffen ondernemers

Zelfstandigen die getroffen zijn door de wateroverlast van afgelopen zomer en die door langdurige afhandeling van verzekeraars nog steeds niet hun reguliere werkzaamheden opgepakt hebben, kunnen een aanvraag indien om financiële steun te krijgen. De financiële steun komt in de vorm van Bijstand voor Zelfstandigen (Bbz).

Lees verder

Wie verdient een Jeugdlintje?

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het 'Jeugdlintje' in het leven geroepen. Kent u iemand die een Jeugdlintje verdient? Nomineer hem/haar vóór 1 april.

Lees verder

Gratis Baby-boekstartkoffertje

Voor alle baby's tot 2 jaar ligt er een mooi oranje koffertje met babyboekjes klaar in de Bibliotheek. Mogelijk heb je via het consultatiebureau een waardebon voor het BoekStartkoffertje ontvangen. Ga met deze bon naar onze Bibliotheek, maak je baby gratis lid én ontvang het koffertje. Heb je geen bon ontvangen dan ben je natuurlijk ook welkom met je kleine tot 2 jaar.

Lees verder

Werk in uitvoering

Op onze website vindt u bij 'Werk in Uitvoering' de werkzaamheden die de komende periode plaatsvinden. Zo vindt u er o.a. van Enexis aan de Heerenstraat in Moorveld.

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex