Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 21 januari 2022

Webinar over watersysteem Gemeente Meerssen (deel 2)

Op dinsdag 14 december gaf wethouder waterbeheer Gerard IJff een eerste webinar over het watersysteem in de gemeente Meerssen. Ook gaf hij aan waar de gemeente mee bezig is om de overlast aan te pakken. We nodigen u graag uit voor deel twee van dit webinar op maandag 31 januari. In het webinar komen - naast wethouder Gerard IJff - Peter Lousberg van Rijkswaterstaat en Josette van Wersch van Waterschap Limburg aan het woord. Meer over de inhoud leest u op onze website. Hier kunt u zich vanaf 24 januari aanmelden voor dit webinar. 

Lees verder

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op woensdag 16 maart 2022 zijn weer gemeenteraadsverkiezingen. Ook op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart kunt u al uw stem uitbrengen. Meer informatie vindt u de komende maanden op de speciale verkiezingspagina op onze website.  

Lees verder

Themabijeenkomst nafase wateroverlast terugkijken

Op 19 januari vond een themabijeenkomst plaats voor de gemeenteraad over de nafase van de wateroverlast. Belangstellenden konden de bijeenkomst volgen via livestream op onze website. Heeft u het gemist? U kunt de uitzending terugkijken via 'Lees verder'. 

Lees verder

Werkzaamheden Geulduiker klaar

Het schoonmaken van de laatste twee kokers van de Geulduiker ging sneller dan verwacht. De laatste koker was woensdag schoon. Ook zijn de kokers geïnspecteerd. Dit betekent dat Rijkswaterstaat het materiaal nu opruimt. Ze zijn gestart met het verwijderen van het werkeiland. Komende dagen wordt het materiaal opgeruimd. Dat is volgende week klaar.

Lees verder

WOZ-beschikkingen en OZB-aanslagen 

De Waarderingskamer heeft goedkeuring gegeven aan BsGW om de WOZ-waarden van 2022 bekend te maken. De Waarderingskamer controleert elk jaar of de belastingsamenwerking en gemeenten taxaties van onroerende zaken, zoals huizen, goed uitvoeren. Inwoners van de gemeente Meerssen ontvangen in februari hun nieuwe WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen (o.a. OZB) via de BsGW. 

Lees verder

Oplichting door nep bankmedewerkers

Bankhelpdeskfraude is een vorm van oplichting die de laatste tijd veel slachtoffers maakte. De slachtoffers zijn veelal mensen boven de 50 jaar. Bij deze oplichting doet een crimineel zich voor als bankmedewerker. De oplichter vertelt u dat uw bankrekening is gehackt en dat u geld moet overmaken naar een kluisrekening. Trap er niet in!

Lees verder

Versoepelingen

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is sinds afgelopen zaterdag weer meer mogelijk. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

Lees verder

Boosterprik zonder afspraak

Iedereen van 18 jaar en ouder mag zonder afspraak een boosterprik halen op alle vaccinatiecentra van de GGD Zuid Limburg. Voorwaarde is dat je minimaal 3 maanden geleden je coronavaccinatie hebt afgerond of bent genezen van corona. Dat geldt ook voor de eerste en tweede prik. Liever een afspraak? Bel 0800-7070. 

Lees verder

Raadsadviesvergaderingen 

Op woensdag 26 en donderdag 27 januari vinden digitale raadsadviesvergaderingen plaats. Aanvang 19.00 uur. U kunt de vergaderingen volgen via de livestream op onze website. Hier vindt u ook de agenda's van beide vergaderingen.  

Lees verder

Gemeenteraadsverkiezingen: zitting centraal stembureau

In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen vindt op vrijdag 4 februari om 10.00 uur een openbare zitting van het gemeentelijk centraal stembureau plaats. Deze zitting gaat over de vaststelling en de nummering van de kandidatenlijsten. U kunt de zitting volgen via de livestream op onze website.

Lees verder

Een blijk van waardering voor uw mantelzorger

Ook dit jaar maakt de gemeente Meerssen een bedankje voor uw mantelzorger mogelijk in de vorm van het mantelzorgcompliment. Voor de geweldige inzet van uw mantelzorger stellen wij dit jaar eenmalig 150 euro beschikbaar. Vraag het mantelzorgcompliment vóór 1 april 2022 aan. 

Lees verder

Werk in uitvoering

Op onze website vindt u bij 'Werk in Uitvoering' de werkzaamheden die de komende periode plaatsvinden. Zo vindt u nu informatie over werkzaamheden in de Oranje Naussaustraat in Meerssen. 

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Gemeenteraadsverkiezingen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Afvalkalender / Afvalwijzer 2022

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex