Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 18 maart 2022

(Voorlopige) uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Tijdens de Verkiezingsavond in gemeenschapshuis de Stip op woensdagavond 16 maart werd de uitslag van de Gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Meer Vandaag zond een avondvullend liveprogramma uit vanuit de Stip. U vindt de voorlopige uitslag van de verkiezingen op onze gemeentelijke website. De definitieve uitslag (inclusief zetelverdeling) wordt bekendgemaakt op maandag 21 maart. Dan is er om 10.00 uur een openbare zitting van het centraal stembureau. U kunt deze zitting volgen via de livestream op onze website. 

Lees verder

Stem op Meerssen als Wandelgemeente van 2022

Monumentaal Meerssen is niet alleen gezegend met een enorm veelzijdig wandelgebied. Je maakt er ook een indrukwekkende reis langs de Zuid-Limburgse wijnen en duikt in de rijke geschiedenis van het gebied. Hier wandel je als een god in Zuid-Limburg! Meerssen maakt kans om Wandelgemeente van het jaar 2022 te worden! Stem nu op Meerssen!

Lees verder

Steun voor Oekraïne: Gloriëtte blauw-geel aangelicht

Op initiatief van onze Europese stedenband Douzelage wordt de Gloriette in het Proosdijpark sinds gisteren een week lang blauw-geel aangelicht. Op deze wijze willen steun betuigen aan al diegenen die op de vlucht zijn voor oorlog & geweld. Die huis en haard moeten verlaten en geliefden moeten achterlaten in het door oorlog geteisterde Oekraine. Wilt u meer weten over de hulp aan Oekraïnse vluchtelingen? Kijk op de speciale pagina op onze website. 

Lees verder

Gouverneur Roemer bezoekt gemeente Meerssen

Gouverneur Roemer bezocht 16 maart de Meerssen om met getroffenen van de waterramp te spreken. In Westbroek en Tussen de Bruggen luisterde hij naar de persoonlijke verhalen. Na 8 maanden wonen vele getroffenen nog niet in hun huis of zijn druk met het herstellen van de schade. Maar ook mentaal is het bij velen nog heel zwaar. Ook de schadeafhandeling kwam uitgebreid aan bod. De getroffenen zijn erg ontevreden over de afhandeling van de WTS, waarbij ruimhartige vergoedingen zouden zijn. Op dit moment staat dat in schril contrast met de werkelijkheid.

Lees verder

Afscheid oude raad en installatie nieuwe raad

Op dinsdag 29 maart en woensdag 30 maart vergadert de gemeenteraad. Aanvang 19.00 uur. De vergaderingen vinden plaats in gemeenschapshuis De Stip. U kunt beide vergaderingen ook volgen via de livestream op onze website. Tijdens de vergadering van 29 maart nemen we afscheid van de oude raad. Op woensdag 30 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. 

Lees verder

5e editie infobulletin 'Gemeente Meerssen, na het water ...'

Deze week ontvingen alle huishoudens in onze gemeente de 5e uitgave van het infobulletin 'Gemeente Meerssen, na het water ...' . In deze editie: waar vindt u informatie over hoogwater, de hulpvragen die Trajekt binnenkrijgt na de Waterramp en een verhaal van een bewoner die bij Trajekt aanklopte voor hulp. Tot slot een vraaggesprek met brandweercommandant Léon Houben over de overstromingen. 

Lees verder

Straatcoaches: een nieuw jaar, nieuwe gezichten

De jongeren in de gemeente Meerssen zijn ontzettend belangrijk. Zij hebben immers de toekomst. Onze jeugd laten opgroeien in een veilige en gezonde omgeving staat daarbij voorop. Als er bij jongeren problemen zijn of dreigen te ontstaan, willen we daar namelijk zo vroeg mogelijk bij zijn. En we willen graag samen met jongeren activiteiten organiseren. Daarom zijn straatcoaches actief, die erop uit gaan en contact maken met jongeren. We stellen de nieuwe straatcoaches aan u voor...

Lees verder

Rijkswaterstaat inspecteert duiker bij de Essendijk

Rijkswaterstaat kreeg de vraag hoe het met de duiker bij de Essendijk (onder het Julianakanaal door) zit. Op dit moment heeft ze geen aanwijzingen dat deze duiker de afvoerfunctie niet naar behoren zou vervullen. Om meer zicht op de hoeveelheid materiaal in de duiker te krijgen, gaat Idverde dit beter in beeld brengen. Na de inspectie wordt besloten of de duiker moet worden schoongemaakt en zo ja, wanneer.

Lees verder

Vacature bij de gemeente Meerssen

Wij zoeken een Beleidsmedewerker en beheerder Wegen & Infra (1 fte). Is dit iets voor jou? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog. Kijk voor meer informatie op www.meerssen.nl/vacatures.

Lees verder

Verdere versoepelingen

De afgelopen weken zijn de coronabesmettingen weer opgelopen. De huidige virusvariant is echter minder ziekmakend en het aantal mensen dat met corona op de IC wordt opgenomen is beperkt. Daarom heeft het kabinet besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen. 

Lees verder

Eikenprocessierups, het seizoen begint weer

De komende maanden is de Eikenprocessierups opnieuw in eikenbomen te vinden. De brandharen van de rups zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. Door preventieve bestrijding voorkomen we de overlast zoveel mogelijk. De aanpak richt zich op plekken waar inwoners de grootste risico's lopen: drukke fiets- en voetpaden, rond scholen, kinderdagverblijven, zorgcentra en publieke gebouwen. Lees verder waar u overlast kunt melden. 

Lees verder

16 Stolpersteine in Meerssen

Op zaterdag 23 april worden bij 7 adressen in de gemeente Meerssen in het totaal 16 Stolpersteine gelegd. Daarmee staan we erbij stil dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ook uit onze gemeente medeburgers door de Nazi's werden afgevoerd en vermoord. Omdat ze joods waren of zich tegen de bezetters van ons land keerden. Deze week leest u op onze website het verhaal van Guido Droitcourt. 

Lees verder

Speeddaten met lokale ondernemers

Op 1 april presenteert 'Naar Buitengoed' om 09.30 uur bij Ontmoet Anna in Meerssen voor alle geïnteresseerden hun speerpuntprojecten voor het komende jaar. Dit is tevens een open speeddate, waarbij volop mogelijkheid is om te netwerken met ondernemers uit het gebied. U bent van harte welkom!

Lees verder

Vanaf 1 april: Gemeentelijk KCC weer open op vrijdagochtend

Vanaf 1 april is het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC) weer open op vrijdagochtend. Het KCC is vanaf die datum op vrijdag in de ochtenduren ook weer telefonisch bereikbaar (tel. 14 043). 

Lees verder

Jaarvergadering Heemkundevereniging Meerssen

De Heemkundevereniging Meerssen houdt op dinsdag 22 maart haar jaarvergadering in zaal De Keizer in Meerssen. De vergadering begint om 19.30 uur. Na afloop van de vergadering (om 20.30 u) houdt Fred Erkenbosch een presentatie over Landgoed Vliek. Ook niet-leden zijn dan van harte welkom.

Lees verder

De Blauwe Loper

Als we regenwater scheiden van vuil rioolwater leggen we hiervoor een apart regenwaterriool aan. Het regenwater uit dit aparte riool moet ook weer afgevoerd worden naar een beek of rivier. Om het vervoeren van het regenwater naar de Geul in goede banen te leiden, leggen we de 'Blauwe Loper' aan. Dit is de transportleiding van regenwater naar de Geul. In de eerste fase leggen we de regenwaterriolering aan een gedeelte de Pastoor Dom. Hexstraat en de Hoogveldweg.

Lees verder

Kookstraat - Aan de Pletsmolen

Het asfalt van de Kookstraat en Aan de Pletsmolen in Meerssen gaat alweer een tijdje mee en moet volledig vervangen worden. Tijdens deze werkzaamheden willen we tevens beide straten opnieuw inrichten. Hiervoor willen wij graag – samen met de bewoners – bekijken hoe we de beide straten beter kunnen inrichten, zodat er een goede balans komt tussen stoep, parkeerplaatsen, groen en rijweg. Op onze speciale projectpagina leest u hier meer over.  

Lees verder

Elke vrijdag taalcafé in de Bieb 

Elke vrijdag van 15.00 tot 16.30u bent u weer welkom bij het Taalcafé in de bibliotheek. In het Taalcafé kunt u oefenen met de Nederlandse taal. We voeren gesprekken, leren nieuwe woorden, lezen, schrijven of doen een taalspel. Soms praten we over een thema, soms gewoon over wat we deze week hebben meegemaakt. Het Taalcafé is altijd heel gezellig.

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Wateroverlast

Gemeenteraadsverkiezingen

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in De Ketel Meerssen

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex