Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 29 april 2022

Ontvangst Gedecoreerden op Koningsdag 2022

Ter gelegenheid van Koningsdag organiseerde het gemeentebestuur op 27 april weer een feestelijke bijeenkomst voor alle inwoners van onze gemeente die ooit een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. Na 2 jaar corona, afstand houden en weinig sociale contacten waren we weer samen op het prachtige Landgoed Vliek. Naast de gedecoreerden van 2022 werden ook de gedecoreerden van 2021 in het zonnetje gezet. Een fotoverslag vindt u op onze website. 

Lees verder

Lintjesregen Gemeente Meerssen

Op 26 april verraste burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz in het kader van Lintjesdag zes inwoners met een lintje. Deze inwoners ontvingen een Koninklijke Onderscheiding: Paul Notten, Will Timmermans, Paul Elshout, Guido Severijns, Carlie Rings en Guus Gerards. Van harte proficiat! Lees verder voor een fotoverslag en meer info. 

Lees verder

Jeugdlintjes voor Yancko en Julie

Afgelopen dinsdag reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en wethouder Wim Kemp ook de jeugdlintjes uit. Twee jongeren werden in het zonnetje gezet met een jeugdlintje, namelijk Yancko Aussems uit Meerssen en Julie Lahaije uit Bunde Van harte proficiat! Lees verder voor een fotoverslag en meer info. 

Lees verder

Gemeentehuis gesloten 5 mei

In verband met Bevrijdingsdag is het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen gesloten op donderdag 5 mei. Ook de Burgerlijke Stand is dan gesloten. 

Lees verder

Dodenherdenking 4 mei 

Op woensdag 4 mei worden de oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op het binnenplein van het bestuurscentrum begint om 19.30 uur een plechtige bijeenkomst. Vervolgens gaan de aanwezigen naar de Vredeskapel. Hier wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. De plechtigheid wordt ook uitgezonden op televisie bij lokale omroep Meer Vandaag. 

Lees verder

Op zoek naar een leuke baan?

Op zoek naar een leuke en afwisselende baan? Wil je meebouwen aan de toekomst van onze gemeente? Check dan onze vacatures en reageer vandaag nog! Wij zoeken een beleidsmedewerker en beheerder Wegen en Infra en een medewerker Bestuursondersteuning en Kabinet. Kijk voor meer info op onze vacaturepagina.

Lees verder

Expositie Stolpersteine 

Naar aanleiding van het leggen van de Stolpersteine in de gemeente Meerssen is er in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen (ingang gemeentehuis, Markt 50) de expositie "En dan ....... hoor je er niet meer bij" te bezichtigen. U kunt de expositie nog bezoeken t/m donderdag 5 mei. Entree gratis. 

Lees verder

Denk mee over locaties voor laadpalen elektrische auto’s?

Bent u geïnteresseerd in de locaties van de openbare laadpalen, bijvoorbeeld omdat u in de gemeente Meerssen woont of werkt en elektrisch rijdt? Neem dan deel aan de online enquête! Dit kan nog t/m woensdag 4 mei!

Lees verder

Multi Sports Day (6-12 jaar)

Op vrijdag 6 mei organiseert Meerssen Beweegt voor de kinderen uit de gemeente Meerssen van 6 t/m 12 jaar de Multi Sports Day. Sportpark RVU is die dag het decor voor vier verschillende toffe sporten. Zo zal er Knotshockey, Flag Rugby, Dodgeball en Ultimate Frisbee gespeeld worden. Plezier gegarandeerd. Meedoen? Meld je aan!

Lees verder

Ouderenproject Stichting Veul Diech Good

Tijdens activiteiten kwamen vrijwilligers van Stichting Veul Diech Good vaker ouderen tegen die zich eenzaam voelen, nergens meer heen kunnen of weinig contacten hebben. Dat raakte de vrijwilligers in het hart. Daarom hebben ze met hulp van het Oranje Fonds het Ouderenproject opgestart om een bijdrage te leveren aan bestrijding van eenzaamheid. Dat doen ze o.a. door in kleine groepjes creatieve activiteiten te organiseren. Meer informatie vindt u op de website van de stichting. 

Lees verder

Lochem Wandelgemeente van het jaar 2022

Wekenlang woedde er een flinke strijd tussen de gemeenten Lochem, Rhenen en Meerssen om de titel Wandelgemeente 2022. Uiteindelijk kwam de gemeente Lochem als winnaar uit de bus. Meerssen eindigde op een derde plaats. Dank aan iedereen die op Meerssen heeft gestemd en proficiat aan de gemeente Lochem met het behalen van de titel!

Lees verder

Meer nieuws

Informatiepagina Oekraïne 

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in De Ketel Meerssen

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex