Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 3 juni 2022

Presentatie Bestuursakkoord & Bekendmaking Kandidaat-wethouders

De onderhandelingen van de coalitiepartners Lokaal DNA, Kijk!!! en CDA voor het Bestuursakkoord Gemeente Meerssen 2022-2026 zijn klaar! Op vrijdag 10 juni presenteren de coalitiepartners het Bestuursakkoord tijdens een persbijeenkomst. Bij deze gelegenheid maken zij ook de namen van de kandidaat-wethouders bekend. Belangstellenden kunnen de presentatie vanaf 13.00 uur volgen via een livestream op meervandaag.nl en de facebookpagina van lokale Omroep Meer Vandaag. De uitzending wordt gedurende de week herhaald op televisie bij lokale omroep Meer Vandaag. 

Lees verder

Gemeentehuis gesloten 6 juni

In verband met Pinksteren is het gemeentehuis gesloten op maandag 6 juni. Ook de Burgerlijke Stand is dan dicht. 

Lees verder

Wijziging afvalinzameling

Wordt bij u in de buurt op maandag het afval opgehaald? Let dan op! In verband met Pinksteren halen we het afval in plaats van maandag 6 juni op zaterdag 4 juni op.

Lees verder

Nieuwe id-kaart of paspoort nodig voor uw zomervakantie? 

Heeft u een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart nodig voor de zomervakantie? Wacht niet te lang. Maak tijdig een afspraak via onze gemeentelijke website of bel ons Klant Contact Centrum, tel. 14 043. 

Lees verder

Rookmelders verplicht

Vanaf 1 juli 2022 bent u verplicht om een rookmelder te hebben op elke verdieping van uw woning. Of u nu in een koop- of huurhuis woont. Een rookmelder redt namelijk levens. We gingen langs bij de chef van Brandweerkazerne Meerssen Leon van Kalmthout voor meer tekst en uitleg. 

Lees verder

Wat doet de gemeente Meerssen voor Oekraïense vluchtelingen?

In de gemeente Meerssen wordt veel georganiseerd voor Oekraïense vluchtelingen door inwoners. De initiatieven zijn hartverwarmend. Door de gemeente zelf wordt ook veel op poten gezet. Van inschrijvingen bij de doorstroomlocatie tot en met het regelen van onderdak. Lees meer op onze website. 

Lees verder

Oproep: meubels gezocht voor opvang Oekraïense vluchtelingen

Voor het inrichten van de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen in het voormalige gebouw van basisschool de Gansbeek zijn we op zoek naar meubels. Zaterdag 18 juni organiseren we een inzameldag. Tussen 10.00-14.00 uur kunt u bij de gymzaal in Ulestraten (Sint Catharinastraat 18) spullen afleveren. Let op: u moet zich vooraf aanmelden. Lees op onze website hoe.

Lees verder

RVO voert herstelactie uit

Bij de afhandeling van aanvragen van particulieren voor tegemoetkoming in de schade op grond van de Wts juli 2021 zijn schademeldingen ongelukkigerwijs ongelijk behandeld. Dit is veroorzaakt doordat het begrip inboedel in de Wts bij een deel van de meldingen ruimer is toegepast. Om ervoor te zorgen dat alle waterschademeldingen van particulieren op gelijke wijze worden behandeld, voert RVO een herstelactie uit in het voordeel van de gedupeerden. 

Lees verder

Vacature-alert!

Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een: Functioneel Beheerder. De Functioneel Beheerder is dé verbinder tussen DIV, ICT en de organisatie. Een onmisbare schakel! Meer weten? Lees snel verder en solliciteer!

Lees verder

Vooraankondiging raadsvergadering

Op woensdag 15 juni vindt de eerstvolgende raadsvergadering plaats, aanvang 19.00 uur. De vergadering vindt plaats in de bedrijfskantine van het gemeentehuis in Meerssen. U kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze website en via de lokale televisiezender Meer Vandaag.

Lees verder

Gemeenteraad neemt voorbereidingsbesluit voormalig terrein Meerssen Papier

In verband met de verdere gebiedsontwikkeling heeft de gemeenteraad op 24 mei een voorbereidingsbesluit genomen voor het terrein waarop zich het voormalige Meerssen Papier bevindt. Het besluit is op 25 mei in werking getreden en geldt voor de periode van één jaar. 

Lees verder

Wie verdient er een Koninklijke Onderscheiding? 

Mensen die een bijzondere verdienste hebben geleverd, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Vindt u dat iemand een lintje verdient? U kunt aanvragen voor Lintjesdag 2023 indienen t/m 1 juli 2022.

Lees verder

Memorial Day op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten

Memorial Day is een Amerikaanse herdenkingsdag om Amerikaanse militairen die tijdens hun dienstperiode de dood vonden te herdenken. Op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten vond op zondag 29 mei de jaarlijkse herdenking plaats van de Amerikaanse soldaten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en wethouder Wim Kemp woonden namens de gemeente Meerssen de ceremonie bij.

Lees verder

LLTB: zo houden we water in balans

We hebben er te veel van of te weinig, maar het is zelden in balans. Media berichten steeds vaker over droogte, of juist overstromingen. Dat laatste hebben we vorige zomer aan den lijve ondervonden met alle nare gevolgen van dien. Lees het hele bericht van de LLTB op onze website ...

Lees verder

Open Tuin Dag Kwallef van Vliek

Zaterdag 4 juni is er een speciale open-tuin-dag van de ‘Kwallef van Vliek' in Ulestraten. De landgoederen Vliek en Biesenberg zijn de afgelopen jaren succesvol doorontwikkeld tot parels in de keten van de Zuid Limburgse landgoederen. De Kwallef ligt precies tegenover het Kasteel Vliek en biedt een mooie kleurrijke entree tot Ulestraten. De vrijwilligers heten u tussen 10.00-17.00 uur van harte welkom bij de Open Tuind Dag. 

Lees verder

Limburgs Mooiste

In het weekend van 10 en 11 juni staat een gedeelte van Zuid-Limburg weer in het teken van fietsen: voor de 29e keer vindt het fietsevenement Vebego Limburgs Mooiste plaats met start- en finishlocatie Heerlen. Ook Meerssen is weer opgenomen in de routes. Op de Markt is weer een servicepost.

Lees verder

Dagwandeling vanaf station Schin op Geul door IVN Meerssen

Zondag 12 juni organiseert IVN Meerssen een wandeling van ca. 12 km. Deze gaat vanaf station Schin op Geul richting Valkenburg en Walem door een schitterend wandelgebied. Start is om 10 uur vanaf station Schin op Geul. Ook niet IVN-leden zijn welkom. Stevige wandelschoenen zijn een aanrader. 

Lees verder

Lezing 'De functie v/d darmen van mond tot kont, van hap tot plons'

Veel mensen hebben wel eens last van maag- en darmklachten. Vaak hebben ze geen idee wat er aan de hand is. Dat is jammer, want een aantal verschijnselen zijn wel te verklaren, te begrijpen en te behandelen. Tijdens een lezing in de bibliotheek beschrijft dr. ir. Van Wersch de tocht van vloeibaar en vast voedsel door het mond-maag-darmkanaal in gezondheid en ziekte, waarin darmbacteriën in toenemende mate een rol spelen.

Lees verder

Cursus Veilig Online met DigiD

De overheid gaat digitaal. Jij ook? Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn alleen nog digitaal te gebruiken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het gebruik van een DigiD of het doorgeven van een verhuizing. Vind je het moeilijk om met websites van de overheid te werken? De bibliotheek biedt de gratis beginnerscursus 'Veilig online met DigiD' aan, bestaande uit twee bijeenkomsten. 

Lees verder

De gank nao Meersje

Een jaarlijkse traditie, die een beetje vergeten was en die opnieuw is opgepakt. Vanuit de dorpen rondom Meerssen trok men vroeger naar Meerssen tijdens de week van het Sacramentsoctaaf. Ieder dorp op een vaste dag. Al enkele jaren doen ze dat weer vanuit Geulle. Eigentijds dat wel.

Lees verder

Meer nieuws

- Informatiepagina Oekraïne 

- Militaire oefening in Meerssen

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in De Ketel Meerssen

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex