Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 8 juli 2022

De Gansbeek wordt een Meerssens thuis

Zo’n twee maanden geleden was de Gansbeek aan de Gansbaan in Meerssen nog een voormalig schoolgebouw. Over een paar weken is het hopelijk een nieuw thuis, want woensdag 6 juli zijn de eerste bewoners - 12 Oekraïense vluchtelingen - verhuisd naar het opgeknapte en ingerichte gebouw. Ze kregen een Meerssens welkom. 

Lees verder

Partijen blijven zich gezamenlijk inspannen voor aanpak wateroverlast

De aanpak van de wateroverlast in de kernen van Meerssen-Ulestraten en Oirsbeek-Amstenrade is een belangrijke stap verder. Op woensdag 6 juli tekenden de betrokken partijen een verlenging van de samenwerkingsovereenkomsten voor beide gebieden. Wethouder waterbeheer Vanessa de Rond tekende namens de gemeente Meerssen de overeenkomst. 

Lees verder

Gezocht: stagiair(e) klanttevredenheid / dienstverlening KCC

Ben jij student en zoek je een uitdagende stageplek in een leuk team? Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) die komend schooljaar een klanttevredenheidsonderzoek gaat uitvoeren en verbetervoorstellen uitbrengt over onze dienstverlening. Volg jij een relevante Hbo-opleiding (minimaal derdejaars) en is dienstverlening & klantgerichtheid jou op het lijf geschreven? Dan zoeken wij jou! 

Lees verder

Internationale samenwerking waterveiligheid

Na de overstromingen van vorig jaar - die zowel België, Duitsland als Nederland troffen - hebben 12 partijen uit de drie landen de handen ineen geslagen om samen te werken aan het bestrijden van wateroverlast en het vergroten van de waterveiligheid. Zij zijn zich er terdege van bewust dat de overlast nooit helemaal verholpen kan worden. Daarom wordt ook geïnvesteerd in het tijdig waarschuwen van burgers bij dreigende overstromingen. Door een bijdrage van Interreg van bijna 7 miljoen wordt grensoverschrijdende samenwerking mogelijk.

Lees verder

Komende week halen we het afval eerder op in verband met hitte

Komende week wordt het warm. In verband hiermee wordt het afval van dinsdag 12 juli t/m vrijdag 15 juli al vanaf 6.00 uur ingezameld. Uw afval wordt dus eerder ingezameld dan u gewend bent. U mag uw afval komende week - bij wijze van uitzondering - de avond van tevoren al buitenzetten (vanaf 21.00 uur).

Lees verder

Herdenking Waterramp 2021

Op vrijdag 15 juli 2022 willen we samen stilstaan bij de waterramp die onze gemeente op 15 juli 2021 heeft getroffen. Iedereen is van harte welkom van 19.00-20.00 uur in Westbroek Geulle. Bij deze gelegenheid wordt ook een herdenkingsmonument onthuld. 

Lees verder

Portefeuilleverdeling college van burgemeester en wethouders

Tijdens de collegevergadering van dinsdag 5 juli heeft het college van burgemeester en wethouder de portefeuilleverdeling vastgesteld. U vindt de portefeuilles op onze gemeentelijke website.

Lees verder

Inloopbijeenkomst aanpak wateroverlast Meerssen fase 2

Waterschap Limburg en gemeente Meerssen organiseren op 14 juli een inloopbijeenkomst in D'n Huppel in Ulestraten over de plannen van de aanpak wateroverlast Meerssen fase 2. U bent van harte welkom! Komende winter worden vier buffers gerealiseerd (Visweg, Molenweg, Wijngaardsberg en Daniëlssteeg) en 3 dammen bij Waterval vergroot.

Lees verder

Waterklaar vraagt uw mening! Vul de enquête in!

Waterklaar voert samen met Toponderzoek een onderzoek naar de mening van inwoners van Limburg over klimaatverandering en het merk Waterklaar. Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten en deelname is volledig anoniem. U kunt de vragenlijst invullen tot woensdag 20 juli 9 uur. Doet u ook mee? 

Lees verder

Veiligheid dijken en onderhouds- en inspectieregime Geulduiker

In een overleg tussen het Waterschap Limburg, de gemeente en het actiecomité Waterstop werd gevraagd naar informatie over twee onderwerpen: hoe wordt de veiligheid van de dijken geregeld en hoe is het onderhoud en de inspectie van de Geulduiker geregeld. De antwoorden van Rijkswaterstaat leest u nu op onze website. 

Lees verder

Benoeming en beëdiging voorzitter Rekenkamercommissie

Op donderdagavond 7 juli heeft de gemeenteraad van Meerssen de heer drs. A.W. Spitsbaard benoemd tot voorzitter (en tevens lid) van de Rekenkamercommissie Limburg Centraal 2022.

Lees verder

Vooraankondiging raadsvergadering

Op donderdag 29 september is de eerstvolgende raadsvergadering. Aanvang 19.00 uur. De vergadering vindt plaats in de bedrijfskantine van het gemeentehuis. U kunt de vergadering ook volgen via de livestream op onze website en op televisie via de lokale omroep Meer Vandaag.

Lees verder

Lancering platform Meer Vitaal

Op dinsdag 13 september wordt officieel het platform Meer-Vitaal gelanceerd. Het doel van dit platform is activiteiten van verenigingen, clubs en organisaties bekend te maken in onze gemeenschap en zó slimme verbindingen te leggen voor nu en in de toekomst. Uw inbreng is hierbij heel belangrijk! Komt u ook naar de lancering? 

Lees verder

Wandelen door de Curfsgroeve

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is vanwege gevaar voor vallende stenen en aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden, afgesloten voor publiek. Een unieke gelegenheid om juist dit deel met een gids te bezoeken op 10 of 16 juli.

Lees verder

Excursie Groeve ’t Rooth

Op zaterdag 9 juli organiseert Het Limburgs Landschap een excursie in groeve ’t Rooth bij Bemelen. Groeve ’t Rooth is alleen toegankelijk tijdens publieksexcursies van Het Limburgs Landschap. Gaat u mee? Lees verder op de website van Stichting het Limburgs Landschap. 

Lees verder

Werkzaamheden snelle fietsroute

De werkzaamheden aan de snelle fietsroute F2 tussen Sittard-Maastricht verlopen voorspoedig. Om de duur van de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer in twee werkgebieden tegelijkertijd. Aannemer BESIX INFRA werkt zowel in Maastricht als in Meerssen verder aan het vernieuwen van de snelle fietsroute. Lees verder voor een update op de werkzaamheden. 

Lees verder

Taalcafé in de Bibliotheek

Wil jij oefenen met de Nederlandse taal? Kom naar het Taalcafé! In het Taalcafé kun je oefenen met de Nederlandse taal. We voeren gesprekken, leren nieuwe woorden, lezen, schrijven of doen een taalspel. Het Taalcafé is altijd heel gezellig. Je ontmoet nieuwe mensen en je bent op een leuke manier met taal bezig. Iedereen is welkom. Elke vrijdag in de bieb van 15.00-16.30 uur. 

Lees verder

Zomerlidmaatschap mét proeflessen

Maak deze zomer kennis met tennis bij Tennisclub Volharding! Ben je op zoek naar een sportieve bezigheid? Of wil je graag in de vakantie met je gezin of vrienden buiten sporten? Meld je dan nu aan voor het aantrekkelijke zomerlidmaatschap inclusief 5 gratis proeflessen bij TC Volharding in Meerssen. De kosten zijn € 60,- voor volwassenen en € 30,- voor jeugd tot 18 jaar. Aanmelden (liefst vóór 21 juli) via activiteiten@tcvolharding.nl.

Openluchtfilms in het Proosdijpark

Heb je de zomer al in je bol? Dat komt goed uit want de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen verzorgen weer vijf openluchtfilms in het Proosdijpark deze zomer. De films staan gepland op zaterdag 23 en 30 juli, 6, 13 en 20 augustus. Op 30 juli en 13 augustus speelt er voorafgaand aan de film een band vanaf 20.00 uur. Gratis toegang voor iedereen!

Lees verder

Orgelconcerten in de gemeente Meerssen

In juli en augustus vinden er weer diverse orgelconcerten van Circulus Musicus Marsanus (Orgelkring Meerssen) plaats in de gemeente Meerssen. Wilt u een prachtige muzikale middag? Bezoek dan een van deze mooie concerten in de Sint Martinuskerk in Geulle of de Basiliek van Meerssen.   

Lees verder

Studiegroep Geschiedenis

Na de zomervakantie start in de bibliotheek een studiegroep geschiedenis. Een groep van 10 à 12 mensen komt om de twee weken ca. twee uur op woensdag bij elkaar om zich te verdiepen in de wereldgeschiedenis. De groep kiest gezamenlijk voor onderwerpen. Dit kan uiteenlopen van de oudheid tot de koude oorlog. Op 20 juli om 13.30 uur is er een infomoment.

Lees verder

Meer nieuws

- Informatiepagina Oekraïne

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in De Ketel Meerssen

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex