Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 19 augustus 2022

Uitnodiging aan organisatoren van evenementen en activiteiten op het gebied van kunst & cultuur: denkt u met ons mee?  

De Markt in Meerssen is hét centrale ontmoetingshart van Groot Meerssen. Hier komen alle elementen samen die een vitale gemeenschap verbindt. De Markt is toe aan een nieuwe inrichting.Tijdens meedenkbijeenkomsten en toekomstwandelingen hebben al veel mensen over de toekomstige inrichting van de Markt meegedacht. Door de organisatoren van evenementen en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur te vragen over de toekomst van de Markt mee te denken, zet de gemeente de puntjes op de i. Doet u mee? 

Lees verder

Militaire oefening

Van 29 augustus tot en met 1 september 2022 wordt een oefening gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen te voet gaan verplaatsen, gaan klimmen in de Curfsgroeve, een programma volgen in de grotwoning te Berg en Terblijt en een bezoek brengen aan de American Cemetary in Margraten. 

Lees verder

Nieuws van Bibliotheek Meerssen

Op zaterdag 20 augustus draait om 21.15 uur de laatste openluchtfilm in een reeks van vijf. Het was een geslaagde filmzomer met voortreffelijk weer Ook zaterdag duimen we voor goed weer, want de openluchtfilm gaat alleen door bij goed weer. Neem gerust zelf stoelen, dekens en versnaperingen mee. De entree is gratis voor iedereen maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Lees verder

Nachtafsluitingen op rijkswegen in Zuid-Limburg: 31 aug- 10 sept

Rijkswaterstaat voert in de avonden en nachten van 31 augustus tot en met 10 september onderhoud uit aan diverse rijkswegen in het zuiden van Limburg. Het betreft de rijkswegen A76 ter hoogte van knooppunt Kunderberg, de A79 ter hoogte van de knooppunten Kruisdonk en Kunderberg en de A2 ter hoogte van knooppunt Kerensheide. Weggebruikers dienen door de omleiding rekening te houden met extra reistijd.

Lees verder

Wereldspellenmiddag voor jong en oud in speeltuin Sint Joseph Meerssen 

Op zondag 4 september kan iedereen die van spelletjes houdt meedoen aan de Wereldspellenmiddag in Speeltuin St. Joseph. Tijdens deze alweer derde editie kunnen jong en oud spelletjes doen uit de hele wereld en samen genieten van gezellige muziek, lekkere hapjes en drankjes. Arm of rijk, ver weg of dichtbij: spelen gebeurt in de hele wereld. Dus kom ook - en neem je vrienden en familie mee! 

Lees verder

Oekraïners vieren nationale Onafhankelijkheidsdag op 

24 augustus 

Door de oorlog zijn onafhankelijkheid en vrijheid voor de Oekraïners niet meer vanzelfsprekend. Toch gaan de mensen uit Oekraïne in onze gemeente op 24 augustus hun onafhankelijk vieren. Het college van B&W is uitgenodigd om de viering van de nationale feestdag bij te wonen in voormalige basisschool De Gansbeek in Meerssen. 

Lees verder

Vacatures 

Gemeente Meerssen is een organisatie waar veel disciplines samenkomen. Dat maakt ons   werk interessant en uitdagend. We zoeken nieuwe collega's. Lijkt het je leuk om bij de gemeente te werken? Lees dan snel verder!

Lees verder

Uw hulp gevraagd - schoolmaterialen gezocht voor kinderen uit Oekraïne 

n voormalige basisschool De Gansbeek in Meerssen wonen tijdelijk vluchtelingen uit Oekraïne. De steun vanuit onze gemeenschap is hartverwarmend. Voor het inrichten van een huiswerkruimte/stilteruimte voor de kinderen zijn wij op zoek naar schoolmaterialen, bureaus, bureaustoelen en dergelijke.  

Lees verder

Cyberaanval gemeenten - Dienstverlening weer op niveau en systeem weer veilig in gebruik 

Op 27 juli is een softwareleverancier die o.a. de gemeente Meerssen bedient getroffen door een cyberaanval. Specifiek gaat het om het administratiesysteem van het sociaal domein. Door de cyberaanval waren databestanden vergrendeld. Het systeem kan inmiddels weer veilig worden gebruikt. Dit betekent onder andere, dat inwoners met een uitkering van de gemeente deze op het gebruikelijke moment ontvangen. Onderzoek heeft aangetoond dat er geen indicatie is voor datadiefstal. 

Lees verder

Meer nieuws

- Informatiepagina Oekraïne

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in De Ketel Meerssen

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex