Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 20 januari 2023

Winter in Sfeervol Meerssen

Het eerste pak sneeuw in 2023 zorgt voor mooie plaatjes. Maar sneeuw en gladde wegen zorgen ook voor gevaarlijke situaties. Ga niet de weg op als dat niet nodig is. Heb je kwetsbare buren? Houd een oogje in het zeil, waarschuw ze als dat nodig is en vraag of ze hulp nodig hebben. Help een handje bij het sneeuw- en ijsvrij maken van de stoepen. Met name de oudere en slecht ter been zijnde buurtbewoners zijn je hier dankbaar voor.


Rondetafelgesprek afhandeling schade waterramp in Den Haag

Wethouder Vanessa de Rond is op 19 januari samen met Marian van Brakel en Kris Förster uit Geulle en projectleider nafase waterramp Dwight Brabant naar Den Haag gereisd. Ze namen deel aan een rondetafelgesprek met Tweede Kamerleden over de afwikkeling van de schade van de waterramp. Zowel de inwoners als de wethouder vertelden over de impact die de ramp op getroffen inwoners heeft, zowel materieel als psychisch. Veel inwoners blijven met financiële problemen zitten, omdat de WTS-vergoeding niet zo ruimhartig is als werd beloofd. Wethouder De Rond drong dan ook aan op een aanvullende tegemoetkoming voor de getroffen inwoners. 

Lees verder

Koninklijke Onderscheiding voor Harry Habets uit Bunde

Op 13 januari reikte burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz een Koninklijke Onderscheiding uit aan Harry Habets uit Bunde. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Harry Habets is de drijvende kracht achter stichting BundeNuSamen. Van harte proficiat met deze onderscheiding!

Lees verder

Herdenkingsbos Meerssen: 
elke boom zijn eigen verhaal

Op 14 januari was het zover: de plantdag van Herdenkingsbos Meerssen. 330 bomen met elk een eigen verhaal, herinnering of intentie kregen een plekje in het bos. Ondanks het regenachtige weer kwamen vele adoptanten met familie en vrienden hun boom planten. Elke boom werd voorzien van een label met persoonlijke boodschap. Op onze website vind je een fotoverslag van deze dag vol herinneringen en emoties.   

Lees verder

WOZ-waarde woningen bekend

De nieuwe WOZ-waarden van woningen zijn bekend. Landelijk is er een gemiddelde stijging van 17%. In Meerssen is dit gemiddeld 18,9%. Hoe het mogelijk is dat de gemiddelde WOZ-waarde stijgt, terwijl de huizenprijzen dalen? Dat komt omdat gemeenten voor het bepalen van de WOZ-waarde 2023 moeten kijken naar de verkoopcijfers van woningen in januari 2022. Bekijk een filmpje met meer uitleg op onze website.

Lees verder

Blauw Sjuut meert aan in de gemeente Meerssen

Op woensdag 15 februari meert het Gilde van de Blauw Sjuut weer aan in de gemeente Meerssen. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz heet de bemanning van de Sjuut om 14.30 uur welkom in De Stip in Meerssen. Je bent van harte welkom!

Lees verder

Vragen over verduurzaming? Loop binnen bij het Klimaathuis

Heb je advies nodig bij het nemen van energiebesparende maatregelen in je woning? Weet je niet waar te beginnen? Loop dan binnen bij het Klimaathuis aan de Groene Loper in Maastricht. Hier staat een adviseur van de WoonWijzerWinkel Limburg voor je klaar. Je krijgt zo onafhankelijk en objectief advies over het verduurzamen van je woning. Liever telefonisch advies? Dat kan ook!

Lees verder

Bunde laat senioren weer dansen

In het kader van het project 'Bunde laat senioren weer dansen' organiseert Seniorenvereniging Bunde een dansmiddag/avond op zondag 22 januari in café-zaal De Vos in Bunde. Van 16.00-20.00 uur gaan de voetjes van de vloer op muziek van orkest The Chiefs uit Belgisch Limburg. Danst u mee? 

Lees verder

Themabijeenkomst (financiële) mogelijkheden mantelzorgers

Zorg je langdurig voor een familielid, vriend(in) of andere naaste? Dan is de kans groot dat je extra kosten maakt voor de zorg die je geeft. Wellicht ben je minder gaan werken. Als mantelzorger kun je aanspraak maken op een aantal vergoedingen of regelingen. Op donderdag 16 januari organiseert Steunpunt Mantelzorg van 13.30-15.00 uur een themabijeenkomst in gemeenschapshuis De Stip in Meerssen. Je bent van harte welkom!

Lees verder

Wie verdient een Jeugdlintje?

De gemeente Meerssen spreekt graag haar waardering uit voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor onze samenleving. Daarvoor is het 'Jeugdlintje' in het leven geroepen. Ken je iemand die een Jeugdlintje verdient? Je kunt hem/haar nog tot 1 april 2023 nomineren.

Lees verder

Oekraïne schreeuwt om hulp

Stichting De Vierkante Cirkel uit Bunde heeft de afgelopen maanden zeven ritten naar Oekraïne gemaakt met vele hulpgoederen en 111 mensen een veilig onderkomen kunnen bieden. Mede dankzij jouw hulp. Maar de mensen in Oekraïne kunnen nog altijd hulp gebruiken. Daarom organiseert de stichting nieuwe inzameldagen.  

Lees verder

NME Atelier Moerveld: een duurzame toekomst

Op 1 maart organiseert NME Atelier Moerveld (in Moorveld) een middag over een duurzame toekomst. Dat is interessant voor o.a. basis- en middelbare scholen. Je hoort het verhaal van Moerveld en kunt deelnemen aan allerlei themasessies. Meer weten? Lees verder voor meer informatie. 

Lees verder

Meld je buurtinitiatief aan voor de Appeltjes van Oranje 2023

Voor de 21e editie van de Appeltjes van Oranje is het Oranje Fonds op zoek naar succesvolle buurtinitiatieven, die verschillen tussen buurtbewoners overbruggen en ze écht met elkaar verbinden. Initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten. Meld je initiatief aan via de website van het Oranje Fonds.

Lees verder

MAA: tijdelijke sluiting Cargo Terminal North

Uit het businessplan van MAA spreekt een duidelijke ambitie om de luchthaven te verduurzamen. Bij Cargo Terminal North is er sprake van achterstallig onderhoud. Dit zorgt voor een hoog warmteverlies. Daarom sluit MAA vanaf 16 januari (tijdelijk) de Cargo Terminal North en verwerken ze alle vracht (import en export) via Cargo Terminal East. 

Lees verder

Expositie BKB Kunstgroep

Beeldend kunstenaars uit Meerssen en omgeving laten op dit moment hun werk zien in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen en in het pand Hennekens aan de Bunderstraat. Elke week staat een kunstenaar centraal. Deze week is dat Margriet Lambrichs. 

Lees verder

OldStars-tennis gaat door

Binnenkort start een nieuwe reeks OldStarstrainingen. Alle 50-plussers zijn van harte welkom bij Tennis- Padelclub Volharding om gratis kennis te maken met OldStars-tennis. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een levenlang te bewegen. Ontmoeting en sociaal contact staan centraal.

Lees verder

Aftrap Steunpunt Landschapsbeheer Limburg 

Natuur en landschap in de Provincie Limburg kunnen niet zonder vrijwilligers. Stichting het Limburgs Landschap presenteert daarom het nieuwe Steunpunt Landschapsbeheer: een initiatief om landschapsvrijwilligerswerk te ondersteunen. Wil je meer weten, mee de koers bepalen, workshops volgen of weten wat het steunpunt voor jouw of je vrijwilligersorganisatie kan betekenen? Kom naar de officiële aftrap op zaterdag 4 maart

in Baexem.

Lees verder

Inloopuur computercursussen

Het Computer Doe- en Leercentrum heeft als doel om iedereen bij het gebruik van computers op weg te helpen. CDL verzorgt cursussen in kleine groepen. Op woensdag 25 januari van 10.30-11.30 uur is iedereen met vragen over computercursussen van harte welkom tijdens het gratis inloopmoment in Bibliotheek Meerssen.

Lees verder

Buurtwandeling Geulle a/d Maas 

In het kader van de IVN-buurtwandelingen neemt Riny Rongen op zaterdag 21 januari wandelaars vanaf de eeuwenoude Sint Martinuskerk mee naar de Broekgraaf. Onderweg zie je o.a. muisjesmos en verschillende korstmossen en vertelt Riny over 'verweven wegen'. Iedereen is van harte welkom! 

Lees verder

100% Bob 0% op - óók met carnaval!

Carnaval is een geweldig volksfeest, dat door enorm veel Limburgers van harte wordt gevierd! Maar door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid in gevaar komen. Dus spreek tijdig af wie de Bob is!

Lees verder

Huiskamers in de Gemeente Meerssen

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Verkiezingen Provinciale Staten en Bestuur Waterschap

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

- Platform Meer Vitaal 

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex