Gemeente Meerssen houdt u op de hoogte

Nieuwsbrief | 3 maart 2023

Nieuw bos bij Waterval

De zon straalde aan de hemel, maar er waaide een fris windje langs het hellingbos in Waterval. Dat weerhield de kinderen van groep 7/8 van Basisschool de Triangel uit Ulestraten niet om de handen stevig uit de mouwen te steken. Met hulp van IVN Meerssen/Ulestraten en Staatsbosbeheer zorgden ze afgelopen maandag voor het aanplanten van nieuw bos bij Waterval. Ook wethouder natuur en landschap Vanessa de Rond hielp mee bij de aanplant.

Lees verder

Update wilde zwijnen

Eind januari vond een aantal incidenten plaats waarbij wandelaars en honden werden aangevallen door wilde zwijnen. Afgelopen weken ontvingen wij geen meldingen meer. Je kunt een wild zwijn altijd tegenkomen in natuurgebieden in onze regio. We verwachten echter dat dit soort incidenten niet meer vaak zal voorkomen, maar garanderen kunnen we dat natuurlijk niet. Om het risico op een agressieve reactie van een zwijn te verkleinen, adviseren we dringend om op de paden te blijven en honden aan de lijn te houden.

Lees verder

Vervanging ondergrondse restafvalcontainers

Bij diverse woon/appartementencomplexen in de gemeente Meerssen kunnen bewoners met een pasje gebruikmaken van ondergrondse restafvalcontainers. In maart vernieuwen we 18 van deze ondergrondse containers. We vervangen zowel de container als de betonnen bak waar de container in staat. Niet álle containers worden vervangen. Wordt de container bij jouw complex vervangen? Dan ontvang je een bewonersbrief.

Lees verder

Laat je stem horen!

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Stemmen voor de Provinciale Staten en Waterschappen, is stemmen voor wat jij belangrijk vindt voor jouw leefomgeving. Of het nu gaat om woningbouw, streekvervoer, natuurbeheer, aanleg en onderhoud van dijken of het zuiveren van ons afvalwater. Meer weten? Lees meer op ikkieslimburg.nl.

Lees verder

Stempas kwijt of niet ontvangen? 

Ben je je stempas kwijt, of heb je er geen ontvangen? Vraag zo snel mogelijk een nieuwe aan! Dat kan tot en met dinsdag 14 maart om 12.00 uur aan de balie van het gemeentehuis of digitaal via de gemeentelijke website. 

Lees verder

Ruimen graven begraafplaatsen Meerssen en Bunde

Begin dit jaar is de gemeente gestart met de voorbereidingen voor het ruimen van graven op de begraafplaatsen Meerssen en Bunde. Het betreft graven waarvan de grafrechten afliepen én waarvoor de rechthebbenden een afstandsverklaring hebben getekend. De graven die geruimd worden, zijn op de begraafplaats voorzien van een wit plaatje. Het ruimen van graven vindt plaats t/m april 2023. 

Lees verder

Niet eens met je WOZ-waarde?

Vorige week ontvingen inwoners en ondernemers in de gemeente Meerssen de aanslag gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Ben je het niet eens met jouw WOZ-waarde? Twijfel je of de WOZ-waarde van jouw pand juist is? Neem dan contact op met BsGW. Zij helpen je graag!

Lees verder

Ik kan mijn aanslag niet betalen. Wat nu?

Kun je het bedrag op je aanslag gemeentelijke en waterschapsbelastingen niet betalen? Het is mogelijk om voor bepaalde belastingen kwijtschelding te krijgen. Dat betekent dat je het bedrag niet hoeft te betalen. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt af van bijvoorbeeld je inkomen en vermogen.

Lees verder

Cursus Omgaan met niet-aangeboren hersenletsel

Als iemand door een hersenbloeding, herseninfarct, een aandoening of een ongeluk een hersenbeschadiging oploopt, heeft dit veel gevolgen. Voor de persoon zelf, maar ook voor de naaste omgeving. Steunpunt Mantelzorg organiseert daarom een meerdaagse cursus.

Lees verder

Platform Heuvelland Vandaag

TV Valkenburg en Meer Vandaag lanceren het nieuwe platform Heuvelland Vandaag. Via Heuvelland Vandaag kunnen inwoners het laatste nieuws volgen uit Meerssen, Valkenburg a/d Geul, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals. Naast nieuws komen er ook andere programma’s over o.a. het verenigingsleven, het bedrijfsleven en kunst.

Lees verder

Computerworkshop 'Digitale nalatenschap'

Alles wordt steeds meer digitaal, ook bij de overheid. Iedereen probeert zijn gegevens goed te beveiligen. Maar wat als iemand komt te overlijden en er toegang nodig is tot die goed beveiligde gegevens? Wat gebeurt met al die online gegevens na overlijden? CDL leert je in twee lessen wat je nu al kunt doen en wat later de nabestaanden moeten doen.

Lees verder

Sprookjesmiddag in Bibliotheek Meerssen

Kom jij woensdagmiddag 8 maart ook naar Bibliotheek Meerssen om te genieten van het sprookje Rapunzel? Speciaal voor kinderen van groep 1 t/m 4 wordt er elke maand een ander sprookje verteld. Na het verhaal volgt een activiteit. Deze keer is dat bouwen! Reserveer je gratis online ticket vóór 5 maart. 

Lees verder

Ontluikend voorjaar in De Dellen en het Meerssenerbroek

Wandel mee op zondag 12 maart met de publieksexcursie in de natuurgebieden De Dellen en het Meerssenerbroek van stichting Het Limburgs Landschap. Vertrek is om 14.00 uur bij Uitspanning de Nachtegaal. De excursie is gratis en duurt ruim twee uur. 

Lees verder

Ontspanningsworkshop voor ouders van zorgkinderen

Op dinsdag 7 maart organiseert Stichting Ouders voor Ouders speciaal voor ouders van zorgkinderen de ontspanningsworkshop 'Zorg voor jou'. Tijdens de workshop leer je meer over Body Care-massages. Deze massages zijn een weldaad voor lichaam en geest en één van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen.

Lees verder

Jaarvergadering Seniorenvereniging Bunde

Op woensdag 8 maart houdt Seniorenvereniging Bunde haar Jaarvergadering in verenigingslokaal café/zaal De Vos in Bunde. De vergadering begint om 14.00 uur. Naast de vaste agenda staat ook een gezellig samenzijn op de planning. 

Lees verder

Huiskamers in de Gemeente Meerssen

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in Hoeskamer Gäöl Biej-ein

Activiteiten in De Ketel Meerssen

Activiteiten in Hoeskamer Ulesjtraote

Activiteiten in Huiskamer Rothem

Meer nieuws

Verkiezingen Provinciale Staten en Bestuur Waterschap

Militaire oefening in gemeente Meerssen

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

- Platform Meer Vitaal 

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex